29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

EMEKLİLERDEN YÜZDE 25`LİK MAAŞ ZAMMINA TEPKİ: “ZATEN YAŞAM KOŞULLARIMIZ ÇOK AĞIRDI, SON ZAMLAR BİZİM ARTIK İFLAHIMIZI KESTİ”


Emekliler, maaşlarına yapılan yüzde 25`lik zamma tepki gösterdi. Altı yıl önce emekli olduğunu belirten Dilek Taş, "Zaten yaşam koşullarımız çok ağırdı, bunun üzerine son zamlar bizim artık iflahımızı kesti. Artık beslenemiyoruz, barınamıyoruz. Semt pazarından bile alışveriş yapabilecek durumda değiliz. Mecburen semt pazarına çıkmak durumunda kaldım. Üç tane şeftali ve iki avuç kiraza 80 lira ödedim. Hal böyle, aldığımız para belli. Bize `ölün` diyorlar ama biz ölmeyeceğiz. Çünkü vergilerimizle bu devleti biz ayakta tutuyoruz" dedi.

 

Tarih : 25 Temmuz 2023 Salı 10:34   Okunma : 339

Haber: İLEYDA ÖZMEN - Kamera: FATİH EFE

Emekliler, maaşlarına yapılan yüzde 25`lik zamma tepki gösterdi. Altı yıl önce emekli olduğunu belirten Dilek Taş, "Zaten yaşam koşullarımız çok ağırdı, bunun üzerine son zamlar bizim artık iflahımızı kesti. Artık beslenemiyoruz, barınamıyoruz. Semt pazarından bile alışveriş yapabilecek durumda değiliz. Mecburen semt pazarına çıkmak durumunda kaldım. Üç tane şeftali ve iki avuç kiraza 80 lira ödedim. Hal böyle, aldığımız para belli. Bize `ölün` diyorlar ama biz ölmeyeceğiz. Çünkü vergilerimizle bu devleti biz ayakta tutuyoruz" dedi.

Tüm Emeklilerin Sendikası (Tüm Emekli-Sen), emekli maaşlarına yapılan yüzde 25`lik zammı dün Ankara`daki Ulus Meydanı`nda protesto etti. Tüm Emekli-Sen üyeleri, maaşlarına yapılan zamları ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi.

"SEMT PAZARINDAN BİLE ALIŞVERİŞ YAPACAK DURUMDA DEĞİLİZ"

Altı yıl önce emekli olduğunu belirten Dilek Taş, şöyle konuştu:

"Söylenecek o kadar çok şey var ki. Bunu günlerce konuşabiliriz. Zaten yaşam koşullarımız çok ağırdı, bunun üzerine son zamlar bizim artık iflahımızı kesti. Hani insan hakları diyoruz, bunun içinde mücadele veriyoruz ama biz o hiyerarşik ihtiyaç listesinin en altına düştük. Artık beslenemiyoruz, barınamıyoruz. Size dün yaşadığım bir olayı anlatayım; semt pazarından bile alışveriş yapabilecek durumda değiliz. Mecburen semt pazarına çıkmak durumunda kaldım. Üç tane şeftali ve iki avuç kiraza 80 lira ödedim. Etimesgut`ta yaşıyorum, merkezi yerde de değil. Hal böyle, aldığımız para belli. Bize `ölün` diyorlar ama biz ölmeyeceğiz. Çünkü vergilerimizle bu devleti biz ayakta tutuyoruz. Hükümeti demiyorum, devleti ayakta tutan bizleriz. Bize yapılan zulüm, artık insanlık adına söylenecek hiçbir şey yok. İnsan olmaktan çıktık. Fakat burada şöyle de bir şey yapmak gerekiyor; aslında toplumun en kalabalık kesimini oluşturuyoruz. Yıllarca emek veren, ‘Artık rahat etmemiz gerekiyor` dediğimiz noktada da böyle sefalete mahkum edilen yüz binlerce insanız. Bir araya gelmeliyiz, örgütlü mücadelenin içerisinde bulunmalıyız ve haklarımızı savunmalıyız.

"BİZE ZAM DİYE YUTTURUYORLAR BUNU"

Emekli Selim Özkan da şunları söyledi:

"1998`de emekli oldum. AKP iktidara gelmeden 4 sene önce emekli oldum. Ben emekli olduğumda, Ecevit başbakanlığında koalisyon hükümeti vardı. Bu ay enflasyon kaç, yüzde 2; önümüzdeki maaşı biz yüzde 2 zamla alıyorduk. Bunun sonunda da yıl başında da seyyanen herkese zam yapılıyordu. Bu adamlar iktidara geldikten sonra, AKP bunu kaldırdı. O dönemde ben, asgari ücret 100 lirayken 150 lira emekli maaşı alıyordum. Şimdi geldiğimiz noktada bırakın asgari ücreti, açlık sınırı 12 bin lira oldu, benim maaşım 7 bin 500 lira. Düşünsenize… Neye yetiyor? Şimdi ben şunu söylüyorum; bugün ayın 24`ü, yarın TBMM toplanacak. Belki bunları da görüşecekler ama bir şey çıkacağından umudum yok. Bizim için bundan sonra, AKP`nin bu ülkenin yönetiminden gitmesi… Gerçi bunu kaçırdık ama önümüzdeki günlerde şartlar, koşullar belki AKP`yi daha çok zorlayacak, belki de gidecekler, erken seçim olacak. Bunu da bekliyoruz.

Gelen zamlar çok olumsuz etkiliyor. Biz zam almıyoruz ki, almadık. TÜİK`in verilerine göre bize zam adı altında enflasyon oranında zam veriyorlar. Zam değil bu. Zam vermesi için enflasyonun üzerinde ücret vermeli ki bu zam olsun. Bize zam diye yutturuyorlar bunu. Biz emekliler o kadar saf değiliz, belki yaşlıyız ama o kadar saf değiliz. Bundan sonraki süreçte daha aktif, daha çok istekli ve alanlarda olacağız diye düşünüyorum."


"70 YAŞINDAYIM, 7 BİN 500 LİRAYLA GEÇİNMENİN İMKANI YOK, ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM VE ÇALIŞIYORUM"

Emekli Mehmet Çağırgan da şöyle konuştu:

"Gelen son zamlar zaten emekliler için bir felaket oldu. Artık açlık sınırının çok altında bir durumda emekliler. Ben 70 yaşındayım, 9 bin 817 gün BAĞ-KUR primi ödedim, 7 bin 500 lira maaş alıyorum. 18. dereceden emekliyim, 7. dereceyle de aynı maaşı alıyorum. Büyük bir haksızlık var. Benim düşünceme göre Türkiye`deki emekliler, sosyal gruplar içinde en etkili, güçlü gruptur. Çünkü bizim çocuklarımız yetişti. Kimisi polis, kimisi asker, kimisi subay. 16 milyon emekliyiz. Bugün, bana sorsanız, bir yürüyüş yapılması lazım. Bizim yolumuzu kesecek polisler bizim çocuklarımız. Bunlar mı bizi coplayacak? Bunlar mı bize biber gazı sıkacak? Türk polisinden, jandarmasından, ordusundan katiyen böyle bir girişim beklenmemelidir, yoktur.

70 yaşındayım, 7 bin 500 lirayla geçinmenin imkanı yok, çalışmak zorundayım ve çalışıyorum. Bir emekli maaşı daha kadar para aldığım için tabii pahalılıktan yine de çok zor geçiniyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA