27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

OSMANİYE`DE İÇME SUYU SORUNU YAŞAYAN KÖYLÜ VATANDAŞ: "2 TON SU GETİRMEK İÇİN 6 LİTRE MAZOT YAKIYORUZ"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinin bazı köylerinde yaşanan içme suyu sıkıntısına köylüler tepki gösterdi. Cığcık köyünden Hasan Akgöllü, "Mazotun litresi 35 lira. 5-6 litre mazot yakıyoruz su getirmek için. O da bir gün gidiyor, bir daha gidiyoruz bir daha geliyoruz. İki ton su alıyor tanker" dedi. Yukarıçiyanlı köyünden Muzaffer Çiğil ise, "Çamaşırlar koktu, evler koktu, insanlar koktu abdestimizi alamıyoruz. Tuvaletlerimiz kokuyor. Bunun bir çaresine bakılsın istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

 

Tarih : 28 Temmuz 2023 Cuma 10:56   Okunma : 402

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinin bazı köylerinde yaşanan içme suyu sıkıntısına köylüler tepki gösterdi. Cığcık köyünden Hasan Akgöllü, "Mazotun litresi 35 lira. 5-6 litre mazot yakıyoruz su getirmek için. O da bir gün gidiyor, bir daha gidiyoruz bir daha geliyoruz. İki ton su alıyor tanker" dedi. Yukarıçiyanlı köyünden Muzaffer Çiğil ise, "Çamaşırlar koktu, evler koktu, insanlar koktu abdestimizi alamıyoruz. Tuvaletlerimiz kokuyor. Bunun bir çaresine bakılsın istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinin bazı köylerinde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Cığcık ve Yukarıçiyanlı köylerinde vatandaşlar içme suyu sıkıntılarının çözülmemesine tepki gösteriyor. Tonu 4 liradan 2 ton suyu tankerle getirmek için vatandaşlar 5-6 litre mazot yaktığını ifade ediyor.

"TANKER TANKER SU GETİRİYORUZ"

Cığcık köyünden Nihal Gürsoy, "Biz Cığcık köyünün Tepe Mahallesi`nde oturuyoruz. Bizim ne gece suyumuz ne gündüz suyumuz var. Affedersiniz elimizi yıkayacak, banyomuzu yapacak içecek suyumuz yine yok. Perişanız tanker tanker su getiriyoruz. Enerjilerimiz tam takır patlayacak. O masraf bu masraf yok suyumuz yok bizim" dedi.

Sultan Akgöllü, "Suyumuz hiç yok. Hiç gelmiyor bizim suyumuz oturdum ağladım. İneklerimim suyu yok, evimin suyu yok. Getirenim yok götürenim yok. Ne yapalım bu susuzlukta" diye konuştu.

"6 LİTRE MAZOT YAKIYORUZ 2 TON SU GETİRMEK İÇİN"

Tankerle 8 lira değerinde 2 ton su getirmek için 5-6 litre mazot yaktığını anlatan Hasan Akgöllü, "Mazotun litresi 35 lira. 5-6 litre mazot yakıyoruz su getirmek için. O da bir gün gidiyor, bir daha gidiyoruz bir daha geliyoruz. İki ton su alıyor tanker" dedi.

Emine Akgöllü ise, "Bizim malımız var çiftçiyiz. Biz çiftçilikle geçiniyoruz. Muhtarda pasif geliyor bir çözüm bulamıyor ama biz ne yapacağımız şaştık. Tanker ile su getiriyoruz, ineklerime mi yetsin, 5-10 koyunum var ona mı yetsin, evde çamaşırları elde yıkma devri kalmadı, makinemiz kurudu. İnsanlar abdest alamıyor biz de Müslümanız namaz kılacağız. Biz de bu devletin insanıyız, milletin insanıyız. Ne olacak bizim halimiz" diyerek tepki gösterdi.

Yukarıçiyanlı Köyünden Bekir Çiğil ise, "1 aydan beri suyumuz yok. Hiç bir ilgilenen yok. Malımız susuz. Neden biz böyleyiz bu hale düştük" dedi.

"ESKİ DÖNEME DÖNDÜK"

Mehmet Çiğil, "Ben kendi motorumla mahalleye tankerle evlere su basıyorum. Bidon bidon su dağıtıyorum mahalleye. Yani bu olacak iş mi? Mazot başını aldı gitti. Bir yardımcı olan yok Allah kulu. Çamaşırı elimizle yıkıyoruz eski döneme döndük" ifadelerini kullandı. Hatice Çiğil, "Mahallemiz susuzluktan kırılıyor. Çocuklarımız arabalarla taşıyor, el arabalarıyla" dedi.

Enver Çiğil, "1 aydan beri benim sandıklı motor var ben onunla su taşıyorum. Akaryakıt fiyatları da arttı, onunla bulabilsek, onunla da bulamıyoruz. Su hiç yok" dedi.

Leyla Köse, "Bizim başvurmadığımız yer kalmadı her yere başvurduk. Depoya su geliyor diyorlar ama mahallemizde su yok. Bir damacana su alalım desek damacana suya gücümüz bile yetmiyor" diye konuştu.

Muzaffer Çiğil, "Çamaşırlar koktu, evler koktu, insanlar koktu abdestimizi alamıyoruz. Tuvaletlerimiz kokuyor. Bunun bir çaresine bakılsın istiyoruz. Çeşmelerimizi açıyoruz `su bugün gelecek, akşam gelecek` diyorlar açıyoruz sadece hava geliyor. Hava parası ödüyoruz" diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA