30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ NEDENİYLE TOEFL GİRİŞ ÜCRETİ YÜZDE 100 ARTTI


Öğrencilerin yurt dışında eğitim almak için girdikleri TOEFL ve IELTS sınavlarına giriş ücretleri hem döviz üzerinden yapılan zam hem de kurların yükselmesi nedeniyle yüzde 100 arttı. İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül, "Geçen sene TOEFL sınav ücreti 157 dolardı. Şu an 185 dolar. Geçtiğimiz yıl bir dolar aşağı yukarı 16 TL bandındaydı. O zaman bu sınava girmek doların 16 TL olduğu geçen yılı dikkate alırsak 2 bin 500 TL İken, hem TOEFL ve IELTS sınavlarına zam geldi hem de kur yükseldi. Şu an TOEFL sınavı yüzde yüzlük artışla 5 bin TL oldu” dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2023 Pazar 10:59   Okunma : 406

Öğrencilerin yurt dışında eğitim almak için girdikleri TOEFL ve IELTS sınavlarına giriş ücretleri hem döviz üzerinden yapılan zam hem de kurların yükselmesi nedeniyle yüzde 100 arttı. İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül, "Geçen sene TOEFL sınav ücreti 157 dolardı. Şu an 185 dolar. Geçtiğimiz yıl bir dolar aşağı yukarı 16 TL bandındaydı. O zaman bu sınava girmek doların 16 TL olduğu geçen yılı dikkate alırsak 2 bin 500 TL İken, hem TOEFL ve IELTS sınavlarına zam geldi hem de kur yükseldi. Şu an TOEFL sınavı yüzde yüzlük artışla 5 bin TL oldu” dedi.

Döviz kurlarındaki artış, yurt dışı eğitimi için öğrencilerden istenen TOEFL ve IELTS sınavlarına giriş ücretini de etkiledi. İngilizce eğitmeni Metanet Dalgül, konuyla ilgili açıklama yaparak "Geçen sene TOEFL sınav ücreti 157 dolardı. Şu an 185 dolar. Geçtiğimiz yıl bir dolar aşağı yukarı 16 TL bandındaydı. O zaman bu sınava girmek doların 16 TL olduğu geçen yılı dikkate alırsak 2 bin 500 TL iken, hem TOEFL ve IELTS sınavlarına zam geldi hem de kur yükseldi. Şu an TOEFL sınavı yüzde yüzlük artışla 5 bin TL oldu” dedi.

Sınav ücretleri ve sınavın önemine dikkat çekerek öğrencilere mağduriyet yaşamamaları için önerilerde bulunan Dalgül, özetle şunları kaydetti:

TOEFL VE IELTS SINAV ÜCRETLERİ TAVAN YAPTI

“Genelde TOEFL ve IELTS gibi uluslararası geçerliliği olan sınavlar yurtdışında eğitim almak isteyenlerden talep edilen ve dil yeterliliklerini göstermek için girdikleri sınavlardır. Ülkemizde de birçok yüksek öğretim kurumunda, bölümlerini İngilizce okumayı tercih eden öğrencilerin, hazırlıktan muaf olmaları için TOEFL sınavı sonucu göstermeleri gerekiyor. Lakin, birçok öğrenci dolar kurunun da artmasıyla tavan yapan sınav ücretlerinden dolayı uluslararası sınavlar yerine, Türkiye için geçerli olan YDS sınavını tercih etmeye yöneliyorlar. Ancak, hayalleri yurt dışı olanların ise başka çaresi kalmıyor.”

“BİRÇOK KEZ GİRMEMEK İÇİN BU YÖNTEMİ KULLANIN”

Peki, bu sınavlar bu kadar mühimken, nasıl hazırlanmalı ki, ilk denemede istediğiniz sonucu alabilesiniz ve çok kez girmek zorunda kalmayasınız? Öncelikle çoğu dil öğrenen dili öğrenmeye başladığı yıllardan itibaren hemen sınava girmek istiyor. Halbuki, eğer hedefiniz geçerli puan almak ise, genel İngilizce bilginizi öncelikli olarak geliştirmeniz, ancak tam olarak dili içselleştirdikten sonra sınavlara girmeyi hedeflemelisiniz.

“SINAV ODAKLI ÇALIŞMAYIN”

Lakin ilk zamanlardan itibaren sınav odaklı çalışmamakta fayda var. Çünkü, bu uluslararası geçerliliği bulunan dil yeterlilik sınavları her ne kadar dil yeterliliğinizi belirlese de stratejik düzeyde sınavlardır. Yani, dili çok iyi biliyor olmanız bu sınavı başarılı bir şekilde geçeceğiniz anlamına gelmediği gibi, sınav stratejisini çok iyi biliyor olmanız da dili yeterli seviyede bildiğiniz anlamına gelmez. Bu durumda çalışmanızı öncelikle dili iyi bir şekilde öğrenmek için, daha sonrasında sınav stratejisini benimsemek için ayırmanızı öneririm.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA