3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

CHP`Lİ ÖZTUNÇ`TAN ERDOĞAN`IN EMEKLİ AYLIKLARI İLE İLGİLİ “OLACAK ŞEY DEĞİL” SÖZLERİNE TEPKİ: KİME SÖYLÜYORSUN? RECEP ZAM VERMİYOR; TAYYİP, ‘OLACAK ŞEY DEĞİL` Mİ DİYOR?


CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli aylıklarının düşük kalmasına ilişkin “Olacak şey değil” açıklamasına tepki gösterdi. Ali Öztunç, “Emekliye zammı vermeyen sensin, olacak şey değil diye sitem eden de sensin. Kime söylüyorsun, hangi Tayyip Erdoğan`a. Recep zam vermiyor, Tayyip olacak şey değil mi diyor? Ya da Devlet Bahçeli`ye mi kızıyor, ortağına?” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2023 Salı 14:47   Okunma : 198

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın emekli aylıklarının düşük kalmasına ilişkin “Olacak şey değil” açıklamasına tepki gösterdi. Ali Öztunç, “Emekliye zammı vermeyen sensin, olacak şey değil diye sitem eden de sensin. Kime söylüyorsun, hangi Tayyip Erdoğan`a. Recep zam vermiyor, Tayyip olacak şey değil mi diyor? Ya da Devlet Bahçeli`ye mi kızıyor, ortağına?” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM`de; depremin büyük yıkıma yol açtığı Kahramanmaraş`ta yaşanan sorunlarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Öztunç, toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın dünkü açıklamalarıyla ilgili soruları da yanıtladı.

Öztunç, Erdoğan`ın enflasyon konusunda yurttaşlardan “sabır istemesine” tepki göstererek, “Milletin sabır taşı çatladı artık Sayın Erdoğan. Seçimlerden önce sabır demiyordun, bol keseden atıp tutuyordun. Şunu yapacağız, bunu vereceğiz, memura, işçiye, emekliye. Söylüyordu, şimdi yine sabra döndü. Çevresindekilere niye sabır demiyor Sayın Erdoğan. Beşli çeteye niye sabır demiyor, yanındaki hırsızlara niye sabır demiyor da milletten sabır bekliyor” diye konuştu.

Öztunç, Erdoğan`a “Sabır isteyeceğine o bakanların altındaki özel uçakları çeki ver. Saraydaki masrafları sona erdir, binlerce koruma ile gezmeyi bırak artık. Milletten sabır dileyeceğine çeki düzen ver çevrendekilere ve kendine. Her sıkıştığında sabır dileme. Millet senin sabır isteğinden bıktı artık, usandı” diye seslendi.

"ÖNCE ADAYLARINI BELİRLESİNLER"

Öztunç, Erdoğan`ın İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını hedef alan açıklamasına ise şu yanıtı verdi:

“İstanbul ve Ankara`nın kime bırakılacağına Tayyip Erdoğan karar vermez. İstanbullu ve Ankaralı karar verir, vatandaş oyu ile karar verir. Son seçimlerde dahi İstanbul ve Ankara`da Millet İttifakı birinci çıktı. Tayyip Erdoğan hayal görüyor. Seçime gireceğiz, yerel seçimlerde bir kez daha Tayyip Erdoğan boyunun ölçüsünü alacak. Önce bir adaylarını belirlesinler. Adayları kimmiş. Her gün birinin ismi çıkıyor. Bir Sağlık Bakanı diyorlar, bir gün eski İçişleri Bakanı diyorlar. Bir il başkanı diyorlar. Önce İstanbul`da adayları belli mi değil mi onu belirlesinler. İstanbul ve Ankara`yı alamayacakları gibi Cumhur İttifakı Balıkesir, Bursa ve Manisa`yı da kaybedecek.”

Öztunç, Erdoğan`ın emeklilerle ilgili “Memurlara gelirken, emeklilerle ilgili hiçbir şeyin gelmemesi olacak şey değil” sözüne şu yorumda bulundu:

“Evet, Sayın Erdoğan olacak şey değil. Ama sen belirliyorsun. Sanki iktidar partisi değil de muhalefet partisi genel başkanı. Sanki 20 yıldır devlet Tayyip Erdoğan yönetmiyor, Bay Kemal yönetiyor. Olacak şey değil demiş. Sen veriyorsun bu zammı. Emekliye zammı vermeyen sensin, olacak şey değil diye sitem eden de sensin. Kime söylüyorsun, hangi Tayyip Erdoğan`a. Recep zam vermiyor, Tayyip olacak şey değil mi diyor? Ya da Devlet Bahçeli`ye mi kızıyor, ortağına?”

Öztunç, 6 Şubat depremlerinin merkezi olan Kahramanmaraş`ta depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen halen sorunların çözülmediğini kaydederek, Maraşlıların son seçimde AKP`ye yüzde 75 oranında oy vermesine karşın “cezalandırıldığını” söyledi. Öztunç, “Kahramanmaraş cezalandırılıyor, çünkü çantada keklik görülüyor. 6 aydan fazla zaman geçti ama hala hayat normale dönmedi Kahramanmaraş`ta” dedi.

“YERLİ VE YABANCI MİSAFİRLERİ GEZDİRMEKLE MEŞGUL BELEDİYE BAŞKANI”

Öztunç, su sorunu yaşandığına dikkat çekerek, “İçmek için su yok, sulama için su yok, banyo yapmak için su yok. Şehirde, köylerde su yok. İlçelerde su yok. Su sorunun çözmesi gereken büyükşehir belediye başkanının umurunda değil. Gelen misafirleri gezdiriyor, sanki tur rehberiymiş gibi deprem bölgesini tanıtıyormuş gibi, yerli ve yabancı gelen misafirleri gezdirmekle meşgul belediye başkanı” diye konuştu.

“BAKAN KARŞILAMA KOMİTESİNE DÖNMÜŞ DURUMDA”

Öztunç, AKP`li Maraş milletvekillerinin yurttaşların sorunları ile ilgilenmediğini belirterek, bu vekillere “AK Parti`nin vekilleri bakan karşılama komitesine dönmüş durumda. Her gün bir bakan geliyor Maraş`a, bir bakan gidiyor. Eli boş geliyor, bagajları dolu gidiyor. Dondurma ve yöresel ürünlerle… Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın deyimiyle sadece bakıyorlar. Bir temel atma töreninde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bir AK Parti milletvekiline demişti ya ‘Ne bakıyorsun, butona bassana` diye. Sadece bakıyorlar. Bakmaktan başka yaptıkları hiçbir şey yok” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki`nin orta hasarlı binaların yıkılacağı açıklamasının aksine AKP`li Maraş milletvekilleri ve AKP`li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör`ün bu binaların yıkılmayacağını yönünde açıklama yapmıştı. Bu durumu hatırlatan Öztunç, şunları söyledi:

“Bakan geçtiğimiz hafta Maraş`ta dedi ki ‘Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak`. Bir saat geçti milletvekilleri ve belediye başkanı açıklama yaptı, ‘Hayır yıkılmayacak` dedi. Hangisi, orta hasarlı binalar yıkılacak mı, yıkılmayacak mı?”

“SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Maraş`taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi`nin de kullanılamaz halde olduğunu aktaran Öztunç, “Şehir hastanesi yıkıldı, o şehir hastanesinin yapımında kimin izni varsa, ruhsatı kim verdiyse, ihaleyi kim yaptıysa, hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Avukatlar dosyaları hazırladılar, önümüzdeki hafta içerisine onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hastane yok. Eski bir hastane kaldı elimizde, orada da doktor yok. Koca bir şehir, Kahramanmaraş. 100 binlerce insanın olduğu bir yer, ufacık bir hastaneye mahkum bırakıldı. Maalesef hastalar doktor bulamıyorlar, yatacak yer bulamıyorlar, rezalet içerisindeler” diye konuştu.

Öztunç, Kahramanmaraş`ın il sağlık müdürü de olmadığına dikkat çekerek, “İl sağlık müdürü yok. Geçtiğimiz hafta il sağlık müdürünü atadılar, bir saat sonra geri çektiler. Çocuk oyuncağı sanki. İl sağlık müdürlüğü boştu, bir atama yapıldı, bir saat sonra milletvekilleri müdahale etti, il sağlık müdürü geri çekildi” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA