29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

HASAN EFE UYAR: "İKTİDARIN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN EŞİT SEVİYEDE, AYRIMCILIKTAN UZAK BİR POLİTİKAYLA YAKLAŞMALARINI DİLİYORUZ"


CHP Genel Başkanı Hasan Efe Uyar, İstanbul`da taban ücret talepleri için yaptıkları basın açıklaması sırasında üyeleri ters kelepçeyle gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası`nı ziyaret etti. Uyar, "Her bir eğitimci niteliklidir, her bir eğitimci bu ülkenin bir değeridir ve ülkeyi çağdaş yarınlara, aydınlık yarınlara taşıma noktasında birer neferdirler. Biz iktidarın eğitim emekçilerine, özel sektörde çalışsın, kamuda çalışsın hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit seviyede, ayrımcılıktan uzak bir politikayla yaklaşmalarını ve ele almalarını diliyoruz" dedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2023 Cuma 16:27   Okunma : 121

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, İstanbul`da taban ücret talepleri için yaptıkları basın açıklaması sırasında üyeleri ters kelepçeyle gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası`nı ziyaret etti. Uyar, "Her bir eğitimci niteliklidir, her bir eğitimci bu ülkenin bir değeridir ve ülkeyi çağdaş yarınlara, aydınlık yarınlara taşıma noktasında birer neferdirler. Biz iktidarın eğitim emekçilerine, özel sektörde çalışsın, kamuda çalışsın hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit seviyede, ayrımcılıktan uzak bir politikayla yaklaşmalarını ve ele almalarını diliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar, bugün üyeleri İstanbul`da taban ücret talepleri için 30 Ağustos`ta yaptıkları basın açıklaması sırasında ters kelepçelerle gözaltına alınan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası`nı ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuşan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Umut Erkurt, şunları söyledi:

"ÖĞRETMENLERİN ELİNDEN DOĞRUDAN DOĞRUYA 2014 YILINDA PATRONLAR VE İKTİDAR GÜDÜMÜNDE TABAN MAAŞ HAKKI ALINMIŞTIR"

"Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası kuruluşundan itibaren defalarca söylediği, aynı zamanda söylemekten hiç yılmayacağız, daha doğrusu bunu kazanana kadar eylemlerini, örgütlülüğünü, kamuoyu baskısını hiçbir şekilde bırakmayacağı bir taban maaş sorunu vardır. Öğretmenlerin elinden doğrudan doğruya 2014 yılında patronlar ve iktidar güdümünde taban maaş hakkı alınmıştır. 5580 sayılı kanunda 9`uncu maddenin 2`inci fıkrasında geçen bu hüküm bizim devlet okullarında çalışan herhangi bir öğretmenin alacağı en düşük maaştan daha düşük maaş alamayacağımızı ifade eden bir hükümdür. Bu hükmün ortadan kaldırılması aynı zamanda eğitimin çürütülmesi, yozlaştırılması, yok edilmesi anlamına gelmektedir. Çünkü özel öğretim kurumlarında öğretmenin düşük ücretlerle, asgari ücretin altında çalıştırılması demek, öğretmenin ücretli köleliğe mahkum edilmesi demektir. Ücretli köleliğe mahkum edilen öğretmen ise verimli olamayacak, kendisini eğitime veremeyecek; çocuklara, öğrencilere nitelikli bir eğitim sunamayacağı için buradan mezun olan çocukların geleceğe verebileceği hiçbir şey olmayacaktır.

Özel eğitim kurumlarından mezun olan öğrenciler ne yazık ki bu düşük ücretlerle çalışan öğretmenlerin hayat kaygılarını düşünmeleri nedeniyle günlerini, gecelerini evini nasıl geçindireceğini, çocuklarını nasıl okutacağını hatta besleyeceğini düşünerek geçirdiği için ne yazık ki bu şekilde bir eğitimin yok oluş süreciyle yaşamak zorunda. Bütün kamuoyunun bu sesi duymasını ve buradan çıkan sonuçta başta Türkiye Büyük Millet Meclisi`ndeki eğitim komisyonun da bizim 3 tane şu anda CHP`nin de dahil olduğu yasa önerisi var. Bu yasa önerisinin bir an önce eğitim komisyonuna getirilmesini, görüşülmesini ve Genel Kurul`a götürülüp, oylanıp yeniden taban maaş hakkımızın bize geri verilmesini istiyoruz. Bu bizim için yaşamsal bir süreçtir. Almadan bırakmayacağımız ve bunu almak için bütün eylemliliklerimizi ve örgütlülüğümüzü sonuna kadar götüreceğimiz bir süreçtir."

"BÜTÜN EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAĞIMIZI BİR KEZ DAHA DİLLENDİRMEK İSTERİZ"

Erkurt`un ardından konuşan Uyar ise şunları kaydetti:

"30 Ağustos tarihinde İstanbul`da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası`nın taban ücret talepleri, insan onuruna uygun bir yaşam ücreti talepleriyle yapmaya çalıştıkları basın açıklamasının, AKP`nin, `Türkiye yüz yılı` dediği bir ortamda faşizm esintileri sunarak ters kelepçelerle, yaka paça göz altı işlemleriyle 26 tane eğitim emekçisinin hak arama hürriyetlerinin gasp edilmesi nedeniyle yapmış olduğumuz bir ziyarettir. Öncelikle bu hazin olaydan dolayı, iktidarın despot politikasından dolayı hak arama taleplerinin engellenmesinden dolayı kendilerine bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz. Unutulmasın geçtiğimiz yıl yine aynı tarihte Ankara`daki bir eylemde Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası`nın üyeleri aynı muameleye maruz kalmıştı. Adına `Türkiye yüz yılı` deseler de ilk yüz yılın içinde bıraksalar da faşizmin alışkanları tarih değişmeyle ne yazık ki değişkenlik göstermiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece eğitim emekçilerinin değil, bugün Türkiye`de onurlu bir yaşam için mücadele eden, hak talebinde olan bütün emekçilerin yanında olacağımızı bir kez daha dillendirmek isteriz. Ne yazık ki bugün bu taleplerin insan onuruna, haysiyetli bir yaşam sürmek için öne sürülen taleplerin iktidarın yarattığı ekonomik koşullarla bugün Türkiye`nin içinde bulunduğu derin krizlerle aslında güncel olmayan, daha eskilerden gelen bu sorunun etkisinin ne kadar artığının ve bu taleplerin haklılığının ve ihtiyacının nasıl çok daha fazla hasıl olduğunu bir kez daha görüyoruz. İktidara çağrımızdır; bugün özel sektör öğretmenlerinin taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi, onların güvenceli koşullarda çalışmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılması noktasında bizim de sunduğumuz kanun tekliflerinin bir an önce eğitim komisyonuna getirilip yasalaşması için Genel Kurul`a gönderilmesi önündeki engelleri kaldırın.

"ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERİNİN YAŞADIĞI MAĞDURİYETLERİ BİR AN ÖNCE GİDERİN"

Özel sektör öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyetleri bir an önce giderin. Bu sadece bir kesimin meselesi değildir. Bu memleketin meselesidir. Ücretli çalışan öğretmenlerin meselesidir, atanamayan öğretmenlerin meselesidir. Düzenlemeleri bir an önce gerçekleştirerek aslında bir ayrımcılığı da ortadan kaldırma noktasında tavır alacaklar. Atanamayan öğretmenleri, ücretli çalışan öğretmenleri, eğitim emekçilerini, özel sektör öğretmenlerini bir birinden ayırmayın. Her bir eğitimci niteliklidir, her bir eğitimci bu ülkenin bir değeridir ve ülkeyi çağdaş yarınlara, aydınlık yarınlara taşıma noktasında birer neferdirler. Biz iktidarın eğitim emekçilerine, özel sektörde çalışsın, kamuda çalışsın hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit seviyede, ayrımcılıktan uzak bir politikayla yaklaşmalarını ve ele almalarını diliyoruz.

Bugün yaşadıkları sorunlar, onların hak taleplerinin sokakta engellenmesi ne yazık ki AKP eliyle piyasacı eğitim modelinin bir sonucudur. Onlar eğer ki bu politikalarında hak arayışının önündeki bu despot uygulamalarında ısrarca olmakta devam ederlerse bizde bu arkadaşlarımızla tüm eğitim emekçileriyle, onların alın terinin karşılığını almaları için hak mücadelelerinin yükseltmeleri için dayanışmamızı eksiltmeyeceğiz. Mücadelemizi onların yanında geri tutmayacağız."

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA