1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

SEVDA ERDAN KILIÇ`TAN, DEVLET KORUMASINDAKİ ÜÇ ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNE TEPKİ: “SAYIN ÖZDEMİR, OTURDUĞUNUZ KOLTUK GENÇ KIZLARA GELİNLİK DAĞITMA KOLTUĞU DEĞİL; GENÇ KIZLARIMIZIN YAŞAM HAKLARINA SAHİP ÇIKMA KOLTUĞUDUR”


CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iki günde devlet koruması altındaki üç çocuğun ölü bulunmasına tepki gösterdi. Kılıç, “Aile Bakanı, ölümlerden bir sonraki gün Bakanlığında evlilik hazırlığı yapan 1 buçuk milyon gence evlilik eğitimi veriyor. Sayın Özdemir, oturduğunuz koltuk genç kızlara gelinlik dağıtma koltuğu değil; genç kızlarımızın yaşam haklarına sahip çıkma koltuğudur” dedi.

 

Tarih : 2 Eylül 2023 Cumartesi 09:33   Okunma : 349

TAMER ARDA ERŞİN

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iki günde devlet koruması altındaki üç çocuğun ölü bulunmasına tepki gösterdi. Kılıç, “Aile Bakanı, ölümlerden bir sonraki gün Bakanlığında evlilik hazırlığı yapan 1 buçuk milyon gence evlilik eğitimi veriyor. Sayın Özdemir, oturduğunuz koltuk genç kızlara gelinlik dağıtma koltuğu değil; genç kızlarımızın yaşam haklarına sahip çıkma koltuğudur” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı korumasındaki üç çocuk 48 saat içinde ölü olarak bulundu. 28-29 Ağustos`ta günlerinde 3 buçuk yaşındaki Adnan Berk, 17 yaşındaki Yasemin Cemre İliçkan, 15 yaşındaki İlayda Turhan; devlet korumasındayken yaşamını yitirdi. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`a; şu tepkiyi gösterdi:

“Haberiniz var mı? Son 2 günde 3 çocuk hayatını kaybetti. Biri 3.5 yaşındaydı, İstanbul`da götürüldüğü hastanede can verdi, nedeni hala belli değil… Biri 17 yaşındaydı Bursa`da asansör boşluğunda ölü bulundu, katili ortada yok. Diğeri ise 15 yaşındaydı, İstanbul TEM Otoyolunda Ambulanstan düşüp, hayatını kaybetti. Onun da intihar ettiği öne sürülüyor. Yurdun farklı yerlerinde farklı yaş aralıklarında bu üç çocuğun ortak noktası neydi biliyor musunuz?

Üçünün de devlet koruması altında olması…İstanbul`da yaşamını yitiren 3.5 yaşındaki Adnan Berk, Çocuk Esirgeme Kurumu`nda kalıyordu. Bursa`da asansör boşluğunda ölü bulunan 17 yaşındaki Yasemin, devlet koruması altına alınmış bir genç kızımızdı. TEM Otoyolunda ölen 15 yaşındaki İlayda Turhan ise Sakarya Yetiştirme Yurdu`nda kalıyordu. Sadece son 2 günde, bu devletin koruması altında olan, bizim sorumluluğumuz altında bulunan çocuklar öldüler ya da öldürüldüler!

Çocuklarımızın neden ve nasıl öldükleri ya da öldürüldükleri hakkında hiçbir bilgi alamıyoruz, ölüme gidene kadar neler yaşadıklarını tahmin bile edemiyoruz. Çocuklarımızın ölümüne kadar giden süreçte, onlara gerekli bakım hizmeti, sağlık hizmeti, barınma hizmeti verilemediği gibi var olan hizmetlerin gerekli özen ve denetimden yoksun olduğu da aşikâr.
En vahimi ise koruması altında olan üç çocuğun iki gün içinde ölümü karşısında Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş`ın suspus olması.

“SESSİZ KALMANIZIN NEDENİ NEDİR?”

Sayın Özdemir, size seslenmek istiyorum, ölümlerin karşısında sessiz kalmanızın nedeni nedir? Siz bu ölümleri görmezden gelebilirsiniz, politik görüşünüz en önemlisi de vicdanınız bu suskunluğunuza izin veriyor olabilir ama oturduğunuz o koltuk gereği, bu ölümler konusunda açıklama yapmak ve hesap vermek zorundasınız. Devletin koruması altında bulunan üç çocuğumuz gözümüzün önünde bu şekilde can verirken göremediğimiz Aile Bakanı, ölümlerden bir sonraki gün Bakanlığında evlilik hazırlığı yapan 1.5 milyon gence evlilik eğitimi veriyor. Sayın Özdemir, oturduğunuz koltuk genç kızlara gelinlik dağıtma koltuğu değil; genç kızlarımızın yaşam haklarına sahip çıkma koltuğudur.
Evcilik oynamayı bırakın ve derhal devlet koruması altındaki çocuklarımızın ölümlerinin hesabını verin.”

Kılıç, Bakan Özdemir`in yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği soru önergesinde de şu sorulara yanıt istedi:

“15 yaşındaki İlayda Turhan`ın ölümü nasıl gerçekleşmiştir? Basın yayın organlarında İlayda Turhan`ın kendisini ambulanstan attığı iddia edilmiştir. Ambulansta İlayda Turhan`a refakat eden sağlık görevlisi bulunmamakta mıydı? Ambulansın kapısı kilitlenmemiş miydi? İlayda Turhan`ın ölümüne ilişkin bir inceleme yapılmış mıdır? Bu olayla ilgili ihmali bulunan kişiler tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında ne yapılmıştır? 29 Ağustos 2023 tarihinde Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu`nda kalan 3.5 yaşındaki Adnan Berk, neden hayatını kaybetmiştir? Bu olayla ilgili ihmali bulunan kişiler tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır?

29 Ağustos 2023 tarihinde devlet koruması altında bulunan 17 yaşındaki Yasemin Cemre nasıl hayatını kaybetmiştir. Bu olayla ilgili inceleme yapılmış mıdır? Bu olayla ilgili ihmali bulunan kişiler tespit edilmiş midir? Bu kişiler hakkında ne işlem yapılmıştır? Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuk ve gençlerin sayısı nedir? Son bir yıl içinde devlet koruması altında olan çocuk ve gençlerin ölüm oranı nedir? Ölümlerin nedeni nedir? Son bir yıl içinde devlet koruması altında olan çocuk ve gençlerin intihar oranı nedir? Devlet koruması altında bulunan çocuk ve gençlerden, kaçı psikolojik rahatsızlık yaşamaktadır. Bununla ilgili ne yapılmaktadır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA