28 Mayıs 2024 Salı

01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   22:58   BAKAN KOCA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 9`U AĞıR 40 KIŞI YARALANMıŞTıR”   22:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ŞAMPIYON GALATASARAY`A KUTLAMA MESAJı   21:49   YERLIKAYA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 VATANDAŞıMıZ HAYATıNı KAYBETTI, 39 KIŞI ISE YARALANDı”   21:42   BAKAN TUNÇ, TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN "SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı" DUYURDU   21:37   FENERBAHÇE, SÜPER LIG`I IKINCI TAMAMLADı   21:31   ÖZGÜR ÖZEL, MERSIN OTOYOLUNDA MEYDANA GELEN KAZAYA ILIŞKIN MESAJ PAYLAŞTı  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLLERİ, ARTAN İLAÇ YOKLUĞUNA İLİŞKİN TBMM`YE ARAŞTIRMA ÖNERGESİ SUNDU. DENİZ DEMİR: “MEVCUT FİYATLANDIRMA VE GERİ ÖDEME POLİTİKALARI YÜZÜNDEN BULUNAMAYAN İLAÇ KRİZİ DERİNLEŞTİ”


CHP milletvekilleri Türk lirasının döviz karşısında değerini yitirmesi ve ilaç sanayi ile ham madde açısında dışa bağımlılık nedeniyle her gün derinleşen ‘ilaç yokluğu`na ilişkin araştırma önergesi hazırladı. Araştırma önergesini hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “İlaç tekellerinin, mevcut fiyatlandırma ve geri ödeme politikalarını gerekçe göstererek hayati öneme sahip ilaçları Türkiye`ye getirmeyeceğini açıklamasının ardından ‘bulunamayan ilaç` krizi daha da derinleşmiştir” dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2023 Salı 16:03   Okunma : 187

CHP milletvekilleri Türk lirasının döviz karşısında değerini yitirmesi ve ilaç sanayi ile ham madde açısında dışa bağımlılık nedeniyle her gün derinleşen ‘ilaç yokluğu`na ilişkin araştırma önergesi hazırladı. Araştırma önergesini hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, “İlaç tekellerinin, mevcut fiyatlandırma ve geri ödeme politikalarını gerekçe göstererek hayati öneme sahip ilaçları Türkiye`ye getirmeyeceğini açıklamasının ardından ‘bulunamayan ilaç` krizi daha da derinleşmiştir” dedi.

Dövize endekslenen ilaç fiyatlarında kamunun baz aldığı Euro kuruna yapılan zam sonrası ilaç tekelleri ülkeden çekilmeye başladı. Uygulanan temel fiyatlandırma ve geri ödeme politikalarına bağlı olarak dünyada hastaların erişimine sunulan ilaçların birçoğunun geri çekilmesi vatandaşları mağdur etti.

CHP milletvekilleri de son dönemde döviz kurunda yaşanan artışlar nedeniyle meydana gelen ilaç yokluğunu Meclis gündemine taşıdı. CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir`in hazırladığı araştırma önergesinde şu ifadeler kullanıldı:

YURT DIŞINDAN HAM MADDE VE YARDIMCI MADDE GETİRİLMESİ KONUSUNDA DA SIKINTILAR HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR”

“Döviz kurunda ve maliyetlerde yaşanan hızlı artışlar karşısında geçtiğimiz yıl ilaç kurunda iki kez güncelleme yapılmasına rağmen ilaç sektörünün içinde bulunduğu mücadele şartları ağırlaşmıştır. Sağlık Bakanlığı yaptığı son ilaç fiyatlandırmasına göre 1 Euro karşılığı 14.03 Türk lirası olarak belirlemiştir ancak güncel kur 30 liraya yaklaşmış durumda. Bu durum, ithalatçı firmalar ve üreticilerde zam beklentisine yol açmaktadır. Yurt dışından ham madde ve yardımcı madde getirilmesi konusunda da sıkıntılar her geçen gün artmaktadır.

MEVCUT FİYATLANDIRMA VE GERİ ÖDEME POLİTİKALARI YÜZÜNDEN BULUNAMAYAN İLAÇ KRİZİ DERİNLEŞTİ”

İlaç tekellerinin, mevcut fiyatlandırma ve geri ödeme politikalarını gerekçe göstererek hayati öneme sahip ilaçları Türkiye`ye getirmeyeceğini açıklamasının ardından ‘bulunamayan ilaç` krizi daha da derinleşmiştir. Başta kanser ve organ nakli tedavilerinde kullanılan ilaçların erişimi her geçen gün daha da kısıtlı hale gelmektedir. Bir diğer örnek ise Dravet sendromlu çocukların kullandığı ilaçlardır. Bu ilaçlar son birkaç aydır piyasada bulunamazken, bulunan ilaçlardan da yüksek oranda fark ücreti istenmektedir. Biz, tüm bu yaşanan sorunların daha büyük bir hayati tehlikelere yol açmadan araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için bir araştırma önergesi sunduk. İlaç krizinin son yıllarda sürekli yaşanmasına rağmen Sağlık Bakanlığı ne yazık ki konuya ilişkin kalıcı bir çözüm getirmiyor/getiremiyor. Tedaviye ve ilaca ihtiyaç duyan vatandaşlarımız için tüm partilerden de bu önergemize destek vermelerini bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA