29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, YENİ SOSYAL DONATILARI HİZMETE AÇMAYA DEVAM EDİYOR


Tarsus Belediyesi, “Eylülde Hizmet Rüzgârı`` sloganıyla yapımını tamamladığı sosyal donatıları hizmete açmaya devam ediyor.  Bu kapsamda son olarak Altaylılar Mahallesi`nde yapımı tamamlanan semt pazarının açılışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda mahalleye kazandırılan parklar ve koruluk da halkın hizmetine sunuldu. 

 

Tarih : 20 Eylül 2023 Çarşamba 11:20   Okunma : 184

Tarsus Belediyesi, “Eylülde Hizmet Rüzgârı`` sloganıyla yapımını tamamladığı sosyal donatıları hizmete açmaya devam ediyor.  Bu kapsamda son olarak Altaylılar Mahallesi`nde yapımı tamamlanan semt pazarının açılışını gerçekleştirdi. Aynı zamanda mahalleye kazandırılan parklar ve koruluk da halkın hizmetine sunuldu. 

Tarsus Belediyesi, "Eylülde Hizmet Rüzgârı" sloganıyla açılışlar yapmaya devam ediyor. Son olarak Altaylılar Mahallesi`nde tamamlanan semt pazarı hizmete açıldı. Ayrıca, mahalle sakinlerinin keyifli vakit geçirebileceği iki yeni park ve koruluk da mahalleye kazandırıldı. Şehitler Tepesi Mahallesi`ne de bir park açıldı. 

Altaylılar Mahallesi`ne kazandırılan semt pazarı için teşekkürlerini ileten mahalle muhtarı Yeliz Bozkurt, "Emeği geçen Tarsus Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Mahallemizin uzun zamandır eksikliğini hissettiği semt pazarının bugün açılışı yapıldı.  Mahalle sakinlerimiz adına çok sevindik" dedi.

"EK KAYNAK YARATIYOR, KENTİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ"

Türkiye`de en fazla açılış yapan belediyelerin başında geldiklerini belirten Başkan Haluk Bozdoğan, "Verdiğiniz söz sizi mahkûm eder yapınca da beraat edersiniz.  Rahmetli Perihan Hanım semt pazarının yapılmasını çok istiyordu. Bizde elimizdeki tüm imkânları yapıp burayı bitirmek için projeye başladık. İnsanların en büyük silahı dilidir seçtiği kelimelerdir. Türkiye`deki büyükşehir belediyelerine bakın ile, ilçeye değil hiçbir yerde bu kadar açılış yok. Halkın parasını birilerine rant elde ettirmeyen iş yapmaya kalkarsanız güzel ürünler çıkar. İller bankasından gelen para 29 milyon, Tarsus Belediyesi personel maaşı 29 milyon. Eğer bunlarla yetinecek olursanız yatırım yapmaya fırsat kalmaz. Ek kaynakları kullanmazsanız üretemezsiniz" dedi.

“TÜRKİYE`NİN HİÇBİR BELEDİYESİNDE 300`E YAKIN BU KADAR AÇILIŞ OLMAMIŞTIR”

Tarsus`un çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan, “Tarsus halkı olarak biz birbirimize yeteriz. Elimizde bütün imkânlarda var. Emin olun Türkiye`nin hiçbir belediyesinde 300`e yakın bu kadar açılış olmamıştır, daha fazlası olacak. Daha güzel yarınlar olacak. 400 bin nüfusu olan bir kentin artık il olmasını kimse önlemeyecek. Yarın havalimanımızda açılacak. Öyle bir kent yaratılıyor ki, size çok basit bir rakam söyleyeceğim. Tarsus`ta kişi başına düşen gelir 31 bin 300 dolar. Mersin gibi bir yerin kişi başına düşen 9 bin 600 dolar. Aradaki farka bakın. Bu kentin ne kadar önemli ne kadar marka bir kent olmaya gittiğinin bir göstergesidir. Bir ilçe düşünün öyle bir kent ki lojistik bir kent, tarım kenti. Öyle bir kent ki sanayi kenti. Belki de elimizden aldıkları Mersin Tarsus Organize Sanayi`nin bile pergel yasasıyla Tarsus`a bağlanması sonucunda bu bahsettiğim rakamların daha çok yükseleceğini de göreceğiz” diye konuştu.

“BU BELEDİYE SİZİN, HALKIN BELEDİYESİ”

Belediyenin halkın olduğunun altını çizen Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

“Bu belediye sizin, halkın belediyesi. Köydeki garibanın, fakir fukaranın belediyesi. Oradaki para onların parası. Paranıza ve belediyenize sahip çıkın. İhalelerin hepsi açık şeffaf bir şekilde yapılıyor. Belediyenizle gurur duyduğunuz gibi belediyenize sahip çıkmanızı da istiyorum. Mecliste geliri gideri tek tek gösteriyorum. Kasada ne kadar var onları da gösteriyorum. Şu an Tarsus Belediyesi kredi limitinde 4. sırada. Çalışarak gelindi buraya. Bu emeğin altında alın teri var.”

“TOPLAM 11 DÖNÜM DAHA YEŞİL ALAN KAZANDIRDIK”

İlçedeki yeşil alanı ciddi oranda arttırdıklarını belirten Başkan Bozdoğan, “Böyle bir alanın buraya kazandırılması beni çok mutlu ediyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Tarsus Belediyesi`nin yeşil alanın betona oranı 9,2`ydi. Şu anki bu oran 13,6. Yeşil alanları daha fazla yapıyoruz. Altaylılar Mahallesi`ndeki alanla birlikte toplam 11 dönüm daha yeşil alan kazandırdık. Altaylılar `da 3 tane park, 1 tane koruluk ve Şehitler Tepesi`nde çok büyük bir park yapıldı. Bugün onların açılışı yapıldı. Hepsini toplu olarak sizlerle birlikte yaptık. Bunları halka dokunarak ortaya koyuyoruz. Akıllı ve bilinçli yatırımın sonrasında ortaya çıkan tablo bu” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA