29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ADIYAMANLI ÜRETİCİLER, HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI BADEM ALIM FİYATINA TEPKİLİ: "BADEMLERİ DALDA MI BIRAKALIM TOPLAYALIM MI ARASINDA GİDİP GELİYORUZ"


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-350 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz yüzde 40-50 artmış. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Eylül 2023 Çarşamba 12:19   Okunma : 259

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-350 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz yüzde 40-50 artmış. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz” diye tepki gösterdi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem yetiştiricisinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, Tutdere`ye şunları söyledi:

“2023 badem sezonu açıldı hayırlısıyla. Maalesef üzüntülüyüz. Sebebine gelince bizim girdi fiyatlarımız, giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-500 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz maalesef yüzde 40-50 artmış. Biz bu girdi fiyatlarıyla, işçi fiyatlarıyla nasıl baş edeceğiz, ne yapacağız bilemiyoruz. Elektrik faturaları, sulama maliyetleri ortada. Gübreleme ortada. Ortalama her şey yüzde 300 artı. Maalesef üzüntülüyüz. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz. Böyle bir ortamda böyle keyifsiz bir durum var. Halbuki bademimiz milli ve yerli olan ürünümüz maalesef fındık kadar ya da kayısı kadar önemsenmiyor. Maalesef Adıyaman olarak unutulan bir kentiz. Adıyaman bademde de unutuldu. Tütüne alternatif denilen badem maalesef dalda toplanmayacak hale geldi.”

Tutdere ise hükümete çağrıda bulanarak, şunları kaydetti:

“Şu anda Adıyaman`ın gerçekten son dönemlerde en önemli gelir kaynaklarından birisi olan badem bahçesindeyiz. Çiftçimizi dinledik. Bugün AK Parti hükümeti günlerdir merakla heyecanla beklenen çiftçinin, badem üreticisinin beklediği fiyatları açıkladı. Ancak yine vatandaşı, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratan bir fiyatla karşı karşıya kaldık. Badem çok zahmetli bir tarım ürünü. Vatandaşın özellikle tarım girdi maliyetlerinin fahiş bir şekilde artmış olması Adıyaman`da da Türkiye`nin diğer bölgelerinde de badem üreticisini çok ciddi bir şekilde mağdur etti. Üretici badem için taban fiyat olarak 180-200 arasında fiyat beklerken, bugün açıklanan fiyat 160 ila 170 arasında. Bu gerçekten çiftçiyi şok etti ve bütün Adıyaman`da, özellikle Adıyaman`daki badem üreticilerini ciddi bir hayal kırıklığına uğrattı. Bu hükümet zamlarıyla vatandaşı hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Çiftçi soruyor: Biz bu ağaçları binbir emekle yetişirdik, ne yapalım sökelim mi, diyor. Biz de buradan hükümete çağrı yapıyoruz. Siz badem üreticisini neden mağdur ediyorsunuz? Neden badem üreticisinin emeklerinin karşılığını verecek bir fiyatı açıklamıyorsunuz? Zamlarınızla vatandaşımız, çiftçimiz inim inlerken siz fiyat açıklarken yandaşlarınıza bol keseden verirken çiftçiye neden böyle cimrilik yapıyorsunuz? Neden alın terinin karşılığını vermiyorsunuz? Çiftçi hakkını istiyor. Çiftçi alın terinin karşılığını istiyor. Çiftçimiz binbir emekle yetiştirmiş olduğu bu bademin hakkını istiyor, tam karşılığını istiyor.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA