29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP ANKARA İL KONGRESİ... TURAN AYDOĞAN: "ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZLIK NAMUSSUZLUKTUR` DER CEMİL MERİÇ, ZULMÜN GÖBEĞİNDE BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ, BAY KEMAL İLE BERABER TARAF OLACAĞIZ"


CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi Turan Aydoğan; "CHP, bilime dayalı siyaset yapan bir partidir. O yüzden her kavrama saldırmak yerine bir yiğit genel başkanın 10 yıl boyunca yürüdüğü helalleşmeden Emine Şenyaşar`a kadar Roboski`den her türlü mağduriyete, adaletsizliğe uğramış insanların yanında olmaya kadar bir yolu sahiplenmek gerekmiyor mu? Bu bizim mirasımız demek gerekiyor mu? Bunun arkasında durmak gerekmiyor mu? Ucuz ve lümpen tariflerle saldırmak yerine bu yolu geliştirmek, genişletmek, yeni yeni alanlar açmak gerekmiyor mu? O yüzden ben tarafım. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur` der Cemil Meriç. Zulmün göbeğinde bir ülkede yaşıyoruz. Taraf olacağız. Bay Kemal ile beraber taraf olacağız" dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 17:11   Okunma : 348

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ - Kamera: ÜNAL AYDIN 

CHP Ankara İl Kongresi`ne katılan Parti Meclisi (PM) Üyesi Turan Aydoğan; "CHP, bilime dayalı siyaset yapan bir partidir. O yüzden her kavrama saldırmak yerine bir yiğit genel başkanın 10 yıl boyunca yürüdüğü helalleşmeden Emine Şenyaşar`a kadar Roboski`den her türlü mağduriyete, adaletsizliğe uğramış insanların yanında olmaya kadar bir yolu sahiplenmek gerekmiyor mu? Bu bizim mirasımız demek gerekiyor mu? Bunun arkasında durmak gerekmiyor mu? Ucuz ve lümpen tariflerle saldırmak yerine bu yolu geliştirmek, genişletmek, yeni yeni alanlar açmak gerekmiyor mu? O yüzden ben tarafım. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur` der Cemil Meriç. Zulmün göbeğinde bir ülkede yaşıyoruz. Taraf olacağız. Bay Kemal ile beraber taraf olacağız" dedi.

CHP Ankara İl Kongresi bugün yapılıyor. Kongrede CHP PM Üyesi Turan Aydoğan söz aldı. Aydoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun "Helalleşme" söylemlerine atıf yaparken, "Helalleşmeden yana ben tarafım. Helalleşmeyi bizim partili arkadaşlarımız da anlamamışlar. Helalleşme, bir devlet adamı yol yürümesidir. CHP`ye özgü bir şey değildir. Devletin helalleşmesidir. Devletin helalleşeceği 30 yıl yargılanmış devrimciler de var içinizde. Henüz helalleşmedi" diye konuştu. 

Aydoğan`ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

“SİZE GAZ VERMEYECEĞİM: Ben öyle çıtayı yükseğe koyarak konuşmayacağım. Size gaz falan de vermeyeceğim, havaya da sokmayacağım. CHP`lilerin nasıl olması gerektiğini sayın Genel Başkanım birçok konuşmasında dile getirdi. CHP`liler bilgili olur dedi Genel Başkanımız, akılla davranır, rasyonel olurlar, sorunları doğru tespit ederler, sorunların çözümleriyle ilgili emek harcarlar, ombudsmanlık görevini yaparlar, bulundukları sokak dahil olmak üzere her yerde güvenilir olurlar, vesaire benzeri özellikler saydı. 

SİYASET RASYONEL BİR İŞTİR: Akılla davranmak ve sorunları çözmenin bir diğer başlığı da stratejik davranmak. Siyaset keşke sadece duygularla yapılan bir iş olsaydı. Siyaset rasyonel bir iş. Sadece duygularımızı teşhir edip birbirimize karşı duygu deşarjı yaşayacağımız bir alan değil, siyasetin önünde yürüyenlerin omuzlarının çökük olması gerekiyor. Boynunun eğik olmaları gerekiyor, saygılı olmaları gerekiyor, üretken olmaları gerekiyor, bir o kadar da sağ duyulu olmaları gerekiyor. Ağızlarından çıkanı kulaklarının da duyması gerekiyor. Nerede, nasıl davranacaklarını da çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bu kimseye bir eleştiri değil. Bu bir tespit. 

SİYASET, TARAF OLMAYI GEREKTİRİR: Faşizan, seçimli despotik, otoriter bir düzenin olduğu bir yerde, ‘faşizme karşı omuz omuza` diyen bir yaş ortalamasının olduğu yerde her şeyi biz biliriz, ne işimiz var falancayla, sağımızı da solumuzu da unutalım, sadece bulunduğumuz yerde cürmümüz kadar ateş yakalım, sonra da bu ülkenin sorunlarını biz çözeriz demek sizce rasyonel mi, akılcı mı, sorunları çözebilmek için yeterli mi? Siyaset, rasyonel bir iştir. Taraf olmayı gerektirir. 

‘FAŞİZME KARŞI OMUZ OMUZA` FANTEZİ OLARAK MI KALACAK: Bu ucube 50 artı 1 sistemini aşabilmek için sizin gibi ötekileştirilen, sizin gibi adaletsizlikten mağdur edilen, sizin gibi çözümsüzlüğe itilen, sizin gibi aç, yoksul, işsiz bırakılan, çocukları okulda açlıktan bayılan insanlarla el ele vermeyecek misiniz? ‘Faşizme karşı omuz omuza` fantezi olarak mı kalacak? Birliktelik tariflerimiz siyasal eleştiri malzemesi olarak mı kalacak? Helalleşmeden yana ben tarafım. Helalleşmeyi bizim partili arkadaşlarımız da anlamamışlar. Helalleşme, bir devlet adamı yol yürümesidir. CHP`ye özgü bir şey değildir. Devletin helalleşmesidir. Devletin helalleşeceği 30 yıl yargılanmış devrimciler de var içinizde. Henüz helalleşmedi. 

BAY KEMAL İLE BERABER TARAF OLACAĞIZ: Biz devleti yönetirken helalleşeceğimizi söyledik. Helalleşme bir modeldir, yüzleşmedir aslı. Batıda kullanılmış bir modeldir. Bir insan hakları savunucusu olarak bu partinin milletvekili olarak çeşitli illerde anlattığımız bir şeydir. Zulmedilmiş, işkence görmüş, hakkını arayamamış, mağdur edilmiş kitleler var. O kitleler, bu saatten sonra siz onlara yeniden yargılama hakkını verseniz bile oldukları yerde olamazlar. Onlardan devlet özür dilemeli, helalleşmeli, gerekirse tazminat ödemeli, gerekirse onlarla alakalı yeni bir sosyolojik cephe oluşturmalı. Bunlar bilimsel şeylerdir. CHP, bilime dayalı siyaset yapan bir partidir. O yüzden her kavrama saldırmak yerine bir yiğit genel başkanın 10 yıl boyunca yürüdüğü helalleşmeden Emine Şenyaşar`a kadar Roboski`den her türlü mağduriyete, adaletsizliğe uğramış insanların yanında olmaya kadar bir yolu sahiplenmek gerekmiyor mu? Bu bizim mirasımız demek gerekiyor mu? Bunun arkasında durmak gerekmiyor mu? Ucuz ve lümpen tariflerle saldırmak yerine bu yolu geliştirmek, genişletmek, yeni yeni alanlar açmak gerekmiyor mu? O yüzden ben tarafım. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur` der Cemil Meriç. Zulmün göbeğinde bir ülkede yaşıyoruz. Taraf olacağız. Bay Kemal ile beraber taraf olacağız. Çetelere karşı taraf olacağız. Her türlü saldırıya karşı gövdemizi koyacağız. Bu ülkeyi temiz sermayeye kavuşturacağız. Çetelerden kurtaracağız. Sermayenin temiz olmadığı yerde bileceğiz ki demokrasi olmaz. Demokrasi savaşçıları olacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA