1 Mayıs 2024 Çarşamba

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YUNUS EMRE: “CHP`LİLERE MÜCADELE ETMEKTEN VAZGEÇMEK YAKIŞMAZ. BÜTÜN BU ZORLUKLARI GÜÇ BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, “Bütün bu zorlukların içerisinden, bütün zorbalıklara karşı bir arada olarak, omuz omuza vererek, dayanışma içerisinde olarak bu zorlukları aştık. Bugünde önümüzde iki yol var. Ya pes edeceğiz, havlu atacağız ama ben eminim ki Atatürk`ün kurduğu bu partinin hiçbir üyesi bu anlayışta olmaz, CHP`lilere mücadele etmekten vazgeçmek yakışmaz. Bütün bu zorlukları güç birliğiyle aşacağız” dedi.

 

Tarih : 30 Eylül 2023 Cumartesi 13:16   Okunma : 177

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, “Bütün bu zorlukların içerisinden, bütün zorbalıklara karşı bir arada olarak, omuz omuza vererek, dayanışma içerisinde olarak bu zorlukları aştık. Bugünde önümüzde iki yol var. Ya pes edeceğiz, havlu atacağız ama ben eminim ki Atatürk`ün kurduğu bu partinin hiçbir üyesi bu anlayışta olmaz, CHP`lilere mücadele etmekten vazgeçmek yakışmaz. Bütün bu zorlukları güç birliğiyle aşacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre, bugün yapılan CHP 38. Kocaeli İl Kongresi`nde divan başkanı olarak seçildi. Kongrenin açılışında konuşan Emre, şunları söyledi:

“CHP sıradan bir parti değildir. Bunu çok iyi biliyoruz. Bu 38 sayısının, 38. kongre olmasının bir önemli boyutunu da dikkatlerinize sunmak istiyorum. CHP`nin aslında birinci kongresi, 1927 yılında Ankara`da toplanıyor. Büyük Atatürk bu kongreye büyük önem veriyor. Bu nedenle çıkıyor kürsüye, 7 gün boyunca Kurtuluş Savaşı`nı kendi cephesinden anlattığı eserini, Nutuk adlı eserini CHP`nin bu kongresinde okuyor, bununla da yetinmiyor. Aynı metni bir kongre kararı olarak kurultayın önüne sunuyor ve oybirliğiyle Atatürk`ün nutku, kongre kararı olarak kabul ediliyor. Aynı kongrede büyük Atatürk bir şey daha yapıyor. Bir önerge veriyor, kongre divan başkanlığına diyor ki bu önergeyle: `Bugün Ankara`da toplanan bu kurultay, bizim iki numaralı kurultayımızdır. CHP`nin birinci kurultayı 4 Eylül 1919`da Sivas`ta toplanan Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti`nin kongresi, Sivas Kongresi CHP`nin birinci kurultayıdır.` Kararını Atatürk`ün imzasının olduğu önergeyle CHP kurultayı olarak kabul ediyor.

CHP, GERÇEKTEN DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR PARTİDİR”

Bugün 38. kurultayımıza giderken geriye doğru saydığımızda biliyoruz ki bir numaralı kurultayımız, Sivas Kongresi`dir. Biz böyle bir partiyiz. CHP, gerçekten dünyada eşi benzeri olmayan bir partidir. Kurtuluş Savaşı`nın içerisinden çıkmış, cumhuriyeti kurmuş; devrimleri gerçekleştirmiş, Türkiye`yi çok partili demokrasiye taşımış, solun, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini Türkiye`nin gündemine getirmiş bir partidir. CHP sıradan bir parti değildir diyor Bilsay hoca. CHP programları üzerine yazılan bir eserin önsözünde diyor. Niye sıradan bir parti değildir? Çünkü, bir yandan tarihten getirdiği, kendi köklerinden getirdiği bir değişmez özü vardır CHP`nin. Kadın erkek eşitliğini savunur, ulusal egemenliği savunur; laikliği savunur; Türkiye`yi çağdaş uygarlık seviyesine taşımak için atılmış bütün adımları başta cumhuriyetin kurulmasını savunan bir partidir. Ama bir yandan da o gün Türkiye için ne lazımsa, çağın gereği neyse, en doğru fikir neyse onu Türkiye`nin gündemine getiren parti, CHP`dir diyor. Biz böyle bir partiyiz.

BURALARDAN ÖNEMLİ KARARLAR ÇIKACAK”

CHP olarak büyük görevlerle karşı karşıyayız. Geçmişte bıraktığımız Mayıs seçimlerinde Maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Seçimlerde başarılı olmaya çok yaklaştık. 25 milyonun üzerinde sayın Genel Başkanımız bir destek buldu ama bu oy, seçimleri kazanmaya yetmedi. Tabii ki bu konu üzerine hep beraber konuşacağız. Tartışacağız. Görüşler ortaya konulacak. Bugün Kocaeli Kongresi`nde divan başkanı olarak karşınızdayım. CHP`nin üyeleri olarak çok büyük bir ailenin birer parçasıyız. Aile içerisinde bugün bu konuları değerlendireceğiz. Gelecekte de değerlendireceğiz. Buralardan önemli kararlar çıkacak. Kararlar buralardan çıkacak.

GEÇMİŞTE, PARTİDE DAHA FAZLA KONUŞMA, TARTIŞMA, BİR ARAYA GELME İMKANLARI OLUYORDU”

Bir özeleştiri tabii yapmak lazım. Geçmişte, partide daha fazla konuşma, tartışma, bir araya gelme imkanları oluyordu. Bunlar Maalesef son dönemde önemli ölçüde ne yazık ki azaldı. Geçmişte bizim tüzüğümüzde örneğin küçük kurultay vardı. Danışma kurulları çok daha düzenli biçimde yapılıyordu. Bunları yapmamız lazım. Unutmayalım ki salt bir zorbalık olmayacaksa eğer aramızdaki ortaklıklar, bizi bir arada tutan değerler, müşterek olanlar hayatımıza yön veriyorsa, bunları tartışıyorsak bir zorbalık olmaktan çıkar. O bakımdan bu kongrelerdeki konuşmaları, tartışmaları çok önemsiyorum.

BÜTÜN BU ZORLUKLARI GÜÇ BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ.”

Bütün bu zorlukların içerisinden, bütün zorbalıklara karşı bir arada olarak, omuz omuza vererek, dayanışma içerisinde olarak bu zorlukları aştık. Bugünde önümüzde iki yol var. Ya pes edeceğiz, havlu atacağız ama ben eminim ki Atatürk`ün kurduğu bu partinin hiçbir üyesi bu anlayışta olmaz, CHP`lilere mücadele etmekten vazgeçmek yakışmaz. Bütün bu zorlukları güç birliğiyle aşacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA