27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR TARSUS GENÇLİK KAMPI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokulu öğrencilerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Gençlik Kampı`nda ağırladı. Büyükşehir personeli ve öğretmenleri eşliğinde patates eken öğrenciler, gün boyu keyifli zaman geçirmenin ve toprakla iç içe olmanın tadını çıkardı.

 

Tarih : 8 Ekim 2023 Pazar 10:50   Okunma : 301

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz ilçesinde yer alan Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokulu öğrencilerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Gençlik Kampı`nda ağırladı. Büyükşehir personeli ve öğretmenleri eşliğinde patates eken öğrenciler, gün boyu keyifli zaman geçirmenin ve toprakla iç içe olmanın tadını çıkardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesinde yer alan Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokulu öğrencilerini, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Gençlik Kampı`nda ağırladı. Büyükşehir personeli ve öğretmenlerinin yardımıyla patates eken öğrenciler, toprakla iç içe olmanın tadını çıkardı. Bölgenin en büyük oyun parkuru olan Survivor parkurunda da kendi sınırlarını keşfeden çocuklar, gün boyu gönüllerince eğlendiler.

“TARIM BÖLGESİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN, ÖZENDİRİCİ ÇALIŞMALAR YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Tarsus Gençlik Kampı`nda her gün bir grup ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Tarsus Gençlik Kampı`nda çocuklarımız her gün bizi ziyaret ediyorlar ve buraya oyun oynamaya geliyorlar. Aynı zamanda burada tarım alanlarımız var. Tarım bölgesinde olduğumuz için, mümkün olduğunca özendirici çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bugün çocuklarımızla birlikte tatlı patates ektik. Onu suladılar. Arada sırada bu tip ekim faaliyetlerine çocuklarımızı da katıyoruz” dedi.

Kadın ve çocuk çalışmalarında yerel tarım ürünlerini kullanmaya özen gösterdiklerini ifade eden Dokucu, “Artık iklim krizimiz var. Kadın ve çocuk çalışmalarımızda yerel tohumlarımızı, yerel tarım ürünlerimizi kullanmaya önem veriyoruz. Ayrıca insanların, kolay yetişebilen ürünleri kendi bahçelerinde, balkonlarında, evlerinin önünde yetiştirebilmeleri için de bir bilinç ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu tarz çalışmalarımız önceden vardı, bundan sonra da devam edecek. Daha önce burada şeftali ve erik ağaçlarımız vardı. Bunun yanı sıra biber, fasulye, patlıcan gibi ürünler de ekmiştik. Dönem dönem bu tür faaliyetlerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZ, TÜKETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ KENDİMİZİN ÜRETMESİNE ÖNCÜ OLMAK”

Yapılan etkinliğin çocukların gelişimine katkı sunduğunu ve etkinliğin en önemli amaçlarından birinin, çocukların doğayla iç içe olmalarını sağlamak olduğunu belirten Huzurkent Muhittin Aybaş İlkokul Müdürü Reyhan Özyağcı, “Çocuklarımızla birlikte tatlı patates ektik. Bugün biz ekeceğiz, yarın başka gruplar bunları yiyecekler. Çocukların bunları görmeleri çok güzel. Buradaki amacımız, tükettiğimiz ürünleri kendimizin üretmesine öncü olmak. Aynı zamanda doğaya katkıda bulunmak ve doğayla iç içe olmak. Doğanın bize verdikleri ve bizim ona ne yapacaklarımızla ilgili çocuklarımızı bilgilendirmek” diye konuştu.

TOPRAKLA HAŞIR NEŞİR OLAN ÇOCUKLAR, ÜRÜN EKMENİN TADINI DOYASIYA ÇIKARDI

Etkinliği çok sevdiğini belirten çocuklardan Baray Subaşı, “Daha önce okulda da böyle bir etkinlik yapmıştık. Ektiğimiz patateslerimizi suladık. Buraya her gün gelebiliyor olsam, gelip bu etkinliği yapardım. Ektiğimiz patatesler büyüyecek ve ilerde onları tüketeceğiz” dedi.

Sinem Atlı ise, “Arkadaşlarımızla hep birlikte etkinlik olarak patates ektik. Daha önce birlikte birçok etkinlik yaptık, ama buraya gelmemiştik. Böyle etkinlikler çok eğlenceli oluyor. Ektiğimiz patateslerimizi suladık ve bir sürü patatesimiz oldu” diye konuştu.

Yemeklerden en çok patates kızartmasını sevdiğini söyleyen çocuklardan Eylül Akşahin, “Patateslerimizi ektik, sonra da oyun parkurunda oyunlar oynadık. Etkinliği yaparken çok mutlu oldum. Çünkü çok eğlenceliydi. En çok patates kızartmasını seviyorum. Buradaki patatesler de büyüyünce, onları kızartma yapıp yiyeceğim” dedi.

İlknur Akgül patatesleri nasıl ektikleri hakkında, “Önce toprağı elimizle kazdık. Sonra patatesleri ektik ve üzerini kapattık. En sonunda da üzerini suladık” ifadelerini kullandı.

Parkurda yeni deneyimler yaşadığını belirten çocuklardan Dilan Defne Acar, “Parkurda çok eğlendik ve oyunlar oynadık. Arkadaşlarımızla birlikte yeni parkurları keşfettik ve bol bol koşturduk. Burası çok güzel bir yer. Daha önce Kıbrıs`ta da böyle bir parka gittim, ama burayı daha çok beğendim. Çünkü burada oyuncakların daha güzelleri var” şeklinde konuştu.

Gün boyu parkurda çok eğlendiğini söyleyen çocuklardan Cesur Memiş ise, “Bahçelere patates ektik. Parkurda çok güzel oyunlar oynadık. Bol bol eğlendik. Burayı çok güzel buldum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA