29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

BARINAMAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ: "SÖZ VERİLEN KYK YURTLARI NEDEN HALA AÇILMADI? KAPASİTELER, RANZALI SİSTEMLERLE DEĞİL, NİTELİKLİ YURTLARLA ARTTIRILSIN"


Kalacak yurt ve ev bulamayan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde, "Son dört yılda İstanbul`da kiralar yüzde 713 arttı. Hiçbir destek verilmeyen biz öğrenciler 20 bin lira bandında kiralar ödemeye mahkum ediliyoruz. Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Söz verilen KYK yurtları neden hala açılmadı? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor? Taleplerimiz net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler için ise kira yardımı, fatura desteği sağlansın. Kapasiteler, ranzalı sistemlerle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. KYK bursu ücretleri, asgari ücretin en az üçte birine denk düşecek şekilde ayarlansın" açıklaması yaptı. 

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 19:09   Okunma : 373

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- ADEM KARABAYIR

Kalacak yurt ve ev bulamayan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi, Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde, "Son dört yılda İstanbul`da kiralar yüzde 713 arttı. Hiçbir destek verilmeyen biz öğrenciler 20 bin lira bandında kiralar ödemeye mahkum ediliyoruz. Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Söz verilen KYK yurtları neden hala açılmadı? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor? Taleplerimiz net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler için ise kira yardımı, fatura desteği sağlansın. Kapasiteler, ranzalı sistemlerle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. KYK bursu ücretleri, asgari ücretin en az üçte birine denk düşecek şekilde ayarlansın" açıklaması yaptı. 

Üniversite öğrencilerinden oluşan Barınamıyoruz Hareketi, yaşadıkları sorunlara ilişkin rapor ile taleplerini Gençlik ve Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü`ne sundu. Üniversiteliler, İl Müdürlüğü önünde bir de basın açıklaması yaptı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Demir Karabacak açıklamada şunlara değindi: 

"BİNLERCE ÖĞRENCİNİN YEMEĞİNDEN KIL, CİVATA VE BENZERİ ŞEYLER ÇIKTI: Biz Barınamıyoruz Hareketi olarak 2 yıl önce pandemi sonrası ülkedeki barınma krizine dikkat çekmek için sokaklarda yatarak bu sorunu görünür kılmaya çalışmıştık. Aradan 2 yıl geçti. bu geçen 2 yılda, ülkenin dört bir yanında KYK yurtlarında binlerce öğrencinin yemeğinden kıl çıktı, civata parçaları çıktı. Yemekhanelerin yetersizliğini gördük. Yurtlarda barınma krizini çözmek için, Gençlik Spor Bakanlığı`nın yeni yurt yapmak, şöyle dursun, yurtlara ranza eklediğini gördük. Ranzaların bir çözüm olmadığını, bunun mevcut yurtlardaki kapasitesinin arttırılmasıyla, ranzalarla, barınma alanımızın kısıtlanmasıyla, yahut yeterli olmayan binalarda daha fazla öğrencinin barındırılmasıyla çözülmeyeceğini tekrar dile getirmek için bir program oluşturduk. Programımızın ilk günü bugün.

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN YURTSUZ, EVSİZ KALMASI BİR TERCİH MESELESİDİR: Bugün İstanbul`da Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü önündeyiz, Ankara`da Gençlik Spor Bakanlığı önündeyiz ve muhataplarımıza bu ülkedeki barınma krizinin çözülebilir olduğunu anlatmak için bir Barınma Raporu`yla geldik. Barınma Raporumuzda ülkede şu an kaç KYK yurdunda kaç kişi barınıyor, bu öğrencilerin durumu nedir, nasıl barınma şartlarına sahipler tek tek anlattık. Bu barınma sorunu çözülebilir arkadaşlar. Ülkenin dört bir yanında, binlerce öğrencinin yurtsuz, evsiz kalması bir tercih meselesidir. Biz üniversite öğrencileri olarak bu sorunun çözülebilir olduğunu tekrardan anlatmak için bugün buradayız. Bu. sorunu çözülebilir. Ülkenin dört bir yanında yurtsuz kalan herkes, Barınamıyoruz Hareketi burada."

Üniversite öğrencisi Dilan Tekin ise şunları söyledi: 

"ÖĞRENCİLERİN ALIM GÜCÜ YOK EDİLDİ: Bu rapor, Barınamıyoruz Hareketi`nin yerel ve merkezi basından, emlak sitelerinden ve kendisine gelen ihbarlardan derlediği bilgileri birleştirerek hazırladığı bir rapordur. 2002`de burs ve kredi miktarı asgari ücretin yüzde 24`üne karşılık geliyorken bugün bu oran 11`e kadar düştü. Şanslıysak aldığımız burslar, değilsek, almak kat be kat fazlasıyla ödemek üzere aldığımız krediler 9 yıl önce 137 dolara denk geliyorken, bugün yalnızca 67 dolara denk düşüyor. Bu da biz öğrencilerin alım gücünün nasıl yok edildiğini açıkça ortaya koyarken, bütün bu imkansızlıkların içinde biz üniversite öğrencilerinden 10`undan 9`u açıkta kalıyor. Yerleşebilenlerimizse küçücük bir odada 6-8 kişilik belki de 15 kişilik odalarda bir arada yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Odalarımızdan fareler, yemeklerimizden böcekler çıkıyor ve zehirleniyoruz.

İSTANBUL`DA KİRALAR YÜZDE 713 ARTTI: Son 4 yılda İstanbul`da kiralar yüzde 713 arttı. Hiçbir destek verilmeyen biz öğrenciler 20 bin lira bandında kiralar ödemeye mahkum ediliyoruz. Biz öğrenciler olarak soruyoruz; Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Söz verilen KYK yurtları neden hala açılmadı? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor? Bakanlık bilgi edinme hakkı kapsamında bütün bu soruları cevaplamak zorundadır. Taleplerimiz net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler için ise kira yardımı, fatura desteği sağlansın. Kapasitelere ranzalı sistemlerle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. KYK bursu ücretleri, asgari ücretin en az üçte birine denk düşecek şekilde ayarlansın. Yurt koşulları iyileştirilsin. Meclis`te barınma komisyonu kurulsun. Yineliyoruz, bizleri görmek, taleplerimizi karşılamak zorundasınız. Çünkü bu sorun çözülebilir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA