21 Eylül 2024 Cumartesi

16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:16   DEPREMDE 19 KIŞIYE MEZAR OLAN FAZILET APARTMANı`NıN FIRARI SANıKLARı AKıN VE FERIHAN YAĞCı, NOTERE GITMIŞ....   14:04   AKDENIZ BELEDIYESI BARıŞ VE KÜLTÜR FESTIVALI BAŞLıYOR   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...    11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``  
 
     
   

SON İKİ DURUŞMADIR KARAR BEKLENEN H.K.G. DAVASI BİR KEZ DAHA ERTELENDİ


İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dava, geçen duruşma gibi karar beklenmesine karşın bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim`de yapılacak.

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 13:45   Okunma : 431

Haber- GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera- ADEM KARABAYIR

İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin dava, geçen duruşma gibi karar beklenmesine karşın bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 23 Ekim`de yapılacak.

İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, kızı H.K.G.`yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davanın 6. duruşması bugün Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapıldı.

Geçen duruşma gibi bugün de karar çıkması beklenirken bir kez daha son kez savunma yapılması için 23 Ekim`e ertelendi.

SAADET ÖZKAN: ÇOCUKLUĞUNU KURTARMAK İSTEYEN BÜYÜMÜŞ BİR KADIN ADALET İÇİN MİCADELE EDİYOR

Duruşma sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan şunları söyledi:

"Her seferinde dava ertelensin diye uğraşıp duruyorlar. Sanık avukatı geçen celsede değişti, gelmedi, bekledik de bekledik. Çocukluğunu kurtarmak isteyen büyümüş bir kadının cesaretle sesini çıkardığı bir yerde adalet için mücadele ediyor. Bugün de yeni avukat ve yine çıkmayan bir savunma ve yine karara bağlanmamış bir celse. Mahkeme heyetinin sabırla beklediğinin farkındayız. Çünkü acil karar verilirse istinaftan bozma geleceğini de biliyoruz. İçerideki ayrıntılarla ilgili konuşamıyoruz. Ama konuşacağımız kısımları da nasıl belirteceğimizi bizler de öğrendik. Bugün burada bulunan güvenlik güçlerine, bugün burada bulunan avukatlara ve Türkiye Cumhuriyeti`nde sabırla bekleyen Türk halkına eminim ki adaletin kararını vereceğimiz günü bekleyeceğiz. Bu ülkede hiç kimse çocuklara kirli elleriyle dokunamayacak. Ve kirli ellerin kökünü kazıya kazıya mücadelemize devam edeceğiz. Kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanırlar. Bu merhametli, insanlar kazanacak.

BASIN AÇIKLAMASINA BAĞIRARAK MÜDAHALE EDEN KİŞİ: BEN DE KIZIMA KÜÇÜKKEN GELİNLİK GİYDİRDİM

Saadet Özkan`ın konuşması sırasında, bağırarak basın açıklamasına müdahale eden kişi, "Bu dava kız çocuğunun evlendirilmesi davası değil, bir öğrencinin 18 yaşına geldiğinde öğretmeniyle evlenmesi davasıdır. Ben de kızıma Kuran`a geçtiğinde gelinlik giydirilir. Bütün Türk halkı bunu bilir” demesi üzerine kadınlar tepki gösterdi. Polis ekipleri adamı oradan uzaklaştırdı.

YÜCEL CEYLAN: BU KIZ ÇOCUKLARINDAN NE İSTİYORSUNUZ, AMACINIZ NEDİR?

Daha sonra konuşan UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan, “Ne demek ya? Bunun izahı nedir? Siz niye 6 yaşındaki çocuğa gelinlik giydiriyorsunuz? Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? Niye bu çocuğun zihninin altına bunu aşılanıyor. Bu çocuklar eğitimini görecek. Bu çocuklar olgunluk yaşına gelecek. 24-25 yaşlarına gelecekler. Mesleklerini ellerine alacaklar. Ondan sonra evlenecekler. Bu çocukların hayata katılmasına neden tahammül edemiyorsunuz. Bu kız çocuklarından ne istiyorsunuz siz? Amacınız nedir? Yeter artık. Yüzyıllardır size köle oldular” dedi.

AVUKAT BEYHAN YAVAŞ: GELECEK CELSE YİNE BURADA OLACAĞIZ

Dernek avukatlarından Beyhan Yavaş da “Öğretmenler Derneği adına duruşmada biz hazır bulunduk. Gizlilik kararı nedeniyle daha fazla bir şey söylememiz maalesef mümkün değil. Karar kalktığı anda detaylı olarak açıklama yapacağız burada. Gelecek celse yine burada olacağız. 23 Ekim`e ertelendi duruşma” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA