29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

AVUKATLAR, ANAYASA MAHKEMESİNİ`NİN KARARININ ARDINDAN BİR KEZ DAHA CAN ATALAY İÇİN ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI: "BUGÜN ATALAY`IN TAHLİYESİNİ BEKLİYORUZ"


Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin "hak ihlali" kararının ardından cezaevindeki meslektaşları TİP Milletvekili Can Atalay için bugün bir kez daha Çağalyan Adliyesi önünde buluşarak basın açıklaması yaptı. Avukat Kemal Aytaç, "Burada olmamız sadece Can için değil aynı zamanda bu ülkede adaletsizliğe, hukuksuzluğa uğrayan, özgürlüklerinden yoksun bırakılan, haksızlığa uğrayan tüm insanlar için, tüm çevreler için ve bu ülkede özgürlük istiyoruz. Bugün de özel olarak Can Atalay için özgürlük istiyoruz ve bugün Can Atalay`ın tahliyesini bekliyoruz" dedi. 

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 14:15   Okunma : 280

Haber- GAYE ŞEYMA CAN- Kamera- SADIK KARAKULOĞLU

Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin "hak ihlali" kararının ardından cezaevindeki meslektaşları TİP Milletvekili Can Atalay için bugün bir kez daha Çağalyan Adliyesi önünde buluşarak basın açıklaması yaptı. Avukat Kemal Aytaç, "Burada olmamız sadece Can için değil aynı zamanda bu ülkede adaletsizliğe, hukuksuzluğa uğrayan, özgürlüklerinden yoksun bırakılan, haksızlığa uğrayan tüm insanlar için, tüm çevreler için ve bu ülkede özgürlük istiyoruz. Bugün de özel olarak Can Atalay için özgürlük istiyoruz ve bugün Can Atalay`ın tahliyesini bekliyoruz" dedi. 

Anayasa Mahkemesi`nin Gezi Davası dolayısıyla cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın "seçilme hakkı" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" haklarının ihlal edildiğine hükmetmesi üzerine Can Atalay`ın meslektaşları ve arkadaşları Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yaptı.

AV. KEMAL AYTAÇ: BUGÜN ATALAY`IN TAHLİYESİNİ BEKLİYORUZ

Av. Kemal Aytaç, şunları söyledi:

"Burada olmamız sadece Can için değil aynı zamanda bu ülkede adaletsizliğe, hukuksuzluğa uğrayan, özgürlüklerinden yoksun bırakılan, haksızlığa uğrayan tüm insanlar için, tüm çevreler için buradayız. Herkes için adalet istiyoruz. Ve bu ülkede özgürlük istiyoruz. Bugün de özel olarak Can Atalay için özgürlük istiyoruz ve bugün Can Atalay`ın tahliyesini bekliyoruz. Hepinizin bildiği üzere Anayasa Mahkemesi bir karar verdi. Olması gereken doğru bir karar verdi. Ama biz hala bugün adliyenin önündeyiz. Bu karar yerel mahkemeye geldi mi, gelmedi mi, kalemden bilgi alamıyoruz. Hakim yargıç, mahkeme duruşma yapıyor. Şu anda dört beş tane daha duruşması var. Ve kararla ilgili ses yok, soluk yok. Endişe ediyoruz. Geriye dönüp baktığımızda hukuka, ahlaka, insanlığa, vicdana, adalete sığmayan bir dolu karar görüyoruz"

AV. MUZAFFER DEĞİRMENCİ: ATALAY`IN MİLLETVEKİLLİĞİ ÇALIŞMALARINDAN MAHRUM BIRAKILMASINI KABUL ETMİYORUZ

Atalay`ın meslektaşlarında avukat Muzaffer Değirmenci ise şunları dile getirdi:

"Hatay halkının özgür iradesiyle milletvekili seçilen, Anayasa`nın açık hükmü, anayasa mahkemesinin yerleşik içtihatları gereği beş buçuk ay önce 14 Mayıs 2023 tarihinde tahliye edilerek milletvekili çalışmalarına başlaması gereken milletvekilimiz Can Atalay`ın bu sürede haksız ve keyfi şekilde özgürlüğünden ve milletvekilliği çalışmalarından mahrum bırakılmış olmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu bizim hüznümüzdür. Sevincimiz ise tüm bu hukuk, hükümet ve hukuk tanımazlıklara rağmen Anayasa Mahkemesi`nin bizlerin taleplerinin haklılığını ve hukuka uygunluğunu tespit ederek meslektaşımız ve milletvekilimiz Can Atalay hakkında seçilme hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiği konusunda hak ihlali kararı vermiş olmasıdır.

"KARARIN İNFAZININ BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞMESİ GEREKİR"

Anayasa Mahkemesi`nin kararı kesin olduğuna göre kısa karar da olsa gerekçesini beklemeden kararın idrakini ve infazının bir an önce gerçekleşmesi gerekir. Hukukçuların bunu idrak etmesi ve infazının bir an önce gerçekleştirilerek Can Atalay`ın özgürlüğüne kavuşması gerekmektedir. Bu nedenle kısa karar da olsa karar herkes tarafından bilinmekte. ve infaz edilmesi gerekmektedir. Aklı başında her hukukçu, kararın ne demek istediğini gayet iyi bir şekilde idrak edecek düzeydedir. Aksi yaklaşımlar, hukuki ideolojik saplantıya hapsetmek olur ki bunu ne hukuk düzeni ne de bizler hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Zira bunun kimseye bir faydası yoktur. O yüzden milletvekili, meslektaşımız Can Atalay`ın Anayasa Mahkemesi`nin kararları kapsamında bugün derhal tahliyesini mahkemeden beklemekteyiz."

AV. AKÇAY TAŞÇI: ÇOK FAZLA HUKUKA AYKIRI KARARLA MUHATAP OLDUK

Av. Akçay Taşçı da konuşmasında şunlara değindi:

"Can Atalay meslektaşımız 14 Mayıs seçimlerinde Hatay halkının iradesiyle milletvekili seçildi. O gün itibariyle biz mazbatasını alır almaz Yargıtay`a başvurduk. Kendisi tutukluydu, dosyası Yargıtay`daydı. Yargıtay`a başvurduk ve Yargıtay`dan Anayasa`nın 83. maddesi gereğince Can Atalay hakkındaki yargılamanın durmasını ve tahliye edilmesini istedik. Anayasa Mahkemesi`ne bireysel başvuruyu tartışacak bir hale geldi. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanabilirliği konusunda hiçbir hukuki, dayanağı ve temeli olmayan tartışmalar, açtı ve bir inat uğruna bunu çok açıkça söyleyebiliriz. Bir inat uğruna Can Atalay`ın talebini reddetti. Mecburen Anayasa Mahkemesi`ne başvurduk. Anayasa Mahkemesi gündemine aldı. Takvimini açıkladığı gün Yargıtay`dan Gezi dosyasının esasına ilişkin kararın verildiğini öğrendik. Sonra Anayasa Mahkemesi`nin takvimindeki gün bir üyenin dosyaya hazırlanamadığı gerekçesiyle görüşülemediğini öğrendik. Ve bugün daha doğrusu dün Can Atalay hakkında, seçme ve seçilme hakkının ihlali ve özgürlük ve güvenlik hakkının ihlali gerekçeleriyle hak ihlali kararı verildiğini öğrendik. Şimdi bu süreci anlatmamızın bir sebebi var. Hiçbir şeyin Türkiye`deki siyasi yargılamalarda hiçbir şeyin tesadüf olmadığına hiçbir şeyin hukuken yürümediğine inanıyoruz artık, korkuyoruz. Çok fazla hukuka aykırı karara muhatap olduk. Siyasi inatların sonucunda hukukun kepaze edildiğine kepaze kararlar verildiğine tanık olduk.

"MAHKEME KALEMİNDEN BİLGİ ALAMIYORUZ"

Dolayısıyla dünden beri bu karar çıktığından beri mahkeme kaleminden sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Kararı buraya ulaşıp ulaşmadığına dair dahi bilgi alamıyoruz. Böyle bir dosyanın bu kadar gündemde olan bir milletvekili hakkında verilen bir kararın mahkeme kalemine ulaşması ve oradaki kalem memurlarının bunu bilmemesi diye bir şey kabul edilemez. Böyle bir şeye inanmamız beklemesin kimse. Karar buraya ulaştı biliyoruz. Anayasa Mahkemesi bunu teyit etti, kararın buraya gönderildiğini söyledi. Dolayısıyla mahkemeden bir an evvel Can Atalay hattında başka bir hukuk garabeti, başka bir hukuk kepazeliğine tevessül etmeden burada tahliye kararı verilmesini, Can Atalay`ın Hatay halkına verdiği sözleri yerine getirebilmesi için millet meclisine gönderilmesini talep ediyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA