29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP`NİN EĞİTİMDEKİ TAHRİBATIN ARAŞTIRILMASI ÖNERİSİ, TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE MHP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP`nin eğitimdeki tahribatla ilgili araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, "Bu araştırma teklifini eğitim fakültesi formasyonu olan öğretmenlerimizin, yetkinliğinin hiçe sayılmasına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun zorluklarını ve hayal kırıklıklarını yaşadıkları için veriyoruz. Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkum edilmesini, metropollerde kira ödeyemeyecek duruma düşürülmesini araştırmak için veriyoruz. Sayısı 1 milyona yaklaşan genç ve atanamayan öğretmen adayları için veriyoruz" dedi.

 

Tarih : 26 Ekim 2023 Perşembe 18:18   Okunma : 422

CHP`nin eğitimdeki tahribatla ilgili araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, "Bu araştırma teklifini eğitim fakültesi formasyonu olan öğretmenlerimizin, yetkinliğinin hiçe sayılmasına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun zorluklarını ve hayal kırıklıklarını yaşadıkları için veriyoruz. Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkum edilmesini, metropollerde kira ödeyemeyecek duruma düşürülmesini araştırmak için veriyoruz. Sayısı 1 milyona yaklaşan genç ve atanamayan öğretmen adayları için veriyoruz" dedi.

CHP`nin eğitim alanında son 21 yılda gerçekleşen tahribatın araştırılmasına ilişkin TBMM`ye verdiği önergenin diğer önergelerin önüne alınarak bugün Genel Kurul`da görüşülmesini öngören grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, şunları söyledi:

"BU ARAŞTIRMA TEKLİFİNİ ÖĞRETMENLERİN YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA BİR MAAŞA MAHKUM EDİLMESİNİ, ARAŞTIRMAK İÇİN VERİYORUZ"

"Halkçı ve kamucu bir eğitim felsefesinden; sınıfsız ve imtiyazsız bir vatandaş topluluğu yaratma idealinden, milletimizin kız ve erkek çocuklarına eşit koşullarda imkan sağlama, onları meslek sahibi yapma ve erdemli yurttaşlar olarak yetiştirme amacından bir dakika ayrılmayan bir ilkeyi izliyoruz.

Bu araştırma teklifini eğitim fakültesi formasyonu olan öğretmenlerimizin, yetkinliğinin hiçe sayılmasına rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu`nun zorluklarını ve hayal kırıklıklarını yaşadıkları için veriyoruz. Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altında bir maaşa mahkum edilmesini, metropollerde kira ödeyemeyecek duruma düşürülmesini araştırmak için veriyoruz. Sayısı 1 milyona yaklaşan genç ve atanamayan öğretmen adayları için veriyoruz. `Mülakat kaldırılacak` sözüne rağmen mağdur edilen genç idealist öğretmen kardeşlerimiz için veriyoruz.

"BU ÖNERGEYİ 21`İNCİ YÜZYILIN DÖNÜMÜNDE 2-3 KATLI RANZALARDA YATIRILAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN VERİYORUZ"

Eşit işe eşit ücret talep eden özel okul öğretmenleri ve vakıf üniversitesi akademisyenleri için veriyoruz bu araştırma teklifini. Meslek lisesi öğrenci, stajyer ve çırakların hak ettikleri maddi ve mesleki güvenceye kavuşturulmaları için veriyoruz. Bu önergeyi 21`inci yüzyılın dönümünde 2-3 katlı ranzalarda yatırılan ve öğün atlamak zorunda kalan, yoksullukla üniversiteyi bitirememek açmazı arasında boğuşan üniversite öğrencileri için veriyoruz. Ücretsiz sıcak yemek bulmaktan mahrum bırakılan ve okullarda açlıktan bayılan memleketimizin küçücük evlatları için veriyoruz.

Kreşten dershaneye, üniversiteye ve özellikle özel okullarda fahiş eğitim masrafları altında ezilen orta sınıf, orta alt sınıf vatandaşlarımızın, emekçi halkımızın hakkını aramak için veriyoruz. Bu önergeyi Boğaziçi Üniversitesi`nde ve tüm üniversitelerimizde paraşütle liyakatsiz atamalar yapan zihniyeti, beyin göçüne zemin hazırlayan yandaş ve keyfi kayırmaları ve akademik kadrolara dahi siyasi kadrolaşma bulaştıran yöneticileri araştırmak için veriyoruz."

"EĞİTİM BIRAKIN HÜKÜMET POLİTİKASINI BAKAN POLİTİKASI HALİNE GELDİ"

Eğitimin hükümet değil bir devlet politikası olması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, "Bırakın hükümeti ne yazık ki ülkemizde bakan politikasına kadar gelmiş durumda. Millet Eğitim Bakanı, voleybol takımı oyuncuları değildir. 2002`den beri 8 Milli Eğitim Bakanı değişmiş şimdi Sayın Yusuf Tekin dokuzuncu Milli Eğitim Bakanı. Değişen bakanlardan hemen hepsi lise birinci sınıftaki bir öğrencinin mezuniyetini dahi görememiştir. 1996`dan beri 15 kez sınav formatı ve kat sayı değişikliği gerçekleşmiş. Bu kadar yapboz tahtasına dönmüş bir sistemden ne gibi bir başarı bekleyeceğiz? Herhangi bir krizde ilk taviz verdiğimiz şey maalesef eğitim oluyor" dedi.

"ÖĞRETMENLERİMİZ İKTİDARIN YANLIŞ VE TUTARSIZ EĞİTİM POLİTİKALARI YÜZÜNDEN ZOR DÖNEMLERDEN GEÇMEKTEDİR"

Eğitim ve öğretimin bir kamu hizmeti olarak sosyal devletin yükümlülüğünde olduğunu belirten İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, "21 yılda yapboz tahtasına çevrilen eğitim sisteminde çöken eğitimin ve düşen niteliğin yanı sıra okulların fiziksel yapılarında da büyük sorunlar yaşanıyor. Eğitimin önemli bir sac ayağı olan öğretmenlerimiz istikbalimizin güvencesi, geleceğimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz iktidarın yanlış ve tutarsız eğitim politikaları yüzünden zor dönemlerden geçmektedir. Milli Eğitim Bakanı`nın yaptığı mülakat açıklaması toplumda tartışmalara yol açıyor ve akıllarda soru işareti bırakıyor. Sözünüzde durun mülakatları kaldırın" diye konuştu.

"KAMUSAL EĞİTİM ÇÖKTÜ, EĞİTİMDE NİTELİK DÜŞTÜ. ÖZELLEŞTİRME VE DİNCİLEŞTİRME POLİTİKALARI ARTTI"

Önerge üzerine söz alan HEDEP Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun ise "Kamusal eğitim çöktü, eğitimde nitelik düştü. Özelleştirme ve dincileştirme politikaları arttı. Okullaşma oranı geriledi. Devlet eliyle çocuk işçiliği teşvik edildi. Üniversite sayısı artarken akademik başarı dibe vurdu. Diplomalı işsizler ordusu büyüdü. Eğitim ana dilde özgürlükçü, laik, bilimsel bir içerikte yapılanmalı. Tüm düzeylerde demokratik ana dilinde ücretsiz eğitim esas alınmalı. Eğitim bu ülkenin tüm halklarına, dinlerine, dillerine, inançlarına, inancı olmayanlara, cinsiyetlerine ve cinsiyet yönelimlerine, yaşam tarzlarına, dünya görüşlerine eşit ve saygılı bir şekilde yaklaşıma sahip olmalıdır" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA