6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

CUMHURİYET`İN 100`ÜNCÜ YILI COŞKUYLA KUTLANIYOR... ANITKABİR`İ ZİYARET EDEN YURTTAŞ: ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNET BORÇLUYUZ. İYİ Kİ ONLAR O GÜN O MÜCADELEYİ VERMİŞ Kİ BİZ DE BUGÜN İMTİYAZSIZ BİR TOPLUMDA YAŞAMA HAKKINI ELDE EDEBİLDİK


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet`in kuruluşunun 100`üncü yılı Ankara`da da coşkuyla kutlanıyor. Çocuğu ve eşi ile Anıtkabir`i ziyaret eden bir yurttaş, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. İyi ki onlar o gün o mücadeleyi vermiş ki biz de bugün Cumhuriyet`in verdiği vatandaşlık hakları ve imtiyazsız bir toplumda yaşama hakkını elde edebildik. Bunlar çok kıymetli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da onun için getirdik" dedi. Efe Can isimli bir diğer vatandaş ise "Her zaman O`nun izindeyiz, yolundan çıkmayacağız. Bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, yolundan çıkmayacağına söz veriyorum" diye konuştu.

 

Tarih : 29 Ekim 2023 Pazar 16:49   Okunma : 354

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: AZİZ METİN TURAN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet`in kuruluşunun 100`üncü yılı Ankara`da da coşkuyla kutlanıyor. Çocuğu ve eşi ile Anıtkabir`i ziyaret eden bir yurttaş, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. İyi ki onlar o gün o mücadeleyi vermiş ki biz de bugün Cumhuriyet`in verdiği vatandaşlık hakları ve imtiyazsız bir toplumda yaşama hakkını elde edebildik. Bunlar çok kıymetli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da onun için getirdik" dedi. Efe Can isimli bir diğer vatandaş ise "Her zaman O`nun izindeyiz, yolundan çıkmayacağız. Bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, yolundan çıkmayacağına söz veriyorum" diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet`in kuruluşunun 100`üncü yılı Ankara`da coşkuyla kutlanıyor. Saat 11`de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı resmi töreninden ardından Anıtkabir halkın ziyaretine açıldı.

Anıtkabir`i ziyaret eden 87 yaşındaki Günay Arpınar, "Çok mutluyum buraya gelebildiğim için. Aslında İstanbul`da yaşıyorum ama kızımın yanında Amerika`da misafirdim. Şimdi onunla beraber, torunlarımla beraber buradayım. Bugünü gördüğümüz için çok mutluyum" diye konuştu. Arpınar`ın kızı doktor Esra Hatipoğlu ise, "Türkiye Cumhuriyeti`nde genel cerrah olarak yetiştirildim ve Amerika`ya 2004 yılında göç ettim ama ne Türklüğümü ne Türkçemi ne de mesleğimi bırakmadım. Bugün annemi ve iki çocuğumu Cumhuriyet`i kutlamak için tekrardan Ankara`ya getirdim. Sadece hafta sonu için geldik. Birlikte bu coşkuyu yaşadığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Anıtkabir`i ziyaret eden vatandaşlar, duygularını ANKA`ya şöyle anlattılar:

- "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. İyi ki onlar o gün o mücadeleyi vermiş ki biz de bugün Cumhuriyet`in verdiği vatandaşlık hakları ve imtiyazsız bir toplumda yaşama hakkını elde edebildik. Bunlar çok kıymetli, çok değerli şeyler. Oğlumuzu da onun için getirdik. Bugün belki idrakine varmayabilir ama ona da bu bilinci aşılamak için ömrümüzce, dilimiz yettiğince de eğitim vermeye çalışacağız. Zaten o da büyüdükçe Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kıymetini ve önemini daha da anlayacaktır."

Anıtkabir`i ziyaret eden bir çocuk: "Yaşasın Cumhuriyet, Cumhuriyeti`mizi çok severiz. Herkes Cumhuriyet için çalışıyor."

Bir başka çocuk: "Milleti kurtardığı için teşekkür ederiz, ona minnettarız."

25 yıldır Türkiye`de yaşayan ve Çeçen olduğunu belirten bir kadın: "Atam`ı çok seviyorum. O`na hayranım, onun yaptıklarına hayranım. Elinde çok az bir şeyler vardı ama çok büyük işler başardı. İnsan olarak O sanki bu dünyadan değil, çok yüce biri olarak görüyorum. O`nu çok özlüyorum, hele şu dönemlerde daha çok özlüyorum."

Arkadaşı ile gelen Deniz isimli vatandaş: "Çok mutluyuz. Herkesi böyle bir arada görmek tüyleri diken diken yapan bir durum.”

"DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN MUHTEŞEM LİDERİNE SAHİBİZ"

Çok gururlu ve onurlu olduğunu belirten İlknur Sevgim: "Bugün çok onurluyum, gururluyum. Ben tam bir Atatürk kızıyım. Atatürk ilke ve inkılaplarını takip eden. Dünyanın en muhteşem, gelmiş geçmiş en muhteşem liderine sahibiz. Bu yüzden çok mutluyum. Cumhuriyeti`mizin 100`üncü yılını yurt içinde ve yurt dışında tüm vatandaşlarımızla birlikte coşkuyla kutluyoruz. Nice nice yüzyıllara diyorum hep birlikte. Yaşasın Cumhuriyet."

"TÜRK MİLLETİNİN BİR GENCİYSEM, YOLUNDAN ÇIKMAYACAĞIMA SÖZ VERİYORUM"

Efe Can: "Kendisi Cumhuriyeti bize emanet etti. O`na sonsuz teşekkür ediyoruz. Teşekkürümü de zaten kalbime ismini kazıtarak gösterdim. Her zaman O`nun izindeyiz, yolundan çıkmayacağız. Bir Türk genciysem, Türk milletinin bir genciysem, yolundan çıkmayacağıma söz veriyorum."

"Bugün şanlı bir gün ve herkese nasip olmaz. Tüm dünya Türkiye`nin gücünü görsün. Atatürk`ün gücünü görsün ve korksunlar, ayağını denk alsınlar."

"Çok mutlu ve gururluyum. Atatürk`ün çocukları olarak nice yüzyıllara diyoruz. Ne mutlu Türküm diyene"

"Mustafa Kemal Atatürk`e minnettarım. Bugünlere onların sayesinde borçluyuz. Adım Barış ise O`nun sayesinde Barış benim adım."

İstanbul`dan gelen ve sabah saat 7`den beri beklediklerini belirten Barış Pek ise, "Ata`mıza çok şükrediyoruz bu 100`üncü yılı bize yaşattığı için" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA