28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA KALKINMA PLANI`NIN GÖRÜŞMELERİ “KÜFÜR” TARTIŞMASIYLA BAŞLADI


TBMM Genel Kurulu`nda 12. Kalkınma Planı görüşmeleri tartışmayla başladı. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, geçtiğimiz hafta Meclis Başkanvekili Celal Adan`ın, HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık`ın konuşmasının ardından söylediği sözlerin kabul edilemeyeceğini belirterek, Meclis Başkanlığı`nın tutum açıklaması yapmasını istedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ`ın tutum açıklamasının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın sunumundan sonra tartışılması gerektiğini söylemesi üzerine Beştaş, usul tartışması açılmasını istedi.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 13:25   Okunma : 319

TBMM Genel Kurulu`nda 12. Kalkınma Planı görüşmeleri tartışmayla başladı. HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, geçtiğimiz hafta Meclis Başkanvekili Celal Adan`ın, HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık`ın konuşmasının ardından söylediği sözlerin kabul edilemeyeceğini belirterek, Meclis Başkanlığı`nın tutum açıklaması yapmasını istedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ`ın tutum açıklamasının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz`ın sunumundan sonra tartışılması gerektiğini söylemesi üzerine Beştaş, usul tartışması açılmasını istedi.

TBMM Genel Kurulu`nda 12. Kalkınma Planı`nın görüşmeleri, geçtiğimiz hafta Meclis Başkanvekili Celal Adan`ın, HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık`ın konuşmasının ardından söylediği sözler nedeniyle tartışmayla başladı. 

Görüşmelere başlamadan önce HEDEP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, söz alarak konu hakkında Meclis Başkanlık Divanı`nın tutum açıklaması yapmasını istedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ`ın Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz`ın sunumlarının ardından Grup Başkanvekilleriyle görüşerek tutuma dair bir açıklama yapılabileceğini söylemesi üzerine Beştaş, Bozdağ`ın tutumuna ilişkin usul tartışması açılmasını istedi.

Bozağ`ın tutumunun lehinde söz alan AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, “12. Kalkınma Planı`nın bir an önce görüşülmeye başlanılmalı ve tutanakların incelenerek bu tartışmanın sunumdan sonra yapılması gerekir” dedi.

“BU SÖZ, 600 MİLLETVEKİLİNİ İLGİLENDİRİYOR”

Beştaş, “Bu söz, Meclis`in 600 milletvekilini ilgilendiriyor. Tutanaklara geçmiş mi diye söyledi sayın Usta. O kadar düşük sesle söylenmiş ki tutanakçılar duymamış ama video kayıtlarında 3 gündür bu kirli söz yaygınlaştı. Biz her gün kaba bir dil kullanmayın uyarılarına maruz kalıyoruz. Biz halkı temsil ediyoruz. Bizim dilimiz kirli bir dil olduğu zaman Türkiye yurttaşlarına ne anlatacağız. Meclis Başkanvekilliği tarafsız bir kurumdur. Meclis Başkanvekili`nin bir muafiyeti yoktur” dedi.

“TUTANAKLARA BAKTIK. BÖYLE BİR İFADE YER ALMIYOR”

Bozdağ`ın tutumunun lehinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, “Tutanaklara baktık. Tutanaklarda böyle bir ifade yer amıyor. Fakat burada esas alacağımız husus,  Türkiye`de farklı niyetlerle ‘basın` faaliyeti yürütenlerin manşetleri üzerinden Genel Kurul`da biz hareket edeceksek meselenin doğru bir yere evrilmesi mümkün olmayacak. Şunu hedef aldı bu net bir şekilde anlaşılıyor dediğiniz bir şey varsa tartışalım. Bunun böyle olmadığının belli olduğu bir durumda. Basın haberlerini esas alarak bu illa bize söylenmiştir diye zorlama yorumun içerisine girmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim.”

“RESMİ VİDEOLARDA VAR”

Tartışma üzerine lehte söz alan HEDEP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, “Bizler de duymadık o küfrü ama resmi videolarda var. O yüzden bu konunun mutlaka bir çözüm yoluna ulaştırılması gerekiyor. Ayrıca kendisi retweet yapmış sosyal medyada. Velev ki bizim için söylememiş olsun. Meclis Başkanvekili`nin oturum yönetirken kirli bir dil kullanması zaten kabul edilemez.”

“BİR KEZ BİRBİRİMİZE KARŞI SAYGIYI YİTİRİRSEK VE BUNU BUNU YAPTIRIMA BAĞLAMAZSAK BUNUN ÖNÜNÜ ALAMAYIZ”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bir kez birbirimize karşı saygıyı yitirirsek ve bunu yaptırıma bağlamazsak bunun önünü alamayız. Sayın başkanın bir açıklama yapması, özür dilemesi yani Başkanlığın bir karar alması gerekiyor. Biz CHP GRubu olarak Parlamento`ya hakaretin hiçbir şekilde kabullenilmeyeceğini belirtiyoruz” dedi.

Usul tartışmasında sözlerin tamamlanmasının ardından oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Bozdağ`ın tutumunda bir değişiklik olmadığını söylemesi üzerine HEDEP Grubu, sıralara vurarak durumu protesto etti. Bozdağ, oturuma ara verdi. Aranın ardından Bozdağ, Grup Başkanvekilleriyle yaptığı toplantıda görüşmelere devam edilme kararının alındığını söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA