14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYESİ NURİ ULUSU KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI


Mersin Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adını verdiği kütüphaneyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda hizmete açtı. Menteş Mahallesi`nde 2021 yılında inşa edilen Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphane, ders çalışma alanları ve öğrencilerin bilgiye erişimi noktasında mahallede önemli bir açığı kapatacak.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 16:41   Okunma : 317

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adını verdiği kütüphaneyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda hizmete açtı. Menteş Mahallesi`nde 2021 yılında inşa edilen Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphane, ders çalışma alanları ve öğrencilerin bilgiye erişimi noktasında mahallede önemli bir açığı kapatacak.

Pirireis Mahallesi`nde bulunan Yenişehir Belediyesi Akademi`de 2021 yılında açılan Ülkü OngünKütüphanesi`nin ardından Yenişehir Belediyesi, Menteş Mahallesi`ne de kütüphane kazandırdı. Kerimoğlu İnşaat bağışlarıyla yapılan ve taziyeevi ile kütüphaneden oluşan Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde kurulan kütüphaneye Mustafa Kemal Atatürk`ün kütüphanecisi Nuri Ulusu`nun adı verildi. Yenişehir Belediyesi Nuri Ulusu Kütüphanesi`nin açılışına, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in yanı sıra Nuri Ulusu`nunoğlu ve aynı zamanda eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mustafa Kemal Ulusu, Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“MERSİN`İN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİNİ, YENİŞEHİR HALK KÜTÜPHANESİ`Nİ AÇACAĞIZ" 

Kütüphanenin açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit şunları söyledi:

“Bugün gerçekten benim için de çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün Nuri Ulusu Kütüphanesi`ni, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nde açıyoruz. Burası aslında bir yıldır hizmet veriyor. Kompleksimizde artık Nuri Ulusu`nun adı yaşayacak. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ün en yakınında bulunan belki on kişiden biri, son yıllarını birlikte geçirdiği ve her adımından, her düşüncesinden haberdar olan çok kıymetli bir insanın ismini burada yaşatacağız.” dedi.Kısa süre içerisinde Mersin`in en büyük kütüphanesini yapmak için çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Özyiğit, “Yakın zamanda bir kütüphane daha açma çalışmamız geçen ay başında Yenişehir Belediye Meclisimizde aldığımız kararla gerçekleşecek. Kentimizin en merkezi yerlerinden bir tanesinde Mersin`in en büyük kütüphanesini, Yenişehir Halk Kütüphanesi`ni açacağız. Burada nasıl Yılmaz kardeşim destek olduysa, orada da bir hayırsever hemşehrimiz destek olacak. Her iki Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM)`mizi ve Kültür Kompleksimizi bağışlarla yaptık. Hatta bugün de ailelerimize söz verdik, bir ilkokulu da kentimize kazandıracağız, onu da bağışla yapacağız. Bunlar bize duyulan güven ile ilgili. Bugün BETEM`de eğitim alan çocuklarımızın ailelerle bir araya geldik, onlar çok mutluydu, çocuklarımızla ben de gurur duydum. Yenişehir halkı olarak eğitimde, sanatta, kültürde Atatürk`ün bize çizdiği yolda, onun ışığında yürümeye devam edeceğiz ve Atatürk`ün izinden ayrılmayacağız.” 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Kerimoğlu Kültür Kompleksi`nin yapımını üstlenen Kerimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Özdemir`e teşekkür plaketi verdi. Açılışın ardından Mustafa Kemal Ulusu, “Atatürk`ün Yanı Başında” isimli kitabını da vatandaşlar için imzaladı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA