29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

“BİZİM İSTEDİĞİMİZ, MÜCADELE ETTİĞİMİZ LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ” “CUMHURİYET; HER ŞEY DEMEK”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı Etkinliği ile TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında faaliyete geçirilecek ‘EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı. Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılıetkinliğinde konuşan Seçer, “Cumhuriyet; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının, mücadelesiyle; dişinden, tırnağından artırdıklarını bu vatanın savunmasına harcamasıyla, canları, kanları pahasına mücadeleleriyle kazanılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyet’le taçlandırılması, demokratik bir Türkiye’nin kilometre taşlarının döşendiği gündür” dedi. Seçer ayrıca;“Cumhuriyet; her şey demek. Atatürk’ün dediği gibi; ‘Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir.’ Yani hepimizin, tüm Türk halkının kimsesidir Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet” dedi ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Tarih : 30 Ekim 2023 Pazartesi 01:29   Okunma : 368

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı ve okulun kuruluşunun 25. Yılı etkinliğine ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılında faaliyete geçirilecek ‘EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı.

Seçer: “Cumhuriyet; demokratik bir Türkiye'nin kilometre taşlarının döşendiği gündür”

Özel Güney Gelişim Okulları’nda gerçekleştirilen programa; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Barosu Başkanı ve Başkan Seçer’in Hukuk Danışmanı Semih Gökayaz,Özel Güney Gelişim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilci Burhan Tekniker, okul müdürü ve öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Özel Güney Gelişim Okulları’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yılı ve okulun kuruluşunun 25. yıl etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Başkan Vahap Seçer konuşmasında; programda protokol veya siyasi bir konuşma yapmayacağının atını çizerek, “Burası bir aile ortamı. Sizlerin burada olması, çocuklarımızınbu yuvayı ısıtması çok keyifli bir atmosfer ortaya çıkarmış. Bugün; milletimiz, bu kadim topraklar üzerinde yaşayan 86 milyon insan ve mazlum toplumlar açısından önemli bir gün: Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıldönümü. Cumhuriyet; bu topraklar üzerinde o dönemin Ulusal Kurtuluş mücadelesinden kalan 10 milyonluk nüfusu üzerinden; ‘Yeni bir yönetim şekli yapalım, oturalım, tartışalım, konuşalım ve Cumhuriyet’i uygun görelim, bunu da ilan edelim’şeklinde kurulmadı. Cumhuriyet; yedi düvele karşı bu topraklarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarının, hepimizin dedelerinin,ninelerinin mücadelesiyle; dişinden, tırnağından artırdıklarını bu vatanın savunmasına harcamasıyla, canları, kanları pahasına mücadeleleriyle kazanılan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın Cumhuriyet’le taçlandırılması, aslında demokratik bir Türkiye'nin kilometre taşlarının döşendiği gündür” dedi.

“Bizim istediğimiz, mücadele ettiğimiz laik Türkiye Cumhuriyeti”

Cumhuriyet’i bir başına değerlendirmemek gerektiğine de vurgu yapan Seçer, Cumhuriyet’i bugünlere kadar verilen 100 yıllık mücadeleyle konuşmak gerektiğini ifade etti. Seçer, “Cumhuriyet bizim için çok değerli ve önemlidir. Basit bir kavram değil, içi dolu dolu, içinde savaş, mücadele, emek, kadın emeği ve mücadelesi, ardından devrimler, kurumlar, medeni dünyaya açılma, hatta medeni dünyanın çok ötesinde, 1930’lu yıllarda dünyada kadının adı yokken, ‘Kadın sen varsın, hem seçersin hem seçilirsin’diyen bir zihniyettir laik Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyetler çok ama bizim arzuladığımız, istediğimiz ve mücadele ettiğimizlaik Türkiye Cumhuriyeti’dir. ‘Hayatta en hakikimürşit ilimdir, fendir’ diyen Atatürk'ün anlayışına göre laik Türkiye Cumhuriyeti. Atatürk’ümüzle, ülkemizle ve milletimizle,mutluyuz ve gururluyuz” diye konuştu.

“Cumhuriyet; her şey demek”

Kendilerine kimsenin tarih ve Cumhuriyet dersi vermeye kalkmamasını söyleyen Seçer, “Gayet iyi biliyoruz. Mutlaka bu 100 yıllık mücadele sürecinde nice karlar, fırtınalar, boranlar geçti. Demokrasi böyle bir şey. Bizim bir eksiğimiz var Cumhuriyet’ten; Cumhuriyet’i tam demokrasi ile taçlandıramadık. Katılımcı, bütün herkesin, yönetenlerin, bürokrasinin, siyasilerin içine sindirebildiği bir demokrasiyi yaratamadık. Zaten çektiğimiz sancılar da o doğumun sancıları, tam demokratik Cumhuriyet’in sancıları. Elbette ki demokrasi doğduğu andan emekleme, büyüme, yürüme ve koşma dönemine kadar emek istiyor. Bunu da yapmak ve o emeği vermek zorundayız. Cumhuriyet; her şey demek. Atatürk'ün dediği gibi; ‘Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir.’ Yani hepimizin, tüm Türk halkının kimsesidir Cumhuriyet. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun. Hep beraber, ulusça, birlik, beraberlik içerisinde, çocuklarımızla, müreffeh bir Türkiye'de daha nice 100 yıllara. Bunun için çalışacağız, çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Biz herkesin belediye başkanıyız”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olduğunun da altını çizen Seçer, buna karşın hiçbir ayrım gözetmeksiniz hizmet ürettiklerini belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Gazi Mustafa Kemal’le ve partimle onur duyuyorum. Ancak bu demek değildir ki karşınızda size hitap eden belediye başkanınız Mersin halkına hizmet ederken partici, ayrımcı, ideolojik, mezhepçi bir belediye başkanı. Biz herkesin belediye başkanıyız. Bütün partilere mensup, destek veren tüm halkımızın da belediye başkanıyız. Bu toplumdan ideolojik, mezhepsel, siyasal, sosyo-ekonomik ayrımları kaldırdığımız durumda bu toplum rahatlayacak. Birbirimizi kucaklayacağız ve seveceğiz, hiçbir ayrıma fırsat vermeyeceğiz. Bu da başta Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, en altta mahallelerde, mahalli idarelerin en alt birimi olan muhtarlıklarda muhtarlara kadar herkesin görevi. Çünkü biz sizlerin yetkisini parti ayrımı gözetmeden hizmet etmek için alıyoruz. Bunu da gerçekleştirmek zorundayız.”

‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız!’diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kentidir Mersin”

Mersin’in güzel ve keyifli bir kent olduğunu, aynı zamanda da Türkiye'yi temsil ettiğini dile getiren Seçer, “Mersinimiz Türkiye'nin özeti ve iz düşümüdür. Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e, Orta Anadolu'ya, Ege'ye, her rengin buluştuğu muazzam bir kent Mersin. Mersin’imizin kıymetini biliyoruz. Mersin’imizin kalbimizde manevi bir yeri var. ‘Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız!’diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün kentidir Mersin. Onun için manevi bir yeri var. Mersin’imizi, Türkiye’mizi, milletimizi, insanlığı, insanları seviyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nız kutlu olsun” dedi.

“Gecesini gündüzüne katan annelere, babalara şükranlarımı sunuyorum”

Bugünün ikinci bir özelliği de olduğunu ve Özel Güney Gelişim Okulları’nın kuruluşunun 25. Yılı olduğunu hatırlatan Seçer,“1999-2000 eğitim ve öğretim sezonunda burada bir ilim yuvası olma yolunda başlamış, eğitim öğretime başlamış. Çocuklarımızı daha aydın bir zihniyet, bir akıl, aklı, müzakereyi, tartışmayı ön plana koyan bir birey yetiştirme amacıyla, aydın öğretmenlerimizle beraber eğitime, öğretime başlamış. O günden bugüne burada yöneticilerden öğretmenlerimize, burada çalışan sade vatandaşlarımıza ve buranın hizmetini gören insanlara, en önemlisi de velilerimize kadar herkesin çocuklarımız üzerinde ve bu okulun bu düzeye gelmesinde büyük emekleri var. Herkesin emeğine, yüreğine sağlık. Okulumuzun 25. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyorum” diye konuştu.

Tekniker: “Atamız, sonsuza dek en önemli gücümüz olmaya devam edecektir”

Özel Güney Gelişim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilci Burhan Tekniker ise etkinliklerine katılarak kendilerine destek veren Başkan Seçer’e teşekkür etti. Tekniker, “Bizler, uygarlığın ve bağımsızlığın ne olduğunu, medeni bir dünyada yaşamanın ayrıcalıklarını, eğitilmiş ve eşitlikçi bir toplum olmanın taşıdığı anlamları cumhuriyetle birlikte ondan öğrendik. Sosyal ve kültürel dünyamızda, eğitimde, sağlıkta, bilim ve teknolojide hemen her alanda düşünsel perspektifimizde yer alan, dahiyane öngörü ve görüşleri ile de dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatan sevgili Atamız, sonsuza dek en önemli gücümüz olmaya devam edecektir. Gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının ülkemize, milletimize; sağlık, huzur, mutluluk ve aydınlık bir gelecek getirmesini diliyorum” dedi.

Program;Atatürk özdeyişlerinin dramatize edilmesi ve devamında lise öğrencilerinin vals gösterisi, dördüncü sınıf öğrencilerinin gösterisi, lise öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ve devamında da zeybek gösterisi ile sona erdi. 

Seçer, EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı

Başkan Seçer ayrıca, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi tarafından kurulan ‘EMO Çocuk Kulübü’nün açılışına katıldı. Açılış kurdelesini EMO Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya, oda üyeleri ve çocuklar ile birlikte kesen Başkan Seçer, kulübün hayırlı olmasını dileyerek, çocukları ve ailelerini 30 Ekim'de gerçekleştirecekleri Mercan İklim ve Çevre Bilim Merkezi'nin açılışına davet etti.EMO Mersin Şube Başkanı Alkan Alkaya ise, Başkan Seçer'e açılışı gerçekleştirmesi ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA