29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

KADİM DURMAZ, TÜRKİYE`NİN İLK ANTİMUAN MADEN OCAĞINDA ÇALIŞAN 25 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILMASINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI: "İŞÇİLERİN SESİNE KULAK VERİN VE GERİ ALIN"


CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat`ın Turhal ilçesindeki Türkiye`nin ilk antimuan maden ocağında çalışan 25 işçinin işten çıkarılmasını Meclis`te gündeme getirdi. Durmaz, "İşçiler hukuki yollara başvurdu ama işletme müdürü, işçilerin hukuki hak aramaktan vazgeçmezse diğer işçilerin tamamını da işten çıkarmakla tehdit etmektedir. Turhal Cumhuriyet Meydanı`nda eylemleri devam etmektedir. İşçilerin birçoğu da bu madende büyüklerini kaybetmiştir. İşçilerin sesine kulak verin ve geri alın" dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 13:55   Okunma : 282

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat`ın Turhal ilçesindeki Türkiye`nin ilk antimuan maden ocağında çalışan 25 işçinin işten çıkarılmasını Meclis`te gündeme getirdi. Durmaz, "İşçiler hukuki yollara başvurdu ama işletme müdürü, işçilerin hukuki hak aramaktan vazgeçmezse diğer işçilerin tamamını da işten çıkarmakla tehdit etmektedir. Turhal Cumhuriyet Meydanı`nda eylemleri devam etmektedir. İşçilerin birçoğu da bu madende büyüklerini kaybetmiştir. İşçilerin sesine kulak verin ve geri alın" dedi.

Tokat`ın Turhal ilçesindeki Türkiye`nin ilk antimuan madeni olarak bilinen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra TMSF`ye devredilen maden ocağında çalışan 25 işçi geçen hafta “küçülmeye gidildiği” gerekçesiyle işten çıkarıldı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, işten çıkarılan işçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Durmaz, Meclis Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İŞÇİLERİN SESİNE KULAK VERİN VE GERİ ALIN"

"Turhal ilçemizde 90 yıllık antimuan madeninde geçtiğimiz hafta 25 kişi hukuksuzca işten çıkarıldı. Üç işçi ekmek ekmek ve yaşam mücadelesi için binanın çatısına çıktı, eylem yaptı. Biz de oradaydık. İşçiler hukuki yollara başvurdu ama işletme müdürü, işçilerin hukuki hak aramaktan vazgeçmezse diğer işçilerin tamamını da işten çıkarmakla tehdit etmektedir. Turhal Cumhuriyet Meydanı`nda eylemleri devam etmektedir. İşçilerin birçoğu da bu madende büyüklerini kaybetmiştir. İşçilerin sesine kulak verin ve geri alın.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinden sonra bu yanlışı Turhal kabul etmez. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yapılan bu yanlıştan dönülmelidir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını ve Cumhuriyet Bayramı`nızı kutluyor, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA