29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

27. DÖNEMDE CHP MİLLETVEKİLLERİ KURULTAY`DA CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU`NU DESTEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLADI: “KILIÇDAROĞLU ÖNDERLİĞİNDE GEMİYİ GÜVENLİ LİMANA YANAŞTIRMAK VE 31 MART YEREL SEÇİMLERİ KAZANMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR”


27. Dönem CHP TBMM Grubu`nda görev yapan 20 CHP Milletvekili, CHP Kurultayı`nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Ortak yazılı açıklama yapan önceki dönem milletvekilleri, “Hedefimiz nettir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun” denildi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 14:06   Okunma : 318

27. Dönem CHP TBMM Grubu`nda görev yapan 20 CHP Milletvekili, CHP Kurultayı`nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Ortak yazılı açıklama yapan önceki dönem milletvekilleri, “Hedefimiz nettir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun” denildi.

27. Dönemde görev yapan 20 CHP Milletvekili, bugün yaptıkları yazılı açıklama ile CHP Kurultayı`nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini ilan etti. Önceki dönem milletvekillerinin açıklaması şöyle:

“Bizler, aşağıda ismi/imzası bulunan 27. Dönem Milletvekilleri olarak; CHP 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekliyoruz.

Kaybetme ihtimalini aklımızın ucundan bile geçirmemiştik. Bu yüzdendir ki üzüntümüz ve hayal kırıklığımız çok derin oldu. Ancak umudumuzu hiç kaybetmedik, mücadele inancımızdan asla vazgeçmedik. Çünkü biliyoruz, sonunda kazanan demokrasi olacak.

Seçim kazanılsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu`nun politikaları belki de üniversitelerde demokrasi dersi olarak okutulacaktı. Herkes kendine bir pay çıkaracak, başarı paylaşılamayacaktı.

Ancak hem Cumhurbaşkanlığını, hem de parlamentoyu kaybettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tek sorumlu ilan edildi. Oysaki ilk taşı günahsız olanımız atsaydı, seçimin kaybedilmesinde hepimizin az ya da çok payı olduğu görülecekti.

Seçimin kaybedilmesinde tek bir neden aramak doğru değildir. Millet İttifakı içinde yer alan siyasi partiler ve demokrasi güçleri seçimlere tek adayla gidilmesi gerektiğini savunmuş, karar da o doğrultuda alınmıştır. Cumhur İttifakı Anayasa`ya aykırı olmasına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan`ın adaylığını ilan etmiş; cılız itirazları saymazsak, tam bir kabullenmeyle karşılanmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu`nun adaylığı geç açıklanmış; ‘Kazanacak aday` tartışmaları da yıpratılmasına neden olmuştur. Meral Akşener`in masadan kalkması, Millet İttifakı`na yönelen seçmende büyük bir kırılma yaratmıştır. Millet İttifakı`nın bazı partileri, Kemal Kılıçdaroğlu`nun seçilmesi için seçmenlerini ikna edememiştir.

Milletvekili adaylarımızın 8 kişilik komisyonca mülakat yapılarak seçilmesi, örgütlerimizin istediği adayların liste dışı kalmasına sebep olmuştur. İl başkanlarının çok büyük bölümü seçilecek yerden aday yapılmazken; üç, dört, beş, altı dönem milletvekilliği yapanların yeniden aday yapılması, örgütte ciddi tepkilere neden olmuştur.

Şimdi herkes değişim istiyor. Bir kesim de değişimden sadece ‘Genel Başkan değişimini` kastediyor. Hatta uzun yıllar karar alma mekanizmalarının en üstlerinde yer alanlar, sorumluluklarını yok sayıp, kendilerini ‘değişim` neferi ilan ediyor. Bu kabul edilemez; hakkaniyetli de değildir.

CHP, parti içi demokrasiyi tüm eksikliklerine rağmen hayata geçirebilen tek partidir. Partimizde yazılı olmayan, herkesin özümsediği demokratik kurallar hepimizi bağlar. Bu kurallar ‘bir defalığına` da olsa yok sayılamaz. Bu nedenle, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayanların sadece ‘fiili` değil, ‘resmen` de bu kurala uymaları doğru ve demokratik olandır.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu partisidir. Kurucu iradeyi köklerinde taşır. Cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık ve inkılapçılık ilkeleriyle bu topraklara kök salmıştır. CHP; yenilenmeyi, dönüşümü, değişimi sağlayacak iradeye ve kadrolara sahiptir.

Hedefimiz nettir! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun…”

Ortak yazılı açıklamaya imza atan 27. Dönem milletvekilleri şöyle:

“Ali Haydar Hakverdi, Ali Keven, Ali Şeker, Atila Sertel, Aydın Özer, Burak Erbay, Çetin Osman Budak, Emine Gülizar Emecan, Mustafa Tuncer, Nihat Yeşil, Okan Gaytancıoğlu, Servet Ünsal, Serkan Topal, Sibel Özdemir, Suzan Şahin, Süleyman Girgin, Turabi Kayan, Turan Aydoğan, Ünal Demirtaş, Yıldırım Kaya.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA