14 Mayıs 2024 Salı

16:51   MERSİN MİLLETVEKİLİ KIŞ, OTİZMLİ ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN SESİ OLDU   16:39   CHP MYK, SOMA`DA TOPLANDI…    16:34   CAN ATALAY`DAN SOMA İÇİN SİLİVRİ`DEN MEKTUP   12:59   GÜLNAR’IN TANITIMINA MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ   12:10   TARSUS’TA HAYVAN HAKLARI GÜNDEMDE: 1. SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!   11:51   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN EŞİTLİK VURGUSU   11:46   YENİŞEHİR BELEDİYESİNİN ATÖLYE TEMELLİ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR   10:20   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENTİN DÖRT BİR YANINDA ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ŞEHİR TİYATROSU KURSİYERLERİ, İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKMAK İÇİN GÜN SAYIYOR   09:45   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`DEN KADIN ÜRETİCİ PAZARI`NA ‘ANNELER GÜNÜ` ZİYARETİ   09:44   301 MADENCİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ SOMA FACİASININ ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ...   16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI  
 
     
   

27. DÖNEMDE CHP MİLLETVEKİLLERİ KURULTAY`DA CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU`NU DESTEKLEYECEKLERİNİ AÇIKLADI: “KILIÇDAROĞLU ÖNDERLİĞİNDE GEMİYİ GÜVENLİ LİMANA YANAŞTIRMAK VE 31 MART YEREL SEÇİMLERİ KAZANMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUNDADIR”


27. Dönem CHP TBMM Grubu`nda görev yapan 20 CHP Milletvekili, CHP Kurultayı`nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Ortak yazılı açıklama yapan önceki dönem milletvekilleri, “Hedefimiz nettir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun” denildi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 14:06   Okunma : 323

27. Dönem CHP TBMM Grubu`nda görev yapan 20 CHP Milletvekili, CHP Kurultayı`nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıkladı. Ortak yazılı açıklama yapan önceki dönem milletvekilleri, “Hedefimiz nettir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun” denildi.

27. Dönemde görev yapan 20 CHP Milletvekili, bugün yaptıkları yazılı açıklama ile CHP Kurultayı`nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini ilan etti. Önceki dönem milletvekillerinin açıklaması şöyle:

“Bizler, aşağıda ismi/imzası bulunan 27. Dönem Milletvekilleri olarak; CHP 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nu destekliyoruz.

Kaybetme ihtimalini aklımızın ucundan bile geçirmemiştik. Bu yüzdendir ki üzüntümüz ve hayal kırıklığımız çok derin oldu. Ancak umudumuzu hiç kaybetmedik, mücadele inancımızdan asla vazgeçmedik. Çünkü biliyoruz, sonunda kazanan demokrasi olacak.

Seçim kazanılsaydı, Kemal Kılıçdaroğlu`nun politikaları belki de üniversitelerde demokrasi dersi olarak okutulacaktı. Herkes kendine bir pay çıkaracak, başarı paylaşılamayacaktı.

Ancak hem Cumhurbaşkanlığını, hem de parlamentoyu kaybettik. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tek sorumlu ilan edildi. Oysaki ilk taşı günahsız olanımız atsaydı, seçimin kaybedilmesinde hepimizin az ya da çok payı olduğu görülecekti.

Seçimin kaybedilmesinde tek bir neden aramak doğru değildir. Millet İttifakı içinde yer alan siyasi partiler ve demokrasi güçleri seçimlere tek adayla gidilmesi gerektiğini savunmuş, karar da o doğrultuda alınmıştır. Cumhur İttifakı Anayasa`ya aykırı olmasına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan`ın adaylığını ilan etmiş; cılız itirazları saymazsak, tam bir kabullenmeyle karşılanmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu`nun adaylığı geç açıklanmış; ‘Kazanacak aday` tartışmaları da yıpratılmasına neden olmuştur. Meral Akşener`in masadan kalkması, Millet İttifakı`na yönelen seçmende büyük bir kırılma yaratmıştır. Millet İttifakı`nın bazı partileri, Kemal Kılıçdaroğlu`nun seçilmesi için seçmenlerini ikna edememiştir.

Milletvekili adaylarımızın 8 kişilik komisyonca mülakat yapılarak seçilmesi, örgütlerimizin istediği adayların liste dışı kalmasına sebep olmuştur. İl başkanlarının çok büyük bölümü seçilecek yerden aday yapılmazken; üç, dört, beş, altı dönem milletvekilliği yapanların yeniden aday yapılması, örgütte ciddi tepkilere neden olmuştur.

Şimdi herkes değişim istiyor. Bir kesim de değişimden sadece ‘Genel Başkan değişimini` kastediyor. Hatta uzun yıllar karar alma mekanizmalarının en üstlerinde yer alanlar, sorumluluklarını yok sayıp, kendilerini ‘değişim` neferi ilan ediyor. Bu kabul edilemez; hakkaniyetli de değildir.

CHP, parti içi demokrasiyi tüm eksikliklerine rağmen hayata geçirebilen tek partidir. Partimizde yazılı olmayan, herkesin özümsediği demokratik kurallar hepimizi bağlar. Bu kurallar ‘bir defalığına` da olsa yok sayılamaz. Bu nedenle, Genel Başkanlığa adaylığını açıklayanların sadece ‘fiili` değil, ‘resmen` de bu kurala uymaları doğru ve demokratik olandır.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucu partisidir. Kurucu iradeyi köklerinde taşır. Cumhuriyetçilik, laiklik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık ve inkılapçılık ilkeleriyle bu topraklara kök salmıştır. CHP; yenilenmeyi, dönüşümü, değişimi sağlayacak iradeye ve kadrolara sahiptir.

Hedefimiz nettir! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 36. ve 37. Kurultaylarımızda Cumhuriyeti ikinci yüzyılında demokrasiyle taçlandırma hedefini önümüze koymuştur. Bu hedef kurultaylarımızda oy birliğiyle karar altına alınmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde gemiyi güvenli limana yanaştırmak ve 31 Mart Yerel Seçimleri kazanmak hepimizin sorumluluğundadır. Yolumuz açık olsun…”

Ortak yazılı açıklamaya imza atan 27. Dönem milletvekilleri şöyle:

“Ali Haydar Hakverdi, Ali Keven, Ali Şeker, Atila Sertel, Aydın Özer, Burak Erbay, Çetin Osman Budak, Emine Gülizar Emecan, Mustafa Tuncer, Nihat Yeşil, Okan Gaytancıoğlu, Servet Ünsal, Serkan Topal, Sibel Özdemir, Suzan Şahin, Süleyman Girgin, Turabi Kayan, Turan Aydoğan, Ünal Demirtaş, Yıldırım Kaya.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA