28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: “CUMARTESİ ANNELERİ İLE İLGİLİ BİZ İYİ NİYETLİYİZ, ONLAR DA ZATEN MAĞDUR…BU OLAYI EN GÜZEL ŞEKİLDE ÇÖZECEĞİZ"


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde kayıp yakınları için her hafta Galatasaray Meydanı`nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ile ilgili “Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerinde aynı şeyi söylemişti. O zamanki sözünden hareketle bu olayı suhuletle, en güzel şekilde çözeceğiz” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 01:39   Okunma : 339

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde kayıp yakınları için her hafta Galatasaray Meydanı`nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri ile ilgili “Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerinde aynı şeyi söylemişti. O zamanki sözünden hareketle bu olayı suhuletle, en güzel şekilde çözeceğiz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda İçişleri Bakanlığı`nın 2024 yılı bütçesi görüşüldü. Bakan Ali Yerlikaya, milletvekillerinin bütçesiyle ilgili sorularını ve eleştirilerini yanıtladı. Bakan Yerlikaya, suç işleyen devlet memurlarıyla ilgili yöneltilen bir soruya, “2017`den 2023`e polis, jandarma, sahil güvenlik. meslekten ihraç 6 bin 591. Devlet memurluğundan ihraç 2 bin 528. Toplamda ihraç sayısı 9 bin 119” yanıtını verdi.

Yerlikaya, 2023 yılının ilk 10 ayında Afganistanlı 28 bin 734 kişinin ülkesine dönmesinin sağlandığını aktararak, “Ayrıca önümüzdeki hafta 1788 Afgan vatandaşı daha deport edilecektir” diye ekledi.

Yerlikaya, soruşturma izni verilen belediler hakkındaki soru üzerine de şunları söyledi:

“Soruşturma onay sayısı, 2019 seçimlerinden bu yana AK Parti 1055 yüzde 33,3; CHP 1342, MHP 295, İYİ Parti 40, HDP 155, diğer 381. Toplam 3 bin 262 soruşturmaya onay verilmiş. Soruşturmaya izin verilmesi rakamları, AK Parti 231, CHP 264, MHP 91, İYİ Parti 12, HDP 95, diğer 30.”

Yerlikaya, Türkiye`de vatandaşlık kazanan Suriyeli sayısıyla ilgili olarak da “2023 Kasım itibarıyla Türk vatandaşlığı kazanan Suriye uyruklu yabancı sayısı 237 bin 995. 18 yaşından büyük olan sayısı 156 bin 987” bilgisini verdi.

BİREYSEL SİLAHLANMAYA KARŞI YASA HAZIRLIĞIMIZ VAR”

Yerlikaya, bireysel silahlanmaya karşı yasa taslağı hazırlığında olduklarını belirterek, “1 Ocak 2023- 31 Ekim 2023 tarihleri arasında 51 bin 914 ruhsatsız silah ele geçirildi. Bununla ilgili, ruhsatsız silahla ilgili cezayı gözden geçirmemiz lazım. Bununla ilgili bir hazırlığımız var. Başkanvekillerimiz ve başkanımız burada, mutlaka ama mutlaka yakın zaman içerisinde önerimiz ile beraber geleceğiz” diye konuştu.

CUMARTESİ ANNELERİ İLE İLGİLİ BİZ İYİ NİYETLİYİZ”

Yerlikaya, Cumartesi Anneleriyle ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı: 

“Arkadaşlarımdan İstanbul Valimize, İstanbul Emniyet Müdürümüze de talimat verdim. Cumartesi Anneleriyle ilgili konuyu yakından inceledik. Bizzat Bakan Yardımcımız Hikaye bu konuyla ilgili araştırma yaptı. Gelinen noktada şey şu, bu annelerin, bu Galatasaray`ın önünde tam İstiklal Caddesi`nin girişinde olan yerle ilgili değil. Alternatif bizim yedi, sekiz, on kaç tane önerimiz varsa onları, onların temsilcileriyle geçen hafta bir araya gelerek istişare ettiler. Tekrar bir araya gelecekler bu hafta. Ve bu hafta da her an gözaltı olmadığını da biliyoruz arkadaşlar. Görüşüyoruz. Bakın. Bu bir anayasal özgürlük. Ama bizim İstiklal Caddesi gibi Fransa`da Şanzeli gibi. Dünyada bunun pek çok örneği var. Bir şehirde bu minval bir kullanılmasıyla ilgili her vakitte, her yerde mutlaka ama mutlaka yapılır diye bir şeyimiz var mı, yok mu? Ben bunu sormak istiyorum. İstiklal Caddesi gibi o bin beş yüz metrelik uzunluk ve 13 Kasım`da menfur bir terör saldırısı oluyor. Bir buçuk milyon insanın geçtiği ve 13 Kasım`dan çok önce biz o zaman dedik ki buralarda eğer bu İstiklal Caddesi`nde bu işte üç tonluk, yedi tonluk, bu güzel görsel görünüyor ama öyle bir debi var ki orada ben 4 sene valilik yaptım. On dakika değil bir dakika ayakta dursanız siz durduğunuz zaman iyi yerde durmadığınız zaman arkadan gelen size çarpıyor. Böyle bir debi var. Yani İstanbul`a gelen 16 milyon, 14 milyon turistin yüzde 60`ı o caddede bir türlü yürüyor. Böyle bir Böyle bir caddemiz var. Bunu da diyor. Ama şimdi ne hikmetse herkes diyor ki ben orada yapacağım. Ben orada yapacağım. Bir herkesin de var. Ya arkadaşım orada insanlar yürümekte zorlanıyor ya. Cumartesi annelerinizi kastetmiyorum herkesi...Bben burada yapacağım. Ve bunu sosyal medyada emri vaki yapıyor…. Cumartesi Anneleri ile ilgili biz iyi niyetliyiz, onlar da zaten mağdur. Sayın Cumhurbaşkanımız da kabullerine aynı şeyi söylemişti. O zamanki sözünden hareketle bu olayı suhuletle, en güzel şekilde çözeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA