29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ANKARA`DA AVUKATLAR, YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ`NİN AYM ÜYELERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMASINI PROTESTO ETTİ: “BU MESELE, CAN ATALAY MESELESİ OLMAKTAN ÇOKTAN ÇIKMIŞTIR. YAŞADIKLARIMIZ ANAYASAL BİR KRİZDİR”


Ankara`da avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukatla, “Bu mesele, Can Atalay meselesi olmaktan çoktan çıkmıştır, yaşadıklarımız adlı adınca Anayasal bir krizdir. Bu karara imza atarak Anayasayı ve AYM kararını tanımadığını ilan eden hakimler hakkında soruşturma başlatılmalı, hakimler açığa alınmalı ve yargılanmalıdırlar” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 12:39   Okunma : 251

Ankara`da avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukatla, “Bu mesele, Can Atalay meselesi olmaktan çoktan çıkmıştır, yaşadıklarımız adlı adınca Anayasal bir krizdir. Bu karara imza atarak Anayasayı ve AYM kararını tanımadığını ilan eden hakimler hakkında soruşturma başlatılmalı, hakimler açığa alınmalı ve yargılanmalıdırlar” açıklamasını yaptı.

Ankara`da Adalet için Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şubesi, Demokrasi için Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Özgürlük için Hukukçular Derneği Ankara Şubesi ve Toplumsal Hukuk üyesi avukatlar; Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Hatay Milletvekili Avukat Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararına uymaması ve bu kararı veren hakimler hakkında suç duyurusunda bulunmasını; Ankara Sıhhiye Adliyesi önünde protesto etti.

Avukatlar; “Faşizme karşı omuz omuza”, “AKP yargıdan elini çek” sloganları attı; “İktidar yargıdan ellerine çek” ve “Yargıtay 3. Ceza Dairesi Darbesi Kabul Edilemez” pankartlarını taşıdı.

Avukatlar, Adliye önünde şu açıklamayı yaptı:

“Anayasanın 153. maddesi, ‘Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir. (...) Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazete`de hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar` şeklinde düzenlenmiştir.

Anayasa Mahkemesi, 27.10.2023 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan kararı ile Hatay Milletvekili meslektaşımız Şerafettin Can Atalay`ın ‘Seçme ve Seçilme`, ‘Siyasi Faaliyette Bulunma Hakkı` ile ‘Kişi Hürriyeti ve Güvenliği Hakları`nın ihlal edildiğine karar vermiştir.

“ANAYASAL DÜZENİ ORTADAN KALDIRMAK ANLAMINA GELEN BİR DARBE GİRİŞİMİ”

Bu açık anayasa hükmü ve ihlal kararı karşısında Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Hatay Milletvekili meslektaşımız Can Atalay hakkında verdiği kararla Anayasayı ihlal etmiş, anayasal düzeni ortadan kaldırmak anlamına gelen bir darbe girişiminde bulunmuştur.

“TAM ANLAMIYLA BİR HUKUK DARBESİ”

AYM`nin ilgili ihlal kararı öncelikle İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilmiştir. Yerel mahkeme, tahliye konusunda karar vermeyerek dosyayı Yargıtay 3. Ceza Dairesi`ne göndermiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise tam anlamıyla bir ‘hukuk darbesine` kalkışmıştır. İlgili kararda daire, AYM Can Atalay hakkında vermiş olduğu ihlal kararına uyulmamasına, milletvekilliğinin düşürülmesi için TBMM`ye gönderilmesine ve ihlal kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasından bahsedilmektedir.

“HUKUKİ AÇIDAN DEĞERLENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Bu kararı hukuki açıdan değerlendirmek mümkün değildir. Bu karar, Anayasa Mahkemesi`ni feshetmek, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Yargıtay 3. Ceza Dairesi eliyle açık bir darbeye yeltenmek demektir! Yargıtay`ın darbe girişimi karşısında tek bir geri adım atmayacağımızı ilan ediyoruz. Hiçbir karar halkın iradesinden, hukuktan üstün olamaz.

“YARGI MAKAMLARI, GÜÇ ÇATIŞMALARINA SAHNE OLMAKTADIR”

AKP-MHP koalisyonu uzun zamandır muhalif sesleri bastırmak için gerek hukuki düzenlemeler ile gerekse de hukuk dışı kararlar ile yargıyı sopa olarak kullanmaktadır. Bugün yargı makamları, güç çatışmalarına sahne olmaktadır.

“BU MESELE, CAN ATALAY MESELESİ OLMAKTAN ÇOKTAN ÇIKMIŞTIR”

Bu karar ile Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasayı askıya aldığını ve AYM kararını tanımadığını ilan ederek suç işlemiştir. AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması ise Yargıtay hakimlerinin görevleri nedeniyle işlediği suçlardan dolayı Anayasa Mahkemesi`nde yargılanacak olmalarındandır. Yargıtay`daki hakimler suç işlediklerinin farkında olup suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadır.

Daha önce söyledik yine söyleyelim. Bu mesele, Can Atalay meselesi olmaktan çoktan çıkmıştır, yaşadıklarımız adlı adınca Anayasal bir krizdir. Son olarak, bu karara imza atarak Anayasayı ve AYM kararını tanımadığını ilan eden hakimler hakkında soruşturma başlatılmalı, hakimler açığa alınmalı ve yargılanmalıdırlar.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA