27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İMAMOĞLU: UMUT EDİYORUM Kİ YEREL SEÇİM SINAVINDA, GELMİŞ GEÇMİŞ EN YÜKSEK NOTU ALAN BELEDİYE BAŞKANI OLURUM


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası` temel atma töreninde konuştu. İmamoğlu, “İddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli` kavramını hem İstanbul`umuza hem bütün Türkiye`mize yayma konusunda çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacağız. Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 17:05   Okunma : 363

Haber: OKTAY YILDIRIM Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası` temel atma töreninde konuştu. İmamoğlu, “İddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli` kavramını hem İstanbul`umuza hem bütün Türkiye`mize yayma konusunda çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacağız. Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” dedi.

İBB, kullanım ömrünü tamamlamış Kuştepe Spor Tesisi`nin yerine; bünyesinde 429 araçlık zeminaltı otopark, kapalı pazar yeri, çocuk parkı, düğün salonu ve futbol sahası bulunan alanın temelini attı. Yaklaşık 443 milyon liralık yatırımla tamamlanacak olan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası temel atma töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay ve CHP Parti Meclisi üyesi Cem Aydın ile mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında düzenlenen törende, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Keskin ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. 

İmamoğlu, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“SİYASET NE İÇİN YAPILIR?: İstanbul`un 39 ilçesine eşit hizmet vermenin gururuyla görev yapıyoruz. Türkiye`de düzelmesi gereken bir siyasi ahlak mekanizması zemini var. Siyasi ahlak çok önemli. Siyaset ne için yapılır? İnsanlara hizmet adına bir siyasi partiye üye olursunuz, orada mücadele verirsiniz. İnsanların dertlerini dinlersiniz. Bu şehrine göre beldeden başlar ilçeye, ilçeden ile… Üyesi olur, yöneticisi olur, başkanı olursunuz. Vatandaşlarla konuşur, onların sorunlarını çözersiniz. Eğer o ilçede ya da şehirde muhalif iseniz, iktidar değilseniz, ‘Niye yapılmıyor bu hizmet` diye eleştirilerinizi yaparsınız. Ama temelinde, insanına hizmet vardır. Ve ben Türkiye`de bu kutuplaşmanın, bu ayrışmanın insanlara hizmetin oy hesabı üzerinden yürütülmesini gerçekten üzüntüyle. Açılıyorum. Bundan kurtulmamız lazım. Her konuda ayrışma, kutuplaşma insanları yok sayma ve hesabını sadece oy veriyorsa ona göre hareket eden, oy vermiyorsa ona göre hareket eden bir ortama bürünmesi büyük bir tehdittir. Bizim insanlarımızın birbirine selamını, sabahını keserek, siyasi parti üzerinden sanki bütün mevzu bu iş üzerinden yürütülüyormuşçasına hareket etmesinin, toplumumuz adına çok ciddi bir el freni olduğunu düşünüyorum. Bunu aşmamız lazım. Bunu aşan, bunu düzelten bir dönemi İstanbul`da var ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 

DAYANIŞMA İÇİNDE YOL YÜRÜYORUZ: Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacağız. Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz. Temelini attığımız tesis içinde bulunan İSPARK otoparkının Şişli için önemli. İSPARK`ta bir park hedefi koymuştuk. Bu park hedefini yakalama konusunda ciddi bir yol aldığımızı ifade etmek isterim. Şu anda İSPARK, lokasyon sayısını 759`dan 1114`e çıkarttı. Araç kapasitesi ise, devraldığımızda 97 bin 757 araçtı. Şu anda ise, 127 bin 285 araca çıktı. Bu, değerli bir otopark atılımıdır. Tesisin ihalesi 443 milyon lira bedelle sonuçlandı. 

BİZ ORADA TİCARİ BİR ALAN DA DÜŞÜNEBİLİRDİK: Yakın zamanda Beşiktaş Fulya`ya uzatılan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ve Mecidiyeköy Meydanı Şişli`ye nefes aldırdı. Yapımı devam Halaskar Gençlik Merkezi ise hem Ata`mızın Halaskar Gazi ismini taşıyan hem de burada 300`ün üzerinde yatak kapasitesi olacak olan bir yurdumuzun varlığı önemli. Ki onun da adının temel atarken Zübeyde Hanım Öğrenci Yurdu olmasını istemiştim. Bunu niye söylüyorum? Mecidiyeköy`ün hemen arka caddesinde, Ortaklar Caddesi`nin ucunda. Biz, orada ticari bir alan düşünebilirdik. Buna yetkimiz vardı. Bir ofis veya başka bir noktada çalışma yürütebilirdik. Ama biliyoruz ki, İstanbul`un merkezinde üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin de yurda ihtiyacı var. Ve o yurtlarda, şu anda bir öğrencinin İstanbul`un böylesi merkezi noktasında bir eve aylık kira bedelinin öğrenci başına 7-8-10 bin lira olduğunu da biliyoruz. Halbuki biz bu yurtlarda ne yapıyoruz biliyor musunuz? Anadolu`nun o pırıl pırıl gencecik kızlarımızı, oğullarımızı aylık 1300 liraya üç öğün yemeği, yatması, elektriği her şeyiyle misafir ediyoruz. O gençler, ülkemizi kurtaracak olan gençler. Onlara devletin sıcak ve şefkatli elini uzatırsanız; onlar devletine, milletine geçmişine ve geleceğine olan borçlarını ödemekte daha güçlü, daha inançlı, daha umutlu bir yol yürürler. Kentte ve ülke yönetiminde adaletli olmanın, adil hizmetler sunmanın aslında ne kadar büyük kazanımları bize sağladığını buradan sizlerle paylaşmak istedim.

KENDİNİ MİLLETİN MUTLULUĞUNA ADAYAN BİR SİYASİ ANLAYIŞIN FERTLERİYİZ: Kendimizi milletin mutluluğuna adayan bir siyasi anlayışın fertleriyiz. O bakımdan size iddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli` kavramını hem İstanbul`umuza hem bütün Türkiye`mize yayma konusunda, insanlarımızın mutluluğu içerisinde, siyasi ayrımcılığı ve kutuplaşmayı defterden silmiş insanlar olarak, göreceksiniz bütün insanlarımızı kucaklayacağız. Kuştepe`de ağırlıklı olarak Roman vatandaşları yaşıyor. Geleceğe dair de umutlarını iyileştirmeyle ilgili çok ciddi işler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Göz boyayarak değil, çoluk-çocuk geleceğini de kurtarmak adına, özenli gayret ve davranış içerisinde olmamız gerekir. Sizlerin kalplerinden güzel bir yer istiyoruz. İyi hatırlanan, güzel hatırlanan, sizi düşünen, sizi seven, sizin ailenizin evladı, kardeşi, ağabeyi ne derseniz bir ferdi gibi, kalbinizden güzel bir yer istiyoruz. O kalbinizdeki güzel yeri makamla kısıtlı değil, hayatla kısıtlı değil, inanın bu şehrin ömrü var oldukça var olacağı bir yer istiyoruz. Bu kalbinizdeki yere talibiz. O kalbinizdeki yere girdikten sonra asla çıkmama konusunda da iddialıyız."

SÖZÜ CEM AYDIN`A VERDİ

Konuşmaların ardından İmamoğlu, beraberindeki heyet ve Kuştepeliler, tesisin temeline dökülecek ilk beton için butonlara basmak üzere platforma çıktı. İmamoğlu bu sırada mikrofonu, CHP`nin yeni PM üyesi, eski İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın`a verdi. Aydın da duygularını, “Öncelikle buraya bu yatırımı kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mahallenin faydasına. Sadece bir otopark değil, sadece bir futbol sahası değil, aynı zamanda gençler için, üniversiteler için de büyük bir yaşam alanı olmuş. O yüzden ben hem gençler adına hem de mahalleler adına size teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Kuştepe`nin çok değerli gençleri, yetenekli gençleri buradan ileride büyük sporcular olacak, yetişecektir” sözleriyle dile getirdi. Konuşmaların ardından butonlara basıldı ve tesisin ilk betonu dökülmüş oldu. 

TESİSTE NELER OLACAK? 

Temeli atılan tesiste; 22`si engelli, 43`ü elektrikli araçlara uygun, toplam 429 araç kapasiteli zemin altı otopark bulunacak. Tesiste bulunacak diğer birimler ise şunlar oldu:

"368 tezgah kapasiteli pazar alanı, personel odası, İSPARK ofis, idari ofis, depo-teknik hacim, ses-görüntü odası, 62x37 metre boyutlarında sentetik çim kaplı futbol sahası, soyunma odaları, 180 koltuklu tribün, 818 metrekarelik düğün salonu, gelin odası, mutfak-servis alanı, soğuk hava deposu, 265 metrekarelik fuaye alanı, kafeterya, WC`ler, bebek bakım odası, teras alanı, çocuk oyun alanı, kaykay pisti."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA