27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: "BUNDAN SONRA HATAY`I TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİM. ANA MUHALEFET LİDERİ BİR İŞİ ŞAHSİ MESELESİ BELLERSE O KENTİ TÜRKİYE`NİN GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı`nda, "Bundan sonra Hatay`ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi bellerse o kenti Türkiye`nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi göndereceğiz. Genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz. Parti Meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz Hatay`a verdiği önemi arttırarak sürdürecek ve bundan sonraki süreçte Hatay için sesinizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 13:18   Okunma : 818

HABER: GÜLARA SUBAŞI - KAMERA: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Hatay İl Başkanlığı`nda, "Bundan sonra Hatay`ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi bellerse o kenti Türkiye`nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi göndereceğiz. Genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz. Parti Meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz Hatay`a verdiği önemi arttırarak sürdürecek ve bundan sonraki süreçte Hatay için sesinizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bugün CHP Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sonrasında konuşan Özel, şunları söyledi:

"SÖZÜMÜ TUTMAYA GELDİM"

"Sözümü tutmaya geldim. Kurultay sürecinde bütün Türkiye`de yaptığımız bir şeyi Hatay`da yapmadık. Geldim, il çadırımızın önünde televizyonların karşısına geçtim, kalabalık da vardı ama siyaset yapmadım. Dedim ki, `Vakit Hatay`da siyaset yapma vakti değil, vakit Hatay`ı gündemde tutma vakti.` Çünkü Türkiye`de büyük bir deprem oldu, 10 ilimiz zarar gördü. Ancak Hatay bu zararların yıkılan bina sayısı açısından karşılaştırdığınızda yüzde 44`ünü gördü. Türkiye`de 100 bina yıkıldı bunlardan 44 tanesi Hatay`da yıkıldı.

Önceki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun talimatıyla milletvekilleri buraya geldi. Nöbet tuttuk, kendisi buraya defalarca geldi. Sevgili Seyit Torun belediyelerden sorumluydu, Hatay`ın en önemli en çok sahip çıkılması gereken, en büyük yıkım, en büyük kayıp kenti olduğunu hemen tespit etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi`yle ilişkilendirdi. Daha ilk günden Ekrem Başkanımız kırmızı yeleğini geçirdi, ekiplerinin başında Hatay`a sahip çıktı. Lütfü Başkan bu büyük acıya, travmaya rağmen görevinin başındaydı, Ekrem başkan onun yanıbaşındaydı, CHP örgütü buradaydı. CHP örgütünde evladını kaybetmiş, anasını babasını kaybetmiş kişilerin bir kaç gün içinde o acılarını yüreğine gömüp başkalarının yardımına koştuğunu gördüm. Örgütümüzle, hepinizin koca yürekleriyle ayrı ayrı gurur duyuyorum.

"275 BİN KONUT YAPILMASI GEREKİYOR, 33 BİN TANESİNİN İHALESİ YAPILDI"

İlk günlerde büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandı. O süreçte tüm Türkiye`de geç kalındı ama Hatay`da çok geç kalındı. Şimdi enkazlar kalkıyor, 9 şehirde bitti, Hatay`da daha bitmedi. Bir görüşe göre yüzde 20`si duruyor, bazıları `daha çoğu duruyor` diyor. Bütün Türkiye`de söz verdikleri gibi bir yılda evler yetişmeyecekler ama Hatay`da durum kötü. 275 bin konut yapılması gerekiyor, 33 bin tanesinin ihalesi yapıldı. İnşaata başlanan bunun çok daha azı. Yani ihalesi yapılanların bitmeyeceği de ortada ama tut ki bitti, bir sene sonunda 10 Hataylıdan 9`u yine sokakta. Konteyner kentlerde kalınıyor yağmur alıyor, sızdırıyor. Birçok sorunu var konteynerlerin. İnsanlar kendi onarmaya çalışıyor kimi de bıkıyor çadır alıp mahalle aralarına gidiyor. Yani sorun çok Hatay`da

İlçe başkanlarım dedi ki, `Hatay`ı unuttular, gündemden düştü Hatay.` O yüzden Hatay`ı gündeme tutmak lazım. Bende 20 gün önce onlara dedim ki, bir; seçilirsem ki inanıyorum, mazbatayı almadan önce anamın babamın elini öper ana kucağından, baba ocağından helallik alırım, ‘mazbatadan sonra ilk ziyareti Hatay`a yapacağım` dedim. O yüzden karşınızdayım. Ayrıca Hatay`a böyle ilk sembolik ziyareti yapıp, Hatay`ı unutacak değiliz. Mesele Hatay`ı gündem de tutmak. Hatay`ı gündemde tutmak için benim söyleyeceğim söz şu; bu partinin birinci genel başkanı Hatay`ın sevdalısı demiş ki, `Hatay benim şahsi meselemdir.` Son genel başkan olarak ben de diyorum ki; ‘bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir.`

"BUNDAN SONRA HATAY`I TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞÜRMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİM"

Bundan sonra Hatay`ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi bellerse o kenti Türkiye`nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi göndereceğiz. Genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz. Parti Meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Milletvekili grubumuz Hatay`a verdiği önemi arttırarak sürdürecek ve bundan sonraki süreçte Hatay için sesinizin duyulması, yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz. Deprem konutlarını takip edeceğiz. Önemli olan bir; hızlı yapmalılar ama hızlı yaparken alelacele dolgu alanlara değil, sağlam zeminlere yapmalılar. Verilen sözleri tutmadılar. Seçime kadar idare edip seçimden sonra bu işin arkasından çekilmemeleri için mutlaka ve mutlaka bu işin takipçisi olacağız.

Sağlıkta, burada altmış doktor öldü, beş doktor halen kayıp, 600`den fazla sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Türkiye`nin dört bir yanından ve Hatay`dan sağlık emekçileri Hatay`ımızın bağrında yatıyorlar artık. Hastaneler perişan durumda ve bugün Hatay`da kalp krizlerine müdahale edilemediği için yeterli teknik donanım olmadığı için ölümler yaşanıyor. Doğumda sorun var, gebelerde sorun var. Bunların hepsini Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Sağlık Bakanı`nı takip eden gölge kabinemizdeki doktorumuz Zeliha Hanım çok yakından takip edecek. Yarın kendisine ilk talimatım Hatay`daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerimizden bir heyet oluşturması olacak. Gelecekler burada çalışacaklar ve Hatay`a özgü bir raporu hızla yapıp, hem Sağlık Bakanı`na sunacaklar, hem bütün Türkiye kamuoyuyla paylaşacaklar. Sonra da bizim üzerimize ne düşüyorsa o konuda biz de gereğini yapacağız.

"HATAY BUNDAN SONRA BENİM ŞAHSİ MESELEMDİR"

Eğitimle ilgili sorunu biliyorum, okulları biliyorum, öğrencilerin sorunlarını biliyorum. Buraya atanmayan öğretmenleri biliyorum. Özel okul öğretmenlerinin işsizlik sorununu biliyorum. Hepsini teker teker çalıştım, okudum, notlarımı aldım. Hatay bundan sonra benim şahsi meselemdir. Önceki dönem birbirinden kıymetli 4 milletvekilimiz vardı. 24, 25, 26, 27`nci dönemde çalışan hemen bütün arkadaşlarım burada. Bu dönem çok kıymetli milletvekillerimiz eşlik ediyorlar. Ben grup başkanlığından grup başkanvekilliğinden gelen bir Genel Başkan olarak onların sahadaki var olmalarının önemini çok iyi biliyorum ve o konuda hepsinin emeklerine, geçmiş döneme, bugüne teşekkür ediyoruz. Birazdan grubumuzun her bir milletvekilinin geçen dönem maaşlarını bağışlamalarıyla yaptıkları konteyner kenti açacağız Ekrem Başkan ile birlikte. Bu emekler için yirmi yedinci dönemde grubun yarısı kaldı yarısı değişti. Hem kalan arkadaşlara ve bilhassa şu anda görev başında olmayan arkadaşlara hem katkıları için hem aylarca hem Hatay`a hem 10 ile verdikleri emek içinde ayrıca teşekkür ediyorum.

Son söz şu; İsmet Bey üç tane kurbanlık hazırlamış ayağımıza kesecek ben böyle görüntüleri doğru bulmadığım için mani oldum. Ama o bir hayır yapmak istiyor ve Hatay`da gerçekten çok zor durumda olan depremzedeler var. O üç kurbanlığı acı çektirmeden usulüne uygun şekilde sıhhi şartlarda kesecekler ve ihtiyaç sahibi depremzedelerimizle paylaşacaklar. Biz de CHP grubu olarak İsmet Bey`den rica ediyoruz, o kesilecek koyun sayısını üçten ona çıkarsınlar, yedi tanesini de bizim grubumuz karşılar. İnince müziği kapattırdım halen daha Hatay`da müzik çalmak içime sinmez, sinmiyor. Ama böyle büyük acıları bir daha yaşamamayı ümit ediyoruz. Bunun için dirençli kentler inşa etmek, bunun için akla, bilime, fenne uymak, bunun için torpil iltimas geçmemek, şeffaf dürüst iyi yönetmek lazım. Böyle bir yönetime kavuşmak için ve ülkeyi kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyorum."

"HATAY`IN HİÇBİR ANINI KENDİMİZDEN UZAK GÖRMEYECEĞİZ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Mustafa Kemal Atatürk`ün `Hatay benim meselemdir` sözünü hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Her dönem her CHP`li kişiler bu vecih sözün gereğini yerine getirme konusunda hassasiyet göstermiştir. Ben de İstanbul Belediye Başkanı olarak, İstanbullular adına Hatay`da yaşadığımız bu trajik depremden sonra sizlerin her anınızda olma gayreti içerisinde oldum. İstanbul halkı adına bunu yaparken de gururla, onurla yaptık. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu an ve an süreci takip ederdi. Şimdi de daha yeni seçilmiş Genel Başkanımız sayın Özgür Özel, ilk ziyaretini yine Hatay`a yaparak aslında her birimizin CHP`nin Hatay`a dönük ilgisini en üst seviyede tutma kararlılığını göstermiştir. Ben hepinizin huzurunda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel`e hem teşekkür ediyorum hem de çok üstün başarılar diliyorum. Yolu ve yolumuz açık olsun. Hatay`ın hiçbir anını kendimizden uzak görmeyeceğiz. Şu an da hem Hatay`da hem Kırıkhan`da hem Samandağ`da muhtelif çalışmalarımız sürüyor. Büyükşehir belediye Başkanımız Lütfü Savaş ile, eski ve yeni milletvekillerimizle hep dayanışma gayreti içinde olduk. Yaşamın o güzel yüzünü hep birlikte yakalarız diye ümit ediyorum."

"ANKARA`DAN ÇOK BÜYÜK DESTEK ALACAĞIZ"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise şunları kaydetti:

"Başta Türkiye sonra Hatay`da tekrar iktidara gelmek için ‘elimizden geleni yapacağız` diyorum. Hatay son yıllarda gerçekten çok sıkıntı çekti. 12. yılına varan sığınmacı sorunuyla uğraşıyoruz. Daha sonra yangınlarla uğraştık. Daha sonra pandemi ile uğraştık sonra depremle uğraşıyoruz. Sonra bir daha yangınlarla uğraştık. Gerçekten çok badireler atlattık ama Hatay dimdik ayakta. Şunu bilmek gerekir Türkiye Cumhuriyeti daha kurulmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurtuluş mücadelesini verirken Anadolu`da Hatay`a da destek verdiğini biliyoruz. Hatay`ın Anadolu`nun kurtuluşundan sonra Hatay`ın hem askeri hem de diplomatik açıdan yanında olmuştur ve demiştir ki, ‘Kırk asırlık Türk`ün düşman altında esir kalamaz.` 40 asırlık düşman yurdu son yıllarda gerçekten çok sıkıntı çekti ama bunu gerçekten Hatay halkı olarak birlikte aşıyoruz. İnşallah bundan sonra da Ankara`dan çok büyük destek alacağız. Hep birlikte sayın Genel Başkanımızın önderliğinde Hatay`ı hızlı bir şekilde ayağa kaldıracak."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA