27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, TARIM ARAZİLERİ VE ZEYTİNLİKLERİ İÇİN 112 GÜNDÜR DİRENEN HATAY- DİKMECELİLERİ ZİYARET ETTİ: "MAHKEME KARARININ DERHAL UYGULANMASI GEREKLİ, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TOKİ`nin konut yapımı için tarım arazileri ve zeytinliklerinin kamulaştırılmasına ve zeytinlerin kesilmesine karşı 112 gündür direnen Hatay`ın Dikmece köylülerini ziyaret etti. Depremzede köylüler, Özgür Özel`e mahkemenin “yürütmeyi durdurma kararına” rağmen arazilerde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Özel, “Bütün Türkiye kamuoyuna Dikmece`den ifade edelim, aynen Anayasa Mahkemesi`nin kararını Yargıtay`ın saymamasını ve Cumhurbaşkanı`nın da onlara destek vermesi gibi hukuk devleti ayaklar altına alınıyor. Bu yargı kararının derhal uygulanması gerekli, takip edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 12:46   Okunma : 782

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TOKİ`nin konut yapımı için tarım arazileri ve zeytinliklerinin kamulaştırılmasına ve zeytinlerin kesilmesine karşı 112 gündür direnen Hatay`ın Dikmece köylülerini ziyaret etti. Depremzede köylüler, Özgür Özel`e mahkemenin “yürütmeyi durdurma kararına” rağmen arazilerde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Özel, “Bütün Türkiye kamuoyuna Dikmece`den ifade edelim, aynen Anayasa Mahkemesi`nin kararını Yargıtay`ın saymamasını ve Cumhurbaşkanı`nın da onlara destek vermesi gibi hukuk devleti ayaklar altına alınıyor. Bu yargı kararının derhal uygulanması gerekli, takip edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Hatay ziyaretinde tarım arazileri ve zeytinliklerin üzerine TOKİ konutları yapımına karşı mücadele veren Hatay Dikmece köylülerini de ziyaret etti.

Dikmeceliler, Özgür Özeli davul ve zurnayla karşıladı. Dikmeceli yaşlı bir kadın Özel ve İmamoğlu`na gül verdi.

“ALEVİ OLARAK BU ÜLKENİN EŞİT YURTTAŞI OLMAK, BURADA KALMAK İSTİYORUZ”

Dikmece köylülerinden Hasan Özgün mahkeme kararına rağmen arazilerde iş makinalarının çalışmaya devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“112 gündür direniyoruz. Geçen hafta Hatay 3. Daire idare Mahkemesi bizim elimize yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar önümüzde maalesef iş makinaları hiçbir kural yasa, mahkeme tanımaksızın çalışmaya devam ediyorlar. Biz burada zeytinliklerimizle, doğamızla, inancımızla, kültürümüzle yaşamaya devam etmek istiyoruz. Buradan sürülmemize izin vermeyeceğiz. Alevi olmak suç değildir. Biz Alevi olarak bu ülkenin eşit yurttaşı olmak istiyoruz, burada kalmak istiyoruz.”

“400 BİN ZEYTİN AĞACI KESİLMEK İSTENİYOR”

400 bin zeytin ağacının kesilmek istendiğine dikkat çeken Özgün, “Bunların çok büyük bir kısmı 500-600 yıllık ağaçlar. Burası bölgenin en kaliteli zeytin ve zeytinyağının üretildiği bir yer. 100 yakın yurttaşımızı kaybettik aynı yere şimdi TOKİ konutları dikilmeye çalışılıyor. Dikmece köyü zeytinlikleriyle meşhur bir köydür, şu anda depremden ölmedik. Ama deprem sonrası yolsuz, usulsüz, kuralsız uygulamalarla öldürülmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“SESİNİZİ ANKARA`DAN DUYDUM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise mahkemenin verdiği kararın takipçisi olacaklarını, benzer bir durumun Manisa Yırca`da da yaşandığını belirterek şunları söyledi:

“Dikmece`nin güzel insanları, sevgili canlar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizin sesinizi de Ankara`dan duyduğumuz için geleyim ‘olayı bir sizin ağzınızdan dinleyeyim` dedim. Elimdeki mahkeme kararında sizin başvurunuz sonucunda hakim yürütmenin durdurulmasına karar vermiş. Benzer bir olay Manisa`da Yırca`da yaşanmıştı. 6 bin tane zeytinlik kesilip termik santral yapılmak isteniyordu. Yırca köylüleri sizin gibi zeytinliklerine sahip çıkmak istediler biz de onlarla birlikte direndik, yürütmeyi durdurma kararı alındı ve durdu. Sonra da mahkeme kazanıldı.

“BU YARGI KARARI UYGULANMALI, TAKİP EDECEĞİZ”

Şimdi bu mahkeme kararının üzerinde Türk Milleti adına yazıyor. Bu kararı tanımamak Türk milletini tanımamak demektir. Eğer mahkeme ‘dur` deyince duruluyor, ‘yürü` deyince yürünüyorsa orası hukuk devletidir. Mahkeme ‘dur` deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir, orada düzen kalmaz. Sen kurala uymazsan vatandaşın uymasını bekleyemezsin. Bunun için Dikmece`den mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına derhal uyulması gerektiğini, süreci en yakından takip edeceğimizi siz Dikmece`nin güzel insanlarına ifade etmek isterim. Dikmece`de 500 yıllık zeytin ağacı gitti mi geriye gelmez. 500 yıllık zeytin ağacını kestin mi sonra başka bir karar verdiğinde nasıl geri getireceksin? Bunu bütün Türkiye kamuoyuna Dikmece`den ifade edelim, aynen Anayasa Mahkemesi`nin kararını Yargıtay`ın saymamasını ve Cumhurbaşkanı`nın da onlara destek vermesi gibi hukuk devleti ayaklar altına alınıyor. Bu yargı kararı uygulanmalı, takip edeceğiz.”

“SİZLER ÇOK GÜZEL, TEMİZ KALPLİ İNSANLARSINIZ”

Çok net bir şey var, biz deprem konutlarının bir an önce yapılmasını istiyoruz. En sağlam zeminlere yapılmasını istiyoruz. Bu konuda hızlı davranılmasını istiyoruz elbette ama mahkemenin ‘zeytin kesemezsin, bu ağaçların kesilmesi doğru değil` dediği yerde buna sığınılmaması lazım. sizler çok güzel insanlarsınız, çok temiz kalpli insanlarsınız hepinizi çok seviyoruz.”

ÖZEL, SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA MESAJ PAYLAŞTI

CHP Genel Başkanı Özel, ziyaretinin ardından X Platformundan Dikmecelilerin mücadelesine ilişkin şu mesajı paylaştı:

"Hatay Dikmece`de 112 gündür zeytinlikler için süren direnişe destek verdim. "Türk Milleti adına verilen yürütmeyi durdurma kararını tanımamak, Türk milletini tanımamak demektir. Mahkeme dur deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir, orada düzen kalmaz."

NE OLMUŞTU?

Deprem bölgesinde yeni konut yapımı için orman alanları ile zeytinliklerin imara açılmasını öngören düzenlemenin 14 Temmuz`da TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilmesinin ardından deprem bölgesi Hatay`da tarım arazilerine konut yapımı için adımlar atılmaya başlandı.

TOKİ`nin kalıcı konut yapması için Hatay`ın Antakya ilçesinin Dikmece köyü arazisinin bir bölümü için kamulaştırma kararı alınmış, Jandarma eşliğinde iş makinaları ile köylülerin tarım arazilerine girilmişti. Arazilerine iş makinalarının girmesine engel olmaya çalışan köylüler darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Dikmeceliler köylerinde STK`ların ve siyasi partilerden milletvekillerinin de olduğu Büyük Buluşma için 26 Ağustos tarihinde bir araya gelmişti. Köylüler, 29 Temmuz`dan bu yana kamulaştırmalara karşı köy meydanında nöbet tutarken iş makinalarının tarım arazilerindeki çalışmaları da devam ediyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA