27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK MECLİSİ İLK BAŞKANINI SEÇTİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’mottosuyla bir ilke imza atarak başlattığı Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını yaptı. Başkanlık yarışını kazanan Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 14:12   Okunma : 502

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Cumhuriyet’in Işığı 100’ümüzde’ diyerek, bir asrı dolduran Cumhuriyet yüzyılında bir ilke daha imza atarak Çocuk Meclisi’ni hayata geçirmişti. Çocuk dostu belediye anlayışı ile çocuklarında kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili sorunların çözümünde aktif rol alması için Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hayata geçirdiği proje olan Çocuk Meclisi, başkanını seçerek ilk Meclis toplantısını aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’inde katıldığı ilk toplantıda, 13 ilçeden Meclis üyesi çocuklar başkanlık için yarıştı. Yapılan oylamalar neticesinde Başkanlığı Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazanırken, toplantıda komisyon üyeleri de belirledi.

Seçimi Anamur Meclis üyesi Meriç Yeşilçayır kazandı

Çocuklara böyle bir fırsat tanıdığı için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür eden Meriç Yeşilçayır, kırsal bölgelerde yaşayan ve spor, sanat, eğitim faaliyetlerine dahil olamayan çocukların sesi olmak için Meclis’e katıldığını söyledi. Kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten Yeşilçayır, “Çocuklar kentin kalbi. Onun için bu görevi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Çocukları hep dinleyeceğime söz veriyorum. Her şeye çocuk gözünden bakmak çok doğru olur. Beni destekleyen ve desteklemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Diğer adayları da tebrik etmek istiyorum ve onların fikirlerini her zaman dinleyeceğime söz veriyorum” ifadelerine yer verdi.

Anamur’dan Tarsus’a kentin bütün sorunları için çocuklardan projeler

Meclis’te olduğu için kendini şanslı hissettiğini belirten geçici Divan ve Yenişehir Meclis üyesi Ecrinnur Aytekin, “Umarım çok güzel projelere imza atılabilir. Benim naçizane istediğim şey eşitlik, erişilebilirlik ve engelsiz hayat konusunda bilinçlendirilmek. Bu konuda çalışmalar yapılmasını istiyorum. Tabi ki eşitliğin her alanda olmasını istediğim için eğitim, kültür, sanat, çevre, sağlık ve benzeri alanlarda bununla ilgili çalışmalar yapılmasına önem vermek istiyorum” diyerek, erişilebilir bir Mersin için çalışmalar yapacağını vurguladı.

Eğitime erişmede zorluk yaşayan çocuklar için daha kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Yenişehir Meclis üyesi Furkan EymenYıldızçelik, “Ben özel yetenekli çocuklarımız için özel kurslar açılması talebiyle Meclis’te görev alıyorum. Bu tür kurslar çok pahalı oluyor. Bütün çocukların yetenekli olmak istediği konu vardır ve biz bu yeteneklerimizle dünyayı geliştirebiliriz” sözlerine yer verdi.

Gülnar Meclis üyesi Mustafa Baldemirli ise “Gülnar’da kütüphanemiz var ama kitaplarımız eski, satranç oynayacağımız, matematik kursu alabileceğimiz bir yerimiz yok. Bunların sağlanmasını talep ederek Meclis’e girdim” dedi.

Mut’un sorunlarını Çocuk Meclisi’ne taşımak için Meclis’e girdiğini kaydeden Mut Meclis üyesi Ecenur Özer, “Mut’ta kütüphane sadece 1 tane var ve bize yetmiyor. Yeni kütüphaneler açılmasını istiyorum. Ayrıca bisiklet yolumuz yok, yol olmadığı için de kazalar yaşanıyor. Bisiklet yolu yapılmasını istiyorum. Üniversiteli abiler ve ablalarımızın da kalacak bir yurtları yok, onlar için de kalacak yurt yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA