27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

REMZİ ÇAYIR: "AYM`YE DÖNÜP ‘SEN YANLIŞ YAPIYORSUN` DİYEN BİR ANLAYIŞI REDDETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK. 28 ŞUBAT`TA DIŞLANIRKEN NEREYE BAŞVURDUN? ‘BENİM OKUDUĞUM ŞİİR BANA AİT DEĞİL. NEDEN HUKUKU KATLETTİNİZ?` DİYEN SEN DEĞİL MİYDİN?"


Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Biz Türkiye`de yanlışa, hukuksuzluğa, kayırmacılığa karşı bir duruş gösteriyoruz. Biz, Anayasa Mahkemesi`nin sorumluluk ve görevleri belliyken, Yargıtay ilgili dairenin görev ve sorumluluğu belliyken sırf durumunu, konumunu, söylediği sözü güçlü kılmak için Anayasa Mahkemesi`ne dönüp ‘Sen yanlış yapıyorsun` diyen bir anlayışı reddetmek için yola çıktık. AYM, bireysel başvuru haklarını da inceliyor. Sen 28 Şubat`ta dayak yerken, dışlanırken nereye başvurdun? Uluslararası insan haklarına, Türkiye`deki bütün mahkemelere başvurmadın mı? Hak aramadın mı? ‘Beni haksız yere cezalandırıyorlar, benim okuduğum şiir bana ait değil. Bu şiir, ders kitaplarında zaten vardı. Siz niye hukuku bu hale getirdiniz? Neden hukuku katlettiniz` diyen sen değil miydin” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 18:15   Okunma : 377

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Biz Türkiye`de yanlışa, hukuksuzluğa, kayırmacılığa karşı bir duruş gösteriyoruz. Biz, Anayasa Mahkemesi`nin sorumluluk ve görevleri belliyken, Yargıtay ilgili dairenin görev ve sorumluluğu belliyken sırf durumunu, konumunu, söylediği sözü güçlü kılmak için Anayasa Mahkemesi`ne dönüp ‘Sen yanlış yapıyorsun` diyen bir anlayışı reddetmek için yola çıktık. AYM, bireysel başvuru haklarını da inceliyor. Sen 28 Şubat`ta dayak yerken, dışlanırken nereye başvurdun? Uluslararası insan haklarına, Türkiye`deki bütün mahkemelere başvurmadın mı? Hak aramadın mı? ‘Beni haksız yere cezalandırıyorlar, benim okuduğum şiir bana ait değil. Bu şiir, ders kitaplarında zaten vardı. Siz niye hukuku bu hale getirdiniz? Neden hukuku katlettiniz` diyen sen değil miydin” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Ankara Akyurt İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi`nin açılışına bugün katıldı. Çayır, burada şöyle konuştu:

“YATAY ŞEHİRCİLİĞİ VE BELEDİYECİLİĞİ BAŞLATACAĞIMIZI İLAN EDERSE KESİNLİKLE BİLİN Kİ HALK EL UZATACAKTIR. DEĞİŞİME OY VERECEKTİR”

“Yerel seçimlerde ilk kez seçim karargâhı açan parti Milli Yol, seçim startı veren aday Barış Ezer. Bu bir inancın, yürüyüşün, çabanın timsalidir. Ev ev dolaşırsa, tarlaların orta yerine şehir kurmayacağımızı yüksek sesle dillendirirse, belediyenin kapısını rant kapısı değil de hizmet kapısı yapacağımızı Muhsin Yazıcıoğlu`nun ifadesiyle ortaya koyarsa, yatay şehirciliği ve belediyeciliği başlatacağımızı ilan ederse kesinlikle bilin ki halk el uzatacaktır. Değişime oy verecektir.

“ANAYASA MAHKEMESİ`NE DÖNÜP ‘SEN YANLIŞ YAPIYORSUN` DİYEN BİR ANLAYIŞI REDDETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Biz Türkiye`de yanlışa, hukuksuzluğa, adamcılığa, kayırmacılığa karşı bir duruş gösteriyoruz. Biz, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) sorumluluk ve görevleri belliyken, Yargıtay ilgili dairenin görev ve sorumluluğu belliyken sırf durumunu, konumunu, söylediği sözü güçlü kılmak için Anayasa Mahkemesi`ne dönüp ‘Sen yanlış yapıyorsun` diyen bir anlayışı reddetmek için yola çıktık. AYM, Anayasa`dan aldığı hakkını kullanıyor. Bireysel başvuru haklarını da inceliyor. Sen 28 Şubat`ta dayak yerken, dışlanırken nereye başvurdun? Uluslararası insan haklarına, Türkiye`deki bütün mahkemelere başvurmadın mı? Hak aramadın mı? ‘Beni haksız yere cezalandırıyorlar, benim okuduğum şiir bana ait değil. Bu şiir, ders kitaplarında zaten vardı. Siz niye hukuku bu hale getirdiniz? Neden hukuku katlettiniz` diyen sen değil miydin, biz değil miydik? Ne oldu?

“ERDOĞAN ARTIK ELİNİ YARGIDAN, HUKUKTAN ÇEK. KENDİ İŞİNE BAK. MİLLET AÇ. EMEKLİNİN, İŞÇİNİN ANASI AĞLIYOR. BİR EVE 3 TANE MAAŞ GİRSE NE YAZAR”

İnsanlar haksızlığa uğramışsa nereye gidecek? Mahkemeye gidecek. Mahkeme halletmedi, nereye gidecek? Bir üst mahkemeye. Üst mahkeme de gerekli işi yapmadı. Nereye başvuracak? AYM`ye başvuracak. AYM`ye başvuran kişinin kimliğine, işlevine mi bakacağız? Biz, bir medeniyetin temsilcileriyiz. Türk-İslam medeniyetinin temsilcileriyiz. Türk-İslam medeniyetinin içerisinde zulme uğrayan kişinin adresi, kimliği hiçbir zaman önemli değildir. İnsanlar, zulüm varsa zulme karşı bir duruş sergiler. Onun için diyoruz ki Erdoğan artık elini yargıdan, hukuktan çek. Kendi işine bak. Millet aç. Emeklinin, işçinin anası ağlıyor. Bir eve 3 tane maaş girse ne yazar? Sen, kendi dünyanda mutlusun. Sanki hazinenin malı, senin babanın malı.

"ŞİMDİ YEREL SEÇİMLER GELECEK EFENDİLER DOLAŞACAKLAR ARANIZDA"

Burası bir çiftçi ilçesi. 2002 yılında bir ton buğday ile 22 çeyrek altın alınıyordu. Şimdi bir ton buğdayla 2 çeyrek altın alıyorsunuz. Hayat pahalılığı alım gücümüzü alıp götürdü. Bundan 3 sene önce 16-17 lira olan mazot şimdi 40 lira. Gübre yüzde 300 zamlanmış. Eve üç maaş giriyor. Evi yok, kirada çocukların geçimini 3 maaş bile karşılamıyor. Hayal kurabilir miyiz? Bitti... Şimdi yerel seçimler gelecek, efendiler dolaşacaklar aranızda milletin parasını verecekler size. Tayyip Bey`in partisi 2,5 milyar alıyor.

"DURUMU KURTARMAK İÇİN YALANCI HUKUKLARA SARILMA"

Cumhurbaşkanı`na bir sesleneyim de duyar mı duymaz mı bilmiyorum. Şu anda Yargıtay`da 12 tane hukuk dairesi, 12 tane de ceza dairesi var. Yarın bir gün o ceza dairelerinden herhangi birisi kendi kafasına ve kendi içtihatçına göre dönüp derse ki, ‘Ben de şöyle şöyle karar veriyorum, şunlar hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, sizin verdiğiniz kararları tanımıyorum` dese sen olur. Ne yapacaksın sayın Cumhurbaşkanı o zaman? İpi koparmamak lazım, ipi koparma, işi başkalaştırma, hukuku üstün tut, adaletten de şaşma. Şimdi durumunu kurtarmak için, yalancı hukuklara sarılma. Adalet, adalet, adalet. Başka bir şey olamaz. Bizim geleceğimiz de adalet üretimimiz da adalet ve insanca yaşamak için de adalet gerekli. Eğer siz bu yolu bozarsanız önce milleti bozarsınız sonra da sizi savunacak adam bulamazsınız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA