27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY`DA 10 KİŞİDEN 9`U DEPREMİN BİRİNCİ YILINI ÇADIRDA, KONTEYNERDE GEÇİRİYOR OLACAK, BUNU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Erzin`de, "Hatay`ın 255 bin konuta ihtiyacı var, şu ana kadar sadece 32 bin tane konutun ihalesini yapmışlar, pek daha azının inşaatına başlamışlar, onlar dahi yetişmiyor ama yetişse bile sözleşmesini, ihalesini yaptıklarının tamamı bitse bile 10 evden 9`u yapılmamış olacak. Hatay`da 10 kişiden 9`u depremin birinci yılını çadırda, konteynerde geçiriyor olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 18:04   Okunma : 390

Haber: GÜLARA SUBAŞI - Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Erzin`de, "Hatay`ın 255 bin konuta ihtiyacı var, şu ana kadar sadece 32 bin tane konutun ihalesini yapmışlar, pek daha azının inşaatına başlamışlar, onlar dahi yetişmiyor ama yetişse bile sözleşmesini, ihalesini yaptıklarının tamamı bitse bile 10 evden 9`u yapılmamış olacak. Hatay`da 10 kişiden 9`u depremin birinci yılını çadırda, konteynerde geçiriyor olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Hatay Dörtyol`un ardından Erzin`de de halk buluşmasına katıldı. Burada konuşan Özel, şunları söyledi:

"BABA EVİNDEN HELALLİK ALDIM SİZİNLE KUCAKLAŞMAYA GELDİM"

"Erzin benim açımdan her davet aldığımda koşa koşa gittiğim bir yer. Bundan iki yıl kadar önce yine bir akşam vakti Erzin`de muhteşem bir toplantı yapmıştık. Her geldiğimde gülen yüzler görüyorum. Her geldiğimde alnı açık Atatürkçüler görüyorum. Her geldiğimde cumhuriyetin bir kalesine geldiğimi görüyorum. Yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi olan Erzinlileri görüyorum. Bugün benim genel başkanlık görevini Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`ndan devraldıktan sonraki ilk programım, ilk il ziyaretim. Tesadüfen Hatay`da değiliz, bundan iki hafta önce Hatay delegelerimizin ve yöneticilerimizin bulunduğu il binamız yerine kullanılan çadırdaydım. Hiç siyaset yapmadım dedim ki, burası yeri değil. Ama şunu söyledim; ben önümüzdeki günlerde genel başkan seçildiğim durumda ilk il ziyaretimi Hatay`a yapacağım, Hatay`ın ilçelerine yapacağım dedim. Baba evinden helallik aldım sizinle kucaklaşmaya geldim.

"HATAY`DA 10 KİŞİDEN 9`U DEPREMİN BİRİNCİ YILINI ÇADIRDA, KONTEYNERDE GEÇİRİYOR OLACAK"

Bugün hem 99 Düzce depreminin yıl dönümü hem büyük acılar yaşayan Hatayımızdayız 6 Şubat`tan sonra. Hatay diyor ki, `geç geldiler depremde, çokta erken unutup gittiler.` Hatay sanki diğer illerde olan toplam 100 yıkımın 44`ü Hatay`da olmuş, sanki yüzde 44 ev burada yıkılmamış gibi Hatay` unutuverdiler. Bakan çıkıyor, `bütün Türkiye`de enkazları kaldırdık. Bir şehir hariç orada az bir şey kaldı` diyor adını bile anmıyor. Ama belediye başkanlarımız diyor ki, `en az yüzde 20`si duruyor.` Daha da kötüsü var. Bu ülkenin başında oturan bir cumhurbaşkanı var. Seçimlerden önce Hataylılara dedi ki, `bir yıl içinde kalıcı konutlara geçeceksiniz.` Şubat geliyor, sordum, inceledim. Hatay`ın 255 bin konuta ihtiyacı var, şu ana kadar sadece 32 bin tane konutun ihalesini yapmışlar, pek daha azının inşaatına başlamışlar, onlar dahi yetişmiyor ama yetişse bile sözleşmesini, ihalesini yaptıklarının tamamı bitse bile 10 evden 9`u yapılmamış olacak. Hatay`da 10 kişiden 9`u depremin birinci yılını çadırda, konteynerde geçiriyor olacak. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

"MEVCUT GENEL BAŞKAN OLARAK SÖZ VERİYORUM, BUNDAN SONRA HATAY BENİM MESELEMDİR"

İl başkanım rica etti, `Hatay`ı gündemde tutar mısınız?` diye. Ben de şöyle söyledim; bir partinin genel başkanı bir meseleyi gündemine alırsa, tekrar ederse ona kimse kayıtsız kalamaz. Bu ülkenin kurucusu ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, demişse ki, `Hatay benim meselemdir` bende mevcut genel başkan olarak söz veriyorum, bundan sonra Hatay benim meselemdir. Okul sorunundan sağlık sorununa kadar bütün Hatay`ın deprem yaralarının sarılması için mücadelemizi vereceğiz, gündeme getireceğiz. Bir yıkım daha yaşanıyor Erzin`de Dörtyol`da. Narenciye üreticisi depremin yaralarından, travmasından sonra bir başka büyük deprem, travma yaşıyor. Hatay`da 1,6 milyon ton narenciye üretiliyor. Bu şu demek; doğru politikalarla, doğru pazarlar bularak, doğru desteklemelerle kilosunu 1 lira fazla satsanız Hatay`a 1,6 milyar TL ilave kaynak gelecek. Paranın büyüklüğüne bak. Hatay bu rekolteyle aslında her yıl 1 milyar ila 2 milyar dolar arasında Türkiye`ye bir ihracat imkanı tanıyor.

"ERZİN`İ BU İKTİDARA BİR KARINCA GİBİ EZDİRMEYECEĞİZ, KARINCANIN KARDEŞİ VAR O DA CHP`DİR"

Kötü yönetim, yalnız bırakılmışlık, ekonomideki kötü yönetim, inat uğruna `faizleri düşüreceksin ki, enflasyon düşsün` deyip enflasyonu fırlattıran, `ben bilirim, ekonomistim` diyen Recep Tayyip Erdoğan`ın marifetiyle dolar 6 liradan 26 liraya kadar gitti. Yine onun marifetiyle o dönemlerde 6 lira olan mazot bugün geldi 38 liraya dayandı. Sizin o mazot yüzünden taşıma gideriniz artıyor, nakliye İstanbul`a, Ankara`ya giderken kilo başına inanılmaz bir nakliye biniyor. Toplatmak için verdiğiniz para yetmiyor. İnsan utanır yeniceyi 1 liradan aldılar, mandalinaya bugün verilen fiyat o mandalinanın toplanmadan dalda kalmasına sebep oluyor. Verilen bilgiler şudur; yüzde 40 tedbir alınmazsa dalında kalabilir. Yüzde 40`ın dalda kalması milli serveti yok olmasıdır, Erzin`in kahrolmasıdır, fakirleşmesidir, zor durumda kalmasıdır, Erzin`in ezilmesidir. Erzin`i bu iktidara bir karınca gibi ezdirmeyeceğiz. Karıncanın kardeşi var o da CHP`dir. Bu konuda bundan sonra bütün milletvekillerimiz, Hatay milletvekillerimizle birlikte sesinizi duyurabilmek için mücadele edecekler. Özellikle bizim önerimiz destekleme ama iktidar gibi zengini destekleme değil. Bunlar ihracatçıya destekleme veriyorlar, biz üreticiye destekleme verilmesini talep ediyoruz.

"BUGÜN İLK KEZ HATAY`DAN BAŞLADIK AMA DURMADAN DOLAŞACAĞIZ"

Dalında kalan ürünlerin mutlaka ve mutlaka bu ihtimale karşı sigortalanması lazım ama yüksek primler bu olanağı da ortadan kaldırıyor. Bu da bir afet, sen ürününü her türlü doğal afetten korumuşsun, ilacını vermişsin, suyunu vermişsin, emeğini vermişsin, evladın gibi bakmışsın ama toplatacak halin kalmamış fiyatlardan, bu da bir afettir. Mutlaka ve mutlaka burada devletin şefkatli elini Erzin`e, Hatay`a uzatması gerekmektedir. Buradan sesleniyoruz; narenciye üreticisine sahip çıkın, destek olun.

“BUGÜN İLK KEZ HATAY`DAN BAŞLADIK AMA DURMADAN DOLAŞACAĞIZ”

Bugün ilk kez Hatay`dan başladık ama durmadan dolaşacağız. Hatta şimdi Osmaniye`ye geçeceğiz. Önümüz seçim. Partimizde içinde bulunduğu durumu hep beraber bir tahmin edelim. Geçtiğimiz seçim cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye`yi kimin yöneteceğine karar verecek seçimdi. Hepimiz bu seçimi kazanmayı çok istedik, çok çalıştık, çok gayret ettik ama 14 Mayıs`ta ve 28 Mayıs`ta boynumuz büküldü. Yere baktık, omzumuz düştü, moralimiz bozuldu ve öyle bir duruma geldik ki eğer bundan sonra böyle giderse işler kötüydü. Bu güzel insanları umutsuz, çaresiz bırakamazdık. Biz bir şeye inandık, delegelerimiz inandı, üyelerimiz inandı, sizler inandınız. Şimdi Türkiye inanacak.

YAŞ ORTALAMASI CHP PM`DE 43, MYK`DA 46

 Biz CHP`ni yaş ortalaması 43 olan bir Parti Meclisi ile yaş ortalaması 46 olan MYK ile yöneterek aynı yüz yıl öncesinde olduğu gibi genç, inançlı, kararlı, idealist, vatansever CHP`liler olarak bir yola çıktık, iktidarı değiştireceğiz. Bu heyecana sizler ortak oldunuz. Bundan sonraki ilk hedefimiz 31 Mart`taki seçimler. Ben Erzin`i yeniden CHP`nin kazanacağına inanıyorum. Erzin yetmez, Hatay`da çok ilçe kazanacağız ve otomatikman büyükşehirde çoğunluğu yakalayacağız. O zaman hizmet etmek isteyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının elini kolunu Ak Partililer, MHP`liler bağlayamayacak. Bize 31 Mart`ta çoğunluğu verecek Hatay hizmeti görecek."

İMAMOĞLU: "SİZLERİ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Hatay`a yapılan ziyaretin hem manevi hem moral açısından herkese çok iyi geleceğini söyleyen İmamoğlu ise şunları kaydetti:

"Genel Başkanımla birlikte Hatay`a yaptığımız bu ilk ziyaret hem manevi açıdan hem moral açısından hepimize çok iyi gelecek. Hep beraber coşa coşa, insanlarımızı bu aile ortamına bu güzelliğe katarak çok büyük bir kitle olacağız. Halkımızın haklarını savunan, milletimizin taleplerini karşılayan, yerel yönetimde insanların ihtiyaçlarını önceleyen, hiçbir insanımızın birbirinden ayırt etmeyen çok özel günleri göreceksiniz milletimize hep birlikte yaşatacağız. Buradan sizlere selamını getirdiğim İstanbullularla birlikte Türkiye`ye de çok özel heyecanlar çok özel başarılar kazandıracağımıza Erzin`de hepinizin huzurunda İstanbullulara söz veriyoruz.

Elbette Hatayımız zor günler geçiriyor. Hatay büyük bir deprem yaşadı ve burada çok canımızı kaybettik, içimiz yanıyor. Kayıplarımıza rahmet diliyorum. Hem Hatay`da büyükşehir belediye başkanımız hem Erzin`de ilçe başkanımız yaraların sarılmasına dönük ellerinden geleni yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Bizde onların yanında olacağız sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Dayanışmamız milletimizin geleceği için, memleketimizin geleceği için, Hatay`ın geleceği için, Erzin`de belediye başkanımızın bu sürece niyet koyduğunu bilen birisiyim. Umut ediyorum onun değerli çalışmalarından, halkçı ve sosyal demokrat çalışmalarından memnunsunuzdur. Hem Erzin`e hem Hatay Büyükşehir Belediyemize başarılar diliyorum."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA