27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL OSMANİYE`DE KONTEYNER KENTTE: “DEVLETİN SÖZÜ, BÜTÜN DEPREM BÖLGESİNE KALICI KONUTLARI BİR YIL İÇİNDE VERMEKTİ. BU HIZLA GİDERLERSE DEĞİL BİR YIL BİRKAÇ YIL DAHA BU KONTEYNER HAYATI SÜREBİLİR”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye`de ziyaret ettiği bir konteyner kentte; “Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. Sorunlar kışla birlikte artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye`de bu işin biraz yavaş ilerlediğini üzülerek takip ediyoruz. İki TOKİ bloğu dışında Osmaniye`de maalesef daha hazırlık aşamasında. Oysa devletin başının sözü, Osmaniye`ye ve bütün deprem bölgesine kalıcı konutları bir yıl içinde vermekti. Bu hızla giderlerse değil bir yıl birkaç yıl daha bu konteyner hayatı sürebilir. Bu da doğru ve sağlıklı bir şey değil” dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 19:49   Okunma : 657

Haber: GÜLARA SUBAŞI – Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye`de ziyaret ettiği bir konteyner kentte; “Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. Sorunlar kışla birlikte artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye`de bu işin biraz yavaş ilerlediğini üzülerek takip ediyoruz. İki TOKİ bloğu dışında Osmaniye`de maalesef daha hazırlık aşamasında. Oysa devletin başının sözü, Osmaniye`ye ve bütün deprem bölgesine kalıcı konutları bir yıl içinde vermekti. Bu hızla giderlerse değil bir yıl birkaç yıl daha bu konteyner hayatı sürebilir. Bu da doğru ve sağlıklı bir şey değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Osmaniye`de bir konteyner kenti bu akşam ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada şöyle konuştu:

İMAMOĞLU: “86 MİLYON İNSANIMIZLA BU BÖLGEDE YAŞAMI ZORLAŞAN İNSANLARIMIZI AYNI ŞEKİLDE EŞİTLEMEK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

“Burada emek veren, katkı sunan başta AFAD olmak üzere bütün yetkililere de huzurunuzda teşekkür ederiz. Tabii ki onlarla değerlendireceğiz. Acaba bizim yapabileceğimiz bir şey var mıdır, onlara soracağız. Eğer onların bize uygun görecekleri birtakım talepler var ise de genel başkanımız ile birlikte değerlendirip elbette bu hususta buradaki bu büyük konteyner kentte başta siz sevgili çocuklarımız olmak üzere gençlere, hanımefendilere, beyefendilere dönüp ne yapabiliriz, onu konuşacağız. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız. Yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu coğrafyada, 11 şehrimizde yaşayan milyonlarca insanımızın maddi, manevi kaybettiklerinin, tabii ki can kaybını geri getiremeyeceğiz ama onun dışında 86 milyon insanımızla bu bölgede yaşamı zorlaşan insanlarımızı aynı şekilde eşitlemek hepimizin boynunun borcudur. O bakımdan görev yapan bizler, genel başkanım, yetkililerimiz, belediye başkanlarımız hep birlikte devletimizin görevlileri, hükümet başta olmak üzere hep birlikte sizin bu zor günlerinizi aşmaya ve sizleri milletimizle eşitlemeye mücadele edeceğiz. Bundan asla geri durmayacağız. Bu bölgeyi asla unutmayacağız. Hayatımızın her an, her köşesinde, makamımız ne olursa olsun, bu 11 şehrin deprem sonrası mücadelesiyle ilgili hepimiz birer nefer olacağız. Bundan kuşkunuz, endişeniz olmasın.”

ÖZEL: “BURASI ÇOK BÜYÜK BİR KONTEYNER KENT. KIŞ YAKLAŞIYOR. SORUNLAR KIŞLA BİRLİKTE ARTABİLİR. KALICI KONUTLAR İÇİN BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMEK GEREKİYOR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise şunları söyledi:

“Osmaniye benim ikinci memleketim. Seçimden önce eğer seçilirsem Manisa`da baba ocağında helallik aldıktan sonra, ilk ziyaretimi Osmaniye`ye yapacağımı söylemiştim. Bugün Hatay ve Osmaniye`deydik. Ekrem İmamoğlu ile beraber sizi ziyaret etmek, katkı yapabileceğimiz şeyler varsa onları öğrenmek üzere buradayız. AFAD ekiplerine, katkı sağlayan tüm kamu görevlilerine, bugüne kadar yaptıkları katkıları, emekleri için teşekkür ediyorum. Burası çok büyük bir konteyner kent. Kış yaklaşıyor. Sorunlar kışla birlikte artabilir. Kalıcı konutlar için bir an önce harekete geçmek gerekiyor. Osmaniye`de bu işin biraz yavaş ilerlediğini üzülerek takip ediyoruz. İki TOKİ bloğu dışında Osmaniye`de maalesef daha hazırlık aşamasında. Oysa devletin başının sözü, Osmaniye`ye ve bütün deprem bölgesine kalıcı konutları bir yıl içinde vermekti. Bu hızla giderlerse değil bir yıl birkaç yıl daha bu konteyner hayatı sürebilir. Bu da doğru ve sağlıklı bir şey değil. Meclis`in ne yapması gerekiyorsa onu getirsinler. CHP milletvekilleri bu sorunların hızla çözümü için iki elleriyle birlikte oy verirler. Yeter ki depremzedenin elinden devletin şefkatli eli tutsun.

“TÜRKİYE`NİN ARTIK DOĞAL AFETLERDE BAŞKA ÜLKELERİN VERMEDİĞİ KAYIPLARI VERMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Bin 10 Osmaniyeli hemşehrim hayatını kaybetti. Allah gani gani rahmet eylesin. Sakat kalanlar, engelli, hasta olanlar var.  Onları takip ediyoruz. Hepinize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Deprem Komisyonu`muzun başkanı dünden itibaren genel başkan yardımcım oldu. Hem belediyelerden, yerel yönetimlerden sorumlu hem de dirençli kentlerden sorumlu. Depreme, sele, afetlere dirençli kentlere ihtiyacımız var. Türkiye`nin artık doğal afetlerde başka ülkelerin vermediği kayıpları vermesini kabul etmiyoruz. Bizim vatandaşımızın canı kıymetli. Hepinizi seviyoruz. Tekrar geçmiş olsun.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA