29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

HEDEP`Lİ SEVİLAY ÇELENK: “RTÜK TÜMÜYLE PARTİZANLAŞMIŞTIR. YETKİSİNİ SİYASET ALANINI DİZAYN ETMEK İÇİN KULLANMAKTADIR”


HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bütçesine ilişkin görüşmelerde; “Bu ülkenin kazanımlarını elinden alan ve yakın tarihli gelişmelerin önemli bir kısmında ve nefret suçlarında maalesef bakanlığınızın ya da bakanlığınıza bağlı kurumlarından önemli bir payı var. Bunların başında da RTÜK geliyor. RTÜK tümüyle partizanlaşmıştır. Yetkisini kurumun tarihinde hiç görülmemiş biçimde agresiflikle siyaset alanını dizayn etmek için kullanmaktadır. RTÜK, LGBTİ karşıtı nefret mitinglerine çağıran kamu spotlarının yayınlanmasına onay veriyor, suç işliyor” dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 14:44   Okunma : 337

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın bütçesine ilişkin görüşmelerde; “Bu ülkenin kazanımlarını elinden alan ve yakın tarihli gelişmelerin önemli bir kısmında ve nefret suçlarında maalesef bakanlığınızın ya da bakanlığınıza bağlı kurumlarından önemli bir payı var. Bunların başında da RTÜK geliyor. RTÜK tümüyle partizanlaşmıştır. Yetkisini kurumun tarihinde hiç görülmemiş biçimde agresiflikle siyaset alanını dizayn etmek için kullanmaktadır. RTÜK, LGBTİ karşıtı nefret mitinglerine çağıran kamu spotlarının yayınlanmasına onay veriyor, suç işliyor” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Komisyonda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları görüşülüyor. Görüşmeler Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`un sunumuyla başladı. Komisyonda konuşan HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk özetle şunları söyledi:

SİYASET ALANINDA EN YETKİLİ POZİSYONLARDA BU ÖZELLİKLERE SAHİP İSİMLERİN, KABADAYILARIN YER ALMASININ KÜLTÜR VE DİL ALANINDAKİ ÇÖLLEŞMEYLE BİR İLİŞKİSİ VAR”

“Binlerce yıllık medeniyetlerin ev sahipliğini yapmış bir ülkenin bakanısınız. Böyle bir ülkenin Kültür ve Turizm Bakanının en temel sorunu başka kültürlere, inançlara ve dillere birlikte bir arada eşit yurttaşlar olarak yaşamak kabiliyetine bir alan açmaktır. Türkiye binlerce yıllık halk kültürlerine ev sahipliği yapmış bir ülkedir. Halk kültürleri zihin dünyasının beslendiği, adaletin, vicdanın, ev yurt ve dünyanın geri kalanı arasındaki ilişkinin farkına varıldığı anlatılarla doludur. Bugün karşı karşıya olduğumuz ve çoğumuza toplum hayatının çökmekte olduğu kaygısını veren açgözlü, bozuk ağızlı, mafyatik ağlara dolanmış, çeteleşmiş insan tipi, bu insan tipinin neredeyse muteber olması, siyaset alanında en yetkili pozisyonlarda bu özelliklere sahip isimlerin, kabadayıların yer almasının kültür ve dil alanındaki çölleşmeyle bir ilişkisi var.

Hakim olandan farklı kimlikler ya da diller bu kadim topraklara bir türlü sığdırılamıyor. Oysa her dil bir dünyadır. Anadil için Kürtlerin on yıllardır verdiği mücadele yani baskı ve tehlike altında olmadan kendi dilini konuşma ve bu dilde eğitim alma mücadelesi kendini bu ülkede eşit bir yurttaş olarak evinde hissetme mücadelesidir. Başını sokabileceği bir ev olduğunu hissetme mücadelesidir.

TEKÇİLİK ÖLDÜRÜCÜ BİR ŞEYDİR. BÜTÜN YAŞANANLARIN BU ÜLKENİN KÜLTÜR HAYATIYLA, DİL VE KÜLTÜR POLİTİKALARIYLA BİR İLİŞKİSİ VAR”

Bugün 21. yüzyılda sadece bu mücadelesi nedeniyle Kürt yurttaşlar katlediliyor. Kendi aralarında Kürtçe konuşan inşaat işçileri, mevsimlik işçiler, sokakta yürürken evladıyla Kürtçe konuşan baba katlediliyor. Bunların her biri yaşanmış gerçek vakalardır. Tekçilik öldürücü bir şeydir. Bütün yaşananların bu ülkenin kültür hayatıyla, dil ve kültür politikalarıyla bir ilişkisi var.

Cemevi sayısı 81 ilin 58`inde toplam bin 586`dır. Alevilerin cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine ilişkin yürüttüğü hukuk mücadelesi uzun yıllardır sürüyor. AİHM`in cemevleri ibadethanedir kararına rağmen bu statü kabul görmüyor. Bu ülkenin vatandaşları olarak vergi ödüyorlar ve cemevlerinin ibadethane olduğunu bile kabul etmekte güçlük çekiyorlar. Sayın Bakan Alevilerin ve aslında tüm kamuoyunun isteği olan Madımak Hafıza ve Utanç Müzesi`nin hayata geçirilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

RTÜK TÜMÜYLE PARTİZANLAŞMIŞTIR”

Bu ülkenin kazanımlarını elinden alan ve yakın tarihli gelişmelerin önemli bir kısmında ve nefret suçlarında maalesef bakanlığınızın ya da bakanlığınıza bağlı kurumlarından önemli bir payı var. Bunların başında da RTÜK geliyor. RTÜK tümüyle partizanlaşmıştır. Yetkisini kurumun tarihinde hiç görülmemiş biçimde agresiflikle siyaset alanını dizayn etmek için kullanmaktadır. RTÜK, LGBTİ artı karşıtı nefret mitinglerine çağıran kamu spotlarının yayınlanmasına onay veriyor, suç işliyor.

AKP ve AKP yandaşı yapılar iki sihirli sözcükle aile ve terör ile medyayı da yargıyı da yerel yönetimleri de ve hatta parlamentoyu da baypas etmenin yolunu bulmuştur. Oysa aile tarihin hiçbir döneminde AKP döneminde olduğu kadar ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak korumasız kalmamış ve incitilmemiştir.

ANKARA`NIN, İSTANBUL`UN ORTA YERİNDE IŞİD HÜCRE EVLERİNDE KIZ ÇOCUKLARINI DERİN İNTERNET AĞLARI ÜZERİNDEN SATIŞA ÇIKARIYOR. AİLE Mİ DEDİNİZ? TERÖR MÜ DEDİNİZ”

AKP ve MHP İktidarı bugün tüm üyelerinin kendisinin atadığı AYM üyelerini bile beğenmediği kararları nedeniyle terörist imalarıyla itham ediyor. Ciddiyetsizlik mi diyelim buna ne diyelim? Şiddete kesin biçimde mesafeli olmuş yüzlerce barış akademisyeni hukuksuz biçimde işlerinden ve hayatlarından edinirken, mahkeme kararlarına rağmen işlerine döndürülmez iken cihatçı çete mensupları Ankara`nın, İstanbul`un orta yerinde IŞİD hücre evlerinde kız çocuklarını derin internet ağları üzerinden satışa çıkarıyor. Aile mi dediniz? Terör mü dediniz?

LİYAKATİNİ HİÇ BİLMEDİĞİMİZ TAMER KARADAĞLI DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLİYOR”

Konser sezonları yasaklarla geçiyor gerekçeleri vahim. Başına milli ve yerli getirdiğinizde her suçu işleyebileceğiniz bir distopya yaşanıyor. Her ne kadar kültürün bağrına taş fırın erkeklik figürü ile bağdaş kurmuş olsa da bunun dışında liyakatini hiç bilmediğimiz Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne getiriliyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA