15 Mayıs 2024 Çarşamba

16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BİR ARAYA GELDİ   12:31   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI İÇİN ÇAĞRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:03   TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:11   MERSİN’DE DANS VE RİTMİN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BİR KEZ DAHA AŞILDI   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, KKTC CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI TÖRE`Yİ ZİYARET ETTİ... ÖZEL: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ`NİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE `KARDEŞ VATAN`LA SÜREKLİ TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bulunduğu KKTC`de, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre`yi ziyaret etti. Özel, “Biz sol sosyal demokrat bir parti olarak dünya ve adadaki siyasi akrabalarımızla ve CHP`yi var eden değerleriyle barışık bir şekilde bir iktidar umudu barındırıyoruz ve bir iktidar yürüyüşü içindeyiz. Bundan sonraki süreçte Kıbrıs`taki tüm siyasilerle yakın ilişki içinde olmayı ümit ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi`nin iktidar yürüyüşünde `Kardeş Vatan`la sürekli temas halinde olacağından hiç şüpheniz olmasın" dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 17:52   Okunma : 644

Haber: TAMER ARDA ERŞİN / Kamera: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bulunduğu KKTC`de, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre`yi ziyaret etti. Özel, “Biz sol sosyal demokrat bir parti olarak dünya ve adadaki siyasi akrabalarımızla ve CHP`yi var eden değerleriyle barışık bir şekilde bir iktidar umudu barındırıyoruz ve bir iktidar yürüyüşü içindeyiz. Bundan sonraki süreçte Kıbrıs`taki tüm siyasilerle yakın ilişki içinde olmayı ümit ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi`nin iktidar yürüyüşünde `Kardeş Vatan`la sürekli temas halinde olacağından hiç şüpheniz olmasın" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ni (KKTC) ziyaret etti. Özel, ziyaret programı kapsamında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile bir araya geldi. Ziyarette Özel`e; Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan`dan oluşan heyet eşlik etti. 

Töre, şunları söyledi: 

"BAĞIMSIZLIK KIBRIS TÜRK HALKININ EN BÜYÜK HAKKIDIR"

"Ecevit`in bir heykeli vardır. O heykelde her yıl dönümünde tören düzenliyoruz. Törenleri biz tabii ki devam ettireceğiz çünkü Ecevit`e olan minnetimiz ve sevgimiz devam etmektedir. Tabii ki bağımsızlık Kıbrıs Türk halkının en büyük hakkıdır. Kıbrıs meselesi milli bir davadır, partiler üstü bir davadır. Dolayısıyla aynı doğrultuda hep birlikte hareket ederek Cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı korumamız gerekir çünkü KKTC`nin ortadan kalkmasını isteyen çok değişik cephelerden saldırılar da vardır. Tabii ki onlar kabul etmiyor diye biz kendi Cumhuriyetimizden, bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz."

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ`NİN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜNDE `KARDEŞ VATAN`LA SÜREKLİ TEMAS HALİNDE OLACAĞIZ"

Özel ise ziyaretinde şöyle konuştu:

"Kıbrıs bizim için dost ve kardeş bir ülke. Zaman zaman kamuoyunda `Yavru Vatan` denir, ben `Kardeş Vatan` demeyi tercih ederim çünkü elbette aramızda nüfusa göre bir fark olabilir ama gönüllerin karşılıklı ve hissiyatın eşitlik üzerine olduğunu ifade etmek isterim.

Biz sol sosyal demokrat bir parti olarak dünya ve adadaki siyasi akrabalarımızla ve CHP`yi var eden değerleriyle barışık bir şekilde bir iktidar umudu barındırıyoruz ve bir iktidar yürüyüşü içindeyiz. Bundan sonraki süreçte Kıbrıs`taki tüm siyasilerle yakın ilişki içinde olmayı ümit ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi`nin iktidar yürüyüşünde `Kardeş Vatan`la sürekli temas halinde olacağından hiç şüpheniz olmasın."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA