1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

REMZİ ÇAYIR: İŞKENCESİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ. YILLARCA İŞKENCE GÖRMÜŞ BİR İNSAN OLARAK BURADAN SESLENİYORUM. İŞKENCE BİR İNSANLIK SUÇUDUR. BU ÜLKENİN YÖNETİCİLERİ VE İKTİDARI İŞKENCESİZ BİR TÜRKİYE OLUŞTURMAK ZORUNDA. BAŞKA ŞANSI YOK


Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Hala ülke 5-10 kişi farklı düşündü diye işkenceyi konuşuyor. Ne olmuş? Bir grup çıkmış karakoldan. Adliyeye gidiyorlar, dilekçe veriyorlar. ‘Bize karakolda işkence yapıldı, falaka atıldı` diye. Ben buradan yöneticilere sesleniyorum. Gittikçe kör bir alan oluşmaktadır. Sırf kendileri gibi düşünmeyip, kendileri gibi yaşamayanlar, kendileri gibi fikir üretmeyenler veya davranış göstermeyenleri düşman eden anlayış büyük bir yanılgıyı getirir. Herkes sizin gibi oturup kalkmak, düşünmek zorunda değil. İşkencesiz bir Türkiye istiyoruz. Yıllarca işkence görmüş bir insan olarak buradan sesleniyorum. İşkence bir insanlık suçudur. Bu ülkenin yöneticileri ve iktidarı işkencesiz bir Türkiye oluşturmak zorunda. Başka şansı yok. Farklılığı yaşatmak zorunda” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 15:27   Okunma : 178

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, “Hala ülke 5-10 kişi farklı düşündü diye işkenceyi konuşuyor. Ne olmuş? Bir grup çıkmış karakoldan. Adliyeye gidiyorlar, dilekçe veriyorlar. ‘Bize karakolda işkence yapıldı, falaka atıldı` diye. Ben buradan yöneticilere sesleniyorum. Gittikçe kör bir alan oluşmaktadır. Sırf kendileri gibi düşünmeyip, kendileri gibi yaşamayanlar, kendileri gibi fikir üretmeyenler veya davranış göstermeyenleri düşman eden anlayış büyük bir yanılgıyı getirir. Herkes sizin gibi oturup kalkmak, düşünmek zorunda değil. İşkencesiz bir Türkiye istiyoruz. Yıllarca işkence görmüş bir insan olarak buradan sesleniyorum. İşkence bir insanlık suçudur. Bu ülkenin yöneticileri ve iktidarı işkencesiz bir Türkiye oluşturmak zorunda. Başka şansı yok. Farklılığı yaşatmak zorunda” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, bugün parti genel merkezinde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çayır, şunları söyledi:

“İŞKENCESİZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ. YILLARCA İŞKENCE GÖRMÜŞ BİR İNSAN OLARAK BURADAN SESLENİYORUM”

“Biz güçlü olabilmemiz, yeryüzünde sözü dinlenir bir ülke olabilmek için savunma sanayinde yaptığımız hamleden daha çok özgür kafalar, bireyler için yaşanabilir bir Türkiye, eşit paylaşım için bir değişim ve dönüşümü Türkiye`de gerçekleştirmek zorundayız. Bu olmazsa olmaz. Türkiye`de insanlar ‘Ne mutlu ben bu ülkede yaşıyorum` diyebilmeliler. Bunun altyapısı ve üstyapısını kurmalıyız. Hala ülke 5-10 kişi farklı düşündü diye işkenceyi konuşuyor. Ne olmuş? Bir grup çıkmış karakoldan. Adliyeye gidiyorlar, dilekçe veriyorlar. ‘Bize karakolda işkence yapıldı, falaka atıldı` diye. Ben buradan yöneticilere sesleniyorum. Gittikçe kör bir alan oluşmaktadır. Sırf kendileri gibi düşünmeyip, kendileri gibi yaşamayanlar, kendileri gibi fikir üretmeyenler veya davranış göstermeyenleri düşman eden anlayış büyük bir yanılgıyı getirir. Herkes sizin gibi oturup kalkmak, düşünmek zorunda değil. Herkes sizin gibi devleti keyfi yönetmek zorunda değil. İtirazı olanları düşman ilan etmeye gerek yok. Dinleyin. Ayna gibi görün kendinizi. Ayna görmek yerine, düşman görmek körlüktür, geleceği kapatmaktır. İşkencesiz bir Türkiye istiyoruz. Yıllarca işkence görmüş bir insan olarak buradan sesleniyorum. İşkence bir insanlık suçudur. Tıpkı İsrail`in kadınları, masum insanları öldürdüğü gibi işkence edenler de zalimin ta kendileridir bu ülkede. Bu ülkenin yöneticileri ve iktidarı işkencesiz bir Türkiye oluşturmak zorunda. Başka şansı yok. Farklılığı yaşatmak zorunda.

TBMM anayasa yapıyormuş. Anayasa Mahkemesi, TBMM`nin yaptığına karışıyormuş. Anayasa yazıyor. Anayasa, adama o görevi vermiş. Demiş ki ‘Çıkaracağınız yasalar Anayasa`ya uygun olmak zorunda. Bireysel hak, Anayasa Mahkemesi içerisinde vardır. Yani kişi iç hukuku bitirdikten sonra döner, AYM`ye ‘Ben bir hak ihlali görüyorum. Bana zulüm yapılmaktadır` diye dilekçe verme hakkına sahiptir. Veremez diyorlar. Niye veremezmiş? İşlerine gelmiyormuş. Anayasa Mahkemesi tukakaymış. Anayasa Mahkemesi aslında mümkünse ortadan kaldırılmalıymış.

“NEDEN BU GENÇLER KENDİLERİNİ BU ÜLKEDE MUTSUZ HİSSEDİYORLAR. SEBEP NE? BUNLARI BULMAK 22 YILDIR ÜLKEYİ YÖNETENLERİN İŞİ DEĞİL Mİ”

Yetiştirdiğimiz değerler ve kafalar gidiyor. Niye gidiyor? Gençlerle konuştum. Bilimsel bir altyapısı, çalışmalar var. Ne diyorlar? Soruyorlar çocuklara. ‘Neden gidiyorsunuz? Neden?` ‘Ben burada kendimi mutlu hissetmiyorum` diyor. Ben ülkemde kendimi mutlu hissetmiyorum diyor gençler. Niye bunun sebebini ve nedenini araştırmak yerine insanları suçluyorsunuz? Neden bu gençler kendilerini bu ülkede mutsuz hissediyorlar. Sebep ne? Bunları bulmak 22 yıldır ülkeyi yönetenlerin işi değil mi? Umurunda mı? ‘Yerel seçimi kazanacağız. Büyükşehirleri alacağız.` Mohaç Meydan Savaşına giriyor gibi giriyor. Giderken de kılıcı, milletin kılıcı, parası milletin parası. Utanmazlar, milletin parasıyla paralanıp, milletin gücünü güç sanıp ondan sonra çıkıyor oraya karşımıza. Çıkın da boylarınızı görelim. Bu ülkenin asıl sahipleri bugüne kadar sustular. Milliyetçiler, ülküler bir başkasının yardım değneği olamaz. Kendi iktidarını ve geleceğini bu ülkede kurmak yerine bugüne kadar hiçbir kavgada yer almamış, bir yumruğu bile olmayan adamın yanında yer almak tam anlamıyla aymazlıktır.

“BANKADA PARASI OLANLAR VE BANKA KAZANDI. HALK KAZANMADI”

Şu anda halk açlıkla kavga ediyor, savaşıyor. Açlık sınırı 14-15 bin, yoksulluk sınırı 40 bin. Şu anda 7 bin 500 lira alan dolu dolu emekli var. Tek maaşla çalışan aileler var. İkinci bir iş, ikinci bir kar elde etmediği müddetçe hiçbir şey yapamayız. Bu sistemde Sayın Cumhurbaşkanı`nın oluşturduğu 22 yıllık iktidarda tek kazançlı kim biliyor musunuz? Bankalar ve parası olanlar. Bankada parası olanlar ve banka kazandı. Bizler kazanamadık. Halk kazanmadı. Parası olanlarla banka kazandı. Biz fakirleşirken bankalar yüzde 60 zenginleşmiş, kar elde etmişler. Bankalar kar elde ederken fakir yani kredi kartıyla hayatına devam edenlerin borcu bir senede yüzde 180 katlanmış. Yani 1 trilyon yeni parayla söylüyorum. Bir trilyon kredi çekmiş, ihtiyaç kredisi. Nasıl ödeyecek bu vatandaş? Sarmal. Kim burada karlı? Kumarı oynayanlar ve oynatanlar. Kim kumar oynatanlar?  Bankalar. Hep karlı onlar. Kaybeden fakir fukara, dar gelirli.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA