28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ KONGRESİ`NDE: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİ OLDUĞU İÇİN BİZİM PARTİYE ‘BABA EVİ` DİYORUZ. BURASI DA BENİM ANA OCAĞIMDIR, HELALLİK İSTEMEYE GELDİM”


KKTC`den Ankara`ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Eczacıları Birliği kongresine katıldı. Özel, “Manisa`da, ‘baba evine helallik almaya gittim` dedim. Atatürk`ün partisi olduğu için bizim partiye ‘baba evidir` diyoruz. Kadın meselesine olan pozitif yaklaşıma rağmen ‘Niye baba evi` dediler. Dedim ki, ‘acele etmeyin ana ocağına da gideceğiz.`  Madem bizi bu örgüte Nükhet Tartan getirmiş, emanet etmiştir, burası da benim ana ocağımdır, helallik istemeye geldim” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 14:08   Okunma : 288

KKTC`den Ankara`ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Eczacıları Birliği kongresine katıldı. Özel, “Manisa`da, ‘baba evine helallik almaya gittim` dedim. Atatürk`ün partisi olduğu için bizim partiye ‘baba evidir` diyoruz. Kadın meselesine olan pozitif yaklaşıma rağmen ‘Niye baba evi` dediler. Dedim ki, ‘acele etmeyin ana ocağına da gideceğiz.`  Madem bizi bu örgüte Nükhet Tartan getirmiş, emanet etmiştir, burası da benim ana ocağımdır, helallik istemeye geldim” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC ziyaretinin ardından bugün Ankara`da; Türk Eczacıları Birliği (TEB) 44. Olağan Büyük Kongresi`ne katıldı. Özel, siyasete atılmadan önce TEB Genel Sekreterliğini yaptığı meslektaşlarına hitaben şunları söyledi:

“BAŞLADIĞIM KÜRSÜDEYİM”

“Benim için gerçekten çok heyecanlı, bir o kadar da gurur verici bir konuşma. Başladığım kürsüdeyim. Yıllar önce, Türk Eczacıları Birliği`nin bir kongresinde, Manisa Eczacı Odası`nın yönetim kurulu üyesi olarak yaptığım bir konuşmadan sonra, oda başkanı Nükhet ablaya, bu salonda bulunan-bulunmayan birçok kişi; ‘bu çocukta iş var` demişti. Nükhet abla daha sonra, beni Eczacı Odası`nda genel sekreter oldum, oda başkanı oldum. Daha sonra Türk Eczacıları Birliği`ne geldim. Bütün hikayemde hala buraları anmaya devam ediyorum. Çünkü, ben birliğin seçilmiş en genç oda başkanıydım. Sonra Yücel Yenilmez, o unvanı elimden aldı… Bütün süreç boyunca, bu salondaki herkesin bana emeği var. Hep birlikte mesleğimize emeğimiz var. Ve yürüyüş boyunca, Türkiye`de 81 ilde eczacı odası varsa eczacı odasına; temsilciliğin bir binası varsa mutlaka temsilciliğe uğramadan o il programını tamamlamam; eğer seçim zamanı ve sadece miting için gitmiyorsak…

“BENİ YETİŞTİREN BU ÖRGÜTE MİNNETTARLIĞIMI BİR KEZ DAHA ARZ ETMEK İSTERİM”

Biraz önce bu salonda ben içeri girerken, herkes ayağa kalktı. Bu salonun siyasi dağılımı böyle, CHP`lilerden oluşmuyor. Oran vermek güç ama, neredeyse üçte biri CHP`nin karşısına oy verenlerden oluşuyordur, belki biraz daha fazladır. Ama 81 ilde bazen iktidar partisinin il başkanları, ilçe başkanları eczacı oluyor. Benimle birlikte olanlar, oradaki ilişkiye şaşırıyorlar. Doğuda sakın girme, CHP`lileri kovuyorlar dediği eczacı; bizim il başkanının önünde beni alnımdan öptü. ‘Bu başka` dedi. ‘Bizim çocukların kursağından geçen lokmada, bu delikanlının emeği var` dedi. O yüzden bu salondan aldığım gücü, desteği hiçbir yerden almadım. Kendi örgütüme minnettarım. Ama beni yetiştiren bu örgüte minnettarlığımı bir kez daha arz etmek isterim…

Gün oldu eczane kapattık. Gün oldu boykot yaptık. Gün oldu sanayiye boykot yaptık. Dünya devlerini dize getirdik. Çok önemli işleri birlikte yaptık… Çok demokratik bir şekilde kıl payı biz yönetime geldik. Yönetim pamuk ipliğine bağlı bir yönetimdi. Ben Genel Sekreterliği bırakıp Genel Sayman oldum… 21 Aralık mitingi, Türkiye tarihinin en muazzam ve en organize meslek örgütü mitingidir. O meydandan, mesleği kurtararak gitmiştik. Recep Akdağ, ‘Çekiyoruz, yasa değişikliğini` lafını…  Ondan sona dönmüştük eczanelerimize…

Bu örgüt, o günlerden bugüne geldi. Birliği, beraberliği bozmamak lazım… Aramızdaki hukuka çok önem veririm. Onların emanetlerine saygı duyarım…  Mesela Mehmet Domaç, böyle gözlüklerinin üzerinden bakarak, aslında çok güzel taklidini yaparım ama muhalefet liderine yakışmaz… Gözlüklerinin üzerinden bakarak, ‘siyasete girin, siyasete… her partide bir eczacı olursa sırtımız yere gelmez` derdi… Ben partinin, seçildiğim dönemde tek eczacı vekiliydim…

“SİZİ MAHCUP ETMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Ben eşit temsile hep inandım ve eczacı odalarından başlayarak; başarılı kadın başkanların merkez heyetindeki önemli başarılarını hep gördüm. Öyle olunca, dokuz kadın dokuz erkek bakan açıkladık. Ayrıca iki tane eczacımız, sizin meslektaşınız Cumhuriyet Halk Partisi`nde genel başkan yardımcısı oldu. Bir tanesi Sayın Gamze Taşcıer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik`ten sorumlu gölge kabine bakanımız. Bir diğeri Burhanettin Bulut, kurumsal ilişkiler ve basın ilişkilerinden sorumlu genel başkan yardımcısı. Biliyorsunuz arkadaşın iletişimi kuvvetli. Ayrıca sağlıktan sorumlu yani sağlık politikalarından sorumlu ve Sağlık Bakanlığı`nın gölge bakanı, Sağlık Bakanımız Zeliha Şahbaz burada, Kütahya İl Başkanlığı`mızdan geliyor. Bundan sonraki süreçte ben sizi mahcup etmeden çalışmaya devam edeceğim. Hem de emanetiniz eczacılara sahip çıkmaya devam edeceğiz…

Odaların sahip çıktığı adaylara sahip çıkarım. Odanın imbiğinden damıtılmamışsa, ona eczacı odası kefil değilse… Eczacı odasının referansı çok önemlidir. Yolsuzluk yapmamıştır. Eczacı odası başkanı, şu kadar problemi olan birisine kefil olmaz. Eğer bir eczacı odası başkanı bir aday adayına kefilse benim kafamda tamamdır. Çok sınanmıştır, çünkü o.

Bundan sonra hep birlikte mücadele vereceğiz. Önemli sorumluluklarımız var. Meslekle ilgili zorluklar var. Bundan sonra bu salonun iradesi ne olursa olsun biz o irade ile birlikte çalışacağız. Ben CHP Genel Başkanlığı`na aday adayı olduğum bir süreçte, Cumhuriyet`in 100. yılında başarı ödülünü bana layık gördünüz. Bu örgütü gerçekten tüm yönleriyle çok iyi tanımak lazım. O günlerde ürettikleri çözüm, bugün ayakta tutuyor…

Kamunun menfaatleri ile meslektaşın menfaatini birlikte koruyacağız. Bugün Türkiye`de, en bilinen SMA hastaları olmak üzere Türkiye`de nadir hastalıklar, çok nadir görülen hastalıklar, onların ilaçları var, yetim ilaç sorunu var Türkiye`de. Nadir ve çok nadir görülen hastalıkların ilaçlarına yönelik bir politika yok. Ben ana muhalefet partisi lideri olarak üzerime düştüğü kadarıyla, bundan önceki yaşadığım her bütçede karşı oy yazdım; yetim ilaç politikası yok bu ülkenin diye. Bundan sonra onu çalışacağız. Eczacıların yetim ilaç politikası ile ilgili olarak çok daha fazla inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum.

Bundan sonraki süreçte hem yönetimdeki meslektaşlarım, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız hem sizlerin benimle kuracağınız temaslarla üzerimize düşeni yapacağız. Bundan sonar çok daha etkili ve size çok daha ciddi katkılar sunacağız. Tabii bu örgütten çıktık geldik de diye bu örgütü CHP`nin arka bahçesi hiçbir zaman yapmadık. Ama bu örgütün bizim bulunduğumuz makamlardan nasıl bir katkı talebi varsa yapacağız.

“BURASI BENİM ANA OCAĞIMDIR, HELALLİK İSTEMEYE GELDİM”

Burası benim ana ocağımdır, helallik istemeye geldim. Kadınların çoğunlukta olduğu örgütümüzden, kadın yöneticilerimizin hep damga vurduğu bu örgütümüzden, kadınlarla birlikte çalışma kültürüne sahip bu meslek örgütünden beni eczanemde bilgisayarda FIFA oynarken, bir telefonla eczacı odasına çağırıp, ‘sana ihtiyacım var` diyerek beni çağıran annem Nükhet Tartan benim ana ocağımdır. Bundan sonraki siyasi hayatım boyunca sizi hiçbir zaman unutmayacağım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA