28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ISİAS OTEL`DE ÇOCUKLARINI KAYBEDEN AİLELERDEN “KADER” ÇIKIŞI: "NASIL BU BİNALARIN YAPIM İZNİNİ ALIYORLAR, TÜRKİYE`DE YAŞAYAN İNSANLARIN BUNU SORGULAMASI GEREKİR"


6 Şubat depremlerinde Adıyaman`daki ISİAS Otel`de sporcu çocuklarını kaybeden KKTC`li aileler adalet arayışını sürdürüyor. Kızı Selin İpekçioğlu`nu kaybeden Pervin Aksoy, otelin yıkılmasının kader olmadığını vurgulayarak, “Nasıl yollarla bu binaların yapım iznini alıyorlar, yaptırıyorlar? Türkiye`nin ve Türkiye`de yaşayan insanların bunu sorgulaması gerekir. Çünkü en büyük sorun bu zaten, sorgulamayan bir halk var. Bu kadar olabilir mi?” diye sordu. Kızı Selin Karakaya`yı kaybeden anne Ruşen Yücesoylu Karakaya ise otele ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekti ve “Depremin sonucunu bir telefonla öğrendik” dedi. Karakaya, bilirkişi raporundaki ihmalleri okurken ne hissettiklerini de “Biz o raporu okurken, her okuduğumuz cümlede zaten bildiğimiz bir gerçek ispatlanmış oldu. Okudukça öfkemiz, adalet isteğimiz daha fazla arttı. Bizim bildiğimiz bir gerçeği ortaya koydu o rapor zaten. Bu sorumluların, bu katillerin cezalandırılması gerekir” sözleriyle açıkladı.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 16:07   Okunma : 403

Haber: TAMER ARDA ERŞİN- Kamera: DURSUN ALKAYA

6 Şubat depremlerinde Adıyaman`daki ISİAS Otel`de sporcu çocuklarını kaybeden KKTC`li aileler adalet arayışını sürdürüyor. Kızı Serin İpekçioğlu`nu kaybeden Pervin Aksoy İpekçioğlu, otelin yıkılmasının kader olmadığını vurgulayarak, “Nasıl yollarla bu binaların yapım iznini alıyorlar, yaptırıyorlar? Türkiye`nin ve Türkiye`de yaşayan insanların bunu sorgulaması gerekir. Çünkü en büyük sorun bu zaten, sorgulamayan bir halk var. Bu kadar olabilir mi?” diye sordu. Kızı Selin Karakaya`yı kaybeden anne Ruşen Yücesoylu Karakaya ise otele ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekti ve “Depremin sonucunu bir telefonla öğrendik” dedi. Karakaya, bilirkişi raporundaki ihmalleri okurken ne hissettiklerini de “Biz o raporu okurken, her okuduğumuz cümlede zaten bildiğimiz bir gerçek ispatlanmış oldu. Okudukça öfkemiz, adalet isteğimiz daha fazla arttı. Bizim bildiğimiz bir gerçeği ortaya koydu o rapor zaten. Bu sorumluların, bu katillerin cezalandırılması gerekir” sözleriyle açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Adıyaman`daki ISİAS Oteli`nde KKTC`li 35 öğrenci de hayatını kaybetti. Aileler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği`ni kurdu ve ölen çocuklarını unutturmamak, adalet mücadelesi vermek için harekete geçti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC temaslarında derneği de ziyaret etti. Özel`in ziyareti sırasında ANKA`ya konuşan aileler, adalet taleplerini anlattı.

Deprem sırasında çocuğuyla birlikte otelde olan ve kızı Serin İpekçioğlu`nu kaybeden Pervin Aksoy İpekçioğlu, dava dosyasına gelen binaya ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekerek, “Birçok yetkili merciden geçmesine rağmen imza bakımından, her aşamayı atladılar. 4 yıldızlı bir otele çevirdiler. Kamuya açık... Binadan sağ çıkanlardan biriyim. O binanın 10 saniye içinde nasıl yıkıldığını, nasıl kum yığınına döndüğünü kendim yaşayarak, gözlerimle gördüm” dedi.

“KİMSE BİZİMLE İLGİLENMEDİ”

İpekçioğlu, bilirkişi raporunda ihmallerin tespit edildiğini aktararak, binanın nasıl yıkıldığını şöyle anlattı:

“Dönerek bina öne doğru çöktü. Çünkü kolon kesiminde zaten ön tarafta var. Dolayısıyla öne doğru bina düştüğü için ben ikinci kattan bir boşluk bularak çıktım. Kafileden bir başka arkadaşımla karşılaştım, onun üzerinden kırılmıştı bina. Üçüncü kattaydı o. İlk yardım ekibi pazartesi günü Kıbrıs`tan geldi. Bizi 11 gibi pazartesi sabah belediyeden birileri geldi. Ben yaralanmıştım, başım ve tırnaklarım ezilmişti, ellerim yaralıydı. Bizi 11 civarı hastaneye götürdüler. Hastanenin girişi de yıkıktı. Hastaneye giderken, ‘Merak etmeyin, orada kriz masası var, ilgilenecekler, tedaviniz olacak` diye bizi götürdüler. Fakat orası inanılmazdı. Herkes, binlerce inanın insan vardı orada. Zaten çok uzak bir yerde bıraktılar bizi, acilin önüne gitmek mümkün değildi. Acil servise girdiğimizde her taraf yaralı doluydu. Yerlerde insanlar, bağırmalar, çağırmalar. Cesetler. Çok kötüydü ki hastanenin girişi de yıkılmıştı. Biz orada hiçbir şey yapmadık, sadece çocuklarımıza baktık. Oradalar mı diye. Yardım sever bir vatandaş bizi bıraktı. Çünkü dönecek kimseyi bulamadık. Polise ve askere gittik. Kimse bizimle ilgilenmedi.”

“SORGULAMAYAN BİR HALK VAR”

İpekçioğlu, Türkiye`de adaletin gerektiği gibi işlemediğini vurgulayarak, “Bu deprem olaylarında gerçekten artık, sorumlu olan kişilerin ağır bir ceza almalarını ve bundan sonra böyle bir bina yapmaya cesaret edemeyecek bir karar verilmesini istiyoruz” dedi. İpekçioğlu, şunları ekledi:

“Bu kader değil. Türkiye`nin kaderi de olamaz. Bizim hiç değil. Bizim yaşadığımız topraklar değil orası. Çünkü biz oraya sadece 5 günlüğüne gittik. Düşünün ki bir ülkeye gidiyorsunuz, 4 yıldızlı bir otel, şehrin merkezinde, başınıza yıkılıyor. Bu nasıl bir cesarettir? Nasıl bir cürettir ki böyle bir bina yapmaya cesaret ederler? Bütün yetkililere, bütün bürokratik kademelerdekilerin hepsinin bu binaların yapılmasında sorumluluğu vardır. Nasıl yollarla bu binaların yapım iznini alıyorlar, yaptırıyorlar? Bunu Türkiye`nin ve Türkiye`de yaşayan insanların bunu sorgulaması gerekir. Çünkü en büyük sorun bu zaten, sorgulamayan bir halk var. Bu kadar olabilir mi?”

Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da kızı Selin Karakaya`yı depremde kaybetti. Karakaya, çocuklarını Türkiye`ye spor müsabakası için gönderdiklerini ancak bir binanın 10 saniye içinde yıkılması sonucu hepsini kaybettiklerini söyleyerek, binanın yıkılmasına ilişkin açılan davada “katillerin ceza almasını sağlayacaklarını” belirtti.

“KATİLLERİN CEZALANDIRILMASI GEREKİR”

Karakaya, çocuğunun hayatını kaybettiğini; “Depremin sonucunu bir telefonla öğrendik” diye açıkladı. Karakaya, bilirkişi raporundaki ihmalleri okurken neler hissettikleri sorusuna da, “Biz o raporu okurken, her okuduğumuz cümlede zaten bildiğimiz bir gerçek ispatlanmış oldu. Okudukça öfkemiz, adalet isteğimiz daha fazla arttı. Bizim bildiğimiz bir gerçeği ortaya koydu o rapor zaten. Bu sorumluların, bu katillerin cezalandırılması gerekir” yanıtını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA