30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

EDİRNELİ ÜRETİCİ: “BİZ 125 LİRADAN FASULYEYİ SATMAYA ÇEKİNİYORUZ”


Edirne`de kuru fasulye üreticisi, girdi maliyetlerinin artışından dolayı bu sene kuru fasulyenin kilogram satış fiyatına yüzde yüz zam yaptı. Üretici Tunay Aslan, “Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam. Belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2023 Cumartesi 16:01   Okunma : 417

Edirne`de kuru fasulye üreticisi, girdi maliyetlerinin artışından dolayı bu sene kuru fasulyenin kilogram satış fiyatına yüzde yüz zam yaptı. Üretici Tunay Aslan, “Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam. Belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti” dedi.

Geçen sene sezonda kilosu 60 liradan kuru fasulye bu sene üreticinin girdi maliyetlerinin artmasıyla kilogram satış fiyatı 125 lira olarak belirlendi. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, dün Edirne`nin Havsa İlçesine bağlı Arpaç Köyü`nde kuru fasulye hasadına katıldı. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Yazgan, fasulye üreticisine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

“ÜRÜN UCUZLASIN BU ÜRÜN HERKESİN EVİNE GİRSİN”

Yazgan, şunları kaydetti:

“Çiftçimiz tam 4 aylık bir süreçle ekimi gerçekleştirdi. Bugün artık biçiyor. Tabi biçiyor ama yürekler kan ağlıyor. Bugün fasulye fiyatını çiftçimiz 125 lira belirlemiş. Alan mutsuz, yetişemiyor. Çiftçimiz mutsuz, kazanamıyor. Acaba bundan sonraki senelerde çiftçimiz fasulyeyi ekmeye devam edebilecek mi? Geçen sene köyümüzde 500 dönüm ekim yapılmıştı çünkü devletin az da olsa desteği vardı. Bu sene hiçbir desteğini göremedik. Sadece fasulyeyi almakla bitiyor mu? Bunun evdeki masrafı var, gaz, yağ, ekmek, suyu var. Bunları da üst üste koyduğumuzda demek ki bir ailenin fasulye yeme masrafı 300 liralara yaklaşmış durumda. Soruyorum hükümete, bu insanlar nasıl doyacaklar, nasıl beslenecek bu çocuklar. Bununla ilgili çözüm bekliyoruz. Özellikle fasulye üreticimize en azından bu sene yapmadınız ama seneye destek verin ki, bu ürün ucuzlasın bu ürün herkesin evine girsin.”

“MASRAFIMIZ GERÇEKTEN ÇOK”

Üretici Tunay Aslan da, şunları söyledi:

“Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti. Yüzde 300-400 oldu. Su fiyatları da yükseldi. Masrafımız gerçekten çok. Masrafımız dönümüne en azından 7-8 bin lirayı bulmuştur. Gerçekten maliyeti yüksek bir çeşit bu. Fasulye emek isteyen bir işçilik. En az 20 sefer elden geçen bir ürün. Sadece tarladan makineyle hasat etmekle bitmiyor. İiçilik bundan sonra evde devam edecek. Köyde kadınlar imece usulü topluyorlar. Sökmesinin dönümü bin lira, makine saatini bin liraya çıkarıyor. Atıcı bin lira alıyor. Herşey parayla dönüyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA