4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

TUNCAY ÖZKAN, TBMM`Yİ ZİYARET EDEN HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE SESLENDİ: “FEDAKARLIKLA ÜLKEYİ KUŞATMAZSANIZ BU ÜLKENİN ADİL OLMA ŞANSI YOKTUR. İNSANLAR YOKSULLUK İÇİNDE YAŞAR. HAKKINI ALMAK İÇİN ASGARİ ÜCRET DİYE BİR REZALETE MAHKUM OLUR”


TBMM Genel Kurulu`nda ‘adalet nöbeti` tutan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Kurul Salonu`nu ziyaret eden hukuk fakültesi öğrencilerine seslendi. Özkan öğrencilere, “Adalet için kavgada insanların sadece inanmaları yetmez. Fedakarlıkta da bulunmaları gerekiyor. Eğer bu fedakarlığı siz bulunmazsanız, sizler o fedakarlıkla ülkeyi kuşatmazsanız bu ülkenin adil olma şansı yoktur. Bu ülkede insanlar yoksulluk içinde yaşar. Avukatı değil yargıcı kiralayarak dava sonuçlanır. Patron karşısında el pençe divan durur. Hakkını almak için asgari ücret diye bir rezalete mahkum olur insanlar. Bir ülkede asgari ücret varsa orada hiçbir şey yok demektir. Adaletten de bahsedilmez. Milletvekili maaşının dünya kadar, asgari ücretin bu kadar olduğu yerde adalet madalet yok demektir” dedi.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 16:11   Okunma : 354

TBMM Genel Kurulu`nda ‘adalet nöbeti` tutan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Kurul Salonu`nu ziyaret eden hukuk fakültesi öğrencilerine seslendi. Özkan öğrencilere, “Adalet için kavgada insanların sadece inanmaları yetmez. Fedakarlıkta da bulunmaları gerekiyor. Eğer bu fedakarlıkta siz bulunmazsanız, sizler o fedakarlıkla ülkeyi kuşatmazsanız bu ülkenin adil olma şansı yoktur. Bu ülkede insanlar yoksulluk içinde yaşar. Avukatı değil yargıcı kiralayarak dava sonuçlanır. Patron karşısında el pençe divan durur. Hakkını almak için asgari ücret diye bir rezalete mahkum olur insanlar. Bir ülkede asgari ücret varsa orada hiçbir şey yok demektir. Adaletten de bahsedilmez. Milletvekili maaşının dünya kadar, asgari ücretin bu kadar olduğu yerde adalet madalet yok demektir” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bugün CHP`nin TBMM`de başlattığı “adalet nöbeti” için bulunduğu TBMM Genel Kurulu`nda Genel Kurul Salonu`nu ziyaret eden hukuk fakültesi öğrencilerine adalet nöbetini anlattı. 

Özkan, öğrencilere şöyle seslendi:

“Bu adamlar Meclis kapalıyken niye burada oturuyorlar? Bunların derdi ne? Derdimiz adalet. Herkes için adalet istiyoruz. Hepiniz için adalet istiyoruz. Hukuk fakültesinde okuyorsunuz. Hukuk eğitimi almak, adalet için başlangıç bile değil. Ben altı yıl cezaevinde kaldım; Enis Berberoğlu dört yıl cezaevinde kaldı. Bakın burada Türkan Elçi var. Hepimiz Türkiye`nin adil bir ülke olması için kendi hayatlarımızdan ailelerimizin hayatından büyük büyük parçalar vererek, büyük büyük fedakarlıklarda bulunarak mücadeleyi sürdürüyoruz. TBMM`nin üyesi olmak, adaleti getirmeye yetmiyor. Burada sıralara vuruyoruz `adalet` diye. Adalet için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Ama sizi temin ederim adalet ancak yaşamın içinde kazanılan bir şey. Onun için aldığınız eğitimin hakkını yaşama adalet katarak verebilirsiniz. Ben altı yıl cezaevinde adalet diye bağırdım. Enis Berberoğlu, diğer arkadaşlar hayatımızda aradığımız şey, adalettir. Ama adalet, kitapta yazan şey değildir. Adalet, yaşamda geçerli olan şeydir. Adalet sadece cezaevi değildir. Adalet, iş adaletidir; adalet, kadının, çocuğun adaletidir. Adalet, yaşamın tamamını saran bir büyük kalkandır.

BİR ÜLKEDE ASGARİ ÜCRET VARSA ORADA HİÇBİR ŞEY YOK DEMEKTİR. ADALETTEN DE BAHSEDİLMEZ”

Biz, muska diye yüreklerimizi taşıyoruz içimizde. Adalet için kavgada insanların sadece inanmaları yetmez. Fedakarlıkta da bulunmaları gerekiyor. Eğer bu fedakarlığı siz bulunmazsanız, sizler o fedakarlıkla ülkeyi kuşatmazsanız bu ülkenin adil olma şansı yoktur. Bu ülkede insanlar yoksulluk içinde yaşar. Avukatı değil yargıcı kiralayarak dava sonuçlanır. Patron karşısında el pençe divan durur. Hakkını almak için asgari ücret diye bir rezalete mahkum olur insanlar. Bir ülkede asgari ücret varsa orada hiçbir şey yok demektir. Adaletten de bahsedilmez. Milletvekili maaşının dünya kadar, asgari ücretin bu kadar olduğu yerde adalaet madalet yok demektir. Adalet, yaşamın her yerinde aranmalı, bulunmalı, dereye sokulmalıdır. Adaleti sağlayacaksanız, dağıtacaksanız öncelikle yaşamın kendisini kurtarmakla başlamalısınız. Keşke adil bir ülke olsak, keşke bu mücadelelerden size bir miras bırakabilsek... Siz çok kötü bir miras bırakıyoruz. Ama unutmayın mücadeleden asla vazgeçmedik; bi mirası düzeltebilmek için elimizden geleni yaptık. Siz de mücadeleden asla vazgeçmeyin kardeşlerim.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA