29 Nisan 2024 Pazartesi

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA, TARTIŞMA ÇIKTI... HEDEP MİLLETVEKİLLERİ KÜRSÜYÜ İŞGAL EDEREK ALKIŞLI - ZILGITLI EYLEM YAPTI


TBMM Genel Kurulu`nda bugün birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan`ın 27 Ekim`de Genel Kurulu` yönettiği sırada HEDEP grubuna yönelik kullandığı ifade nedeniyle HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile arasında tartışma çıktı. Adan ve Sakık arasındaki atışmaya MHP`li ve HEDEP`li milletvekilinin de katılması sonucu tartışma büyüdü. Sakık, kendisine söz vermeyen Adan`a “Bakın, burada bedenimden yol geçer, bize hakaret kabul etmeyiz. Hakareti kabul etmeyiz. Bakın, açık söylüyorum, bize söylediklerinizi binle size iade ederiz” dedi. Sakık`ı HEDEP milletvekilleri muhalefet kulisinde sakinleştirdi. HEDEP`li milletvekilleri, kürsüyü işgal ederek alkışlarla ve zılgıt çekerek protesto eylemi yaptı.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 17:01   Okunma : 395

TBMM Genel Kurulu`nda bugün birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Celal Adan`ın 27 Ekim`de Genel Kurulu` yönettiği sırada HEDEP grubuna yönelik kullandığı ifade nedeniyle HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ile arasında tartışma çıktı. Adan ve Sakık arasındaki atışmaya MHP`li ve HEDEP`li milletvekilinin de katılması sonucu tartışma büyüdü. Sakık, kendisine söz vermeyen Adan`a “Bakın, burada bedenimden yol geçer, bize hakaret kabul etmeyiz. Hakareti kabul etmeyiz. Bakın, açık söylüyorum, bize söylediklerinizi binle size iade ederiz” dedi. Sakık`ı HEDEP milletvekilleri muhalefet kulisinde sakinleştirdi. HEDEP`li milletvekilleri, kürsüyü işgal ederek alkışlarla ve zılgıt çekerek protesto eylemi yaptı.

TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşiminde TBMM Başkanvekili Celal Adan, HEDEP`lilere yönelik sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Adan, “Sayın milletvekilleri, 3 dönemdir Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmekteyim, görev sürem boyunca tarafsız, adaletli ve hakkaniyet içerisinde hareket etmek hususundaki gayretim bütün siyasi grupların takdiriyle karşılanmıştır. Bütün gruplara teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Meclisi yönettiğim oturumla ilgili olarak bazı tartışmalar Genel Kurulda gündeme gelmiştir. Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizatihi tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında, beni ve parlamenter arkadaşlarımı, Parlamentoyu bağlayacak hiçbir husus bulunmamaktadır”dedi.

Adan`ın bu açıklamasından sonra HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, ‘Tutumunuzla ilgili söz istiyorum” dedi. Adan da gündem dışı söz vereceğini söyledi. Bunun üzerine Sakık, “Hayır, ben, efendim, tutumunuzla ilgili… Bakın, ben burada kime ne yaptığınızı çok iyi biliyorum, bütün Parlamento da biliyor. Bu Parlamentodan özür dilemeniz gerekir, bizden özür dilemeniz gerekir, bize milyonlarca oy vermiş vatandaşlardan özür dilemeniz gerekir. Öyle geçiştirmekle olmaz. Grupta oturup birbirinizi alkışlamakla… Vallahi sizi sanki Kurtuluş Savaşı`nda bir kahraman gibi karşılıyorlardı; çok ayıp. Bunlar size de Parlamentoya da hiçbirimize yakışmıyor. Tutumunuzla ilgili söz istiyorum” diyerek talebini yineledi.

Bu sırada söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, “Sayın Başkanım, şimdi, Meclis`te şu an itibarıyla, açılış itibarıyla sadece bir açıklama yapmış bulunmaktasınız, herhangi bir tutum söz konusu değildir şu an gündeme gelen işlem açısından. Bu meselenin daha fazla gündeme getirilmesinde, daha fazla deşilmesinde ve daha fazla farklı şekilde değerlendirilmesinde bir fayda mülahaza etmiyoruz. Sizlerin yapmış olduğunuz şu anki konuşma gayet nettir, biz de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bunu ifade etmişizdir. Bunun üstüne “İlla bu şöyle olmuştur.” şeklinde bir yorum yapmanın fayda getirmeyeceğini tekrar ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Oturumu yöneten Adan, gündem dışı konuşmalar için Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç`a söz verirken Sırrı Sakık yeniden “Ben de söz istiyorum” dedi. Sakık, söz talebine yanıt alamayınca “Hakareti kabul etmeyiz. Bakın, açık söylüyorum, bize söylediklerinizi binle size iade ederiz. Bize böyle davranmayın” dedi. Sakık`ın Celal Adan`a “Sizin aradığınız Grup Başkan Vekilini, geceleyin 3 kez, 5 kez aradınız” demesi üzerine Adan ‘Yalan söylüyorsun” diye yanıt verdi. Adan ve Sakık arasındaki MHP`li ve HEDEP`li milletvekilleri de katılınca tartışma büyüdü. Tartışmanın ardından HEDEP`li milletvekilleri kürsüyü işgal ederek alkışlarla ve zılgıt çekerek protesto eylemi yaptı.

Meclis Başkanvekili Celal Adan. MHP`li ve HEDEP`li milletvekilleri arasında yaşanan tartışma tutunaklara şöyle yansıdı:

BAŞKAN – Sayın milletvekilleri, 3 dönemdir Meclis Başkan Vekilliği görevini yürütmekteyim, görev sürem boyunca tarafsız, adaletli ve hakkaniyet içerisinde hareket etmek hususundaki gayretim bütün siyasi grupların takdiriyle karşılanmıştır. Bütün gruplara teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde Meclisi yönettiğim oturumla ilgili olarak bazı tartışmalar Genel Kurulda gündeme gelmiştir. Bu konuda oturum sırasında ifade ettiğim hususlar bizatihi tutanaklarda yer almaktadır. Bunun dışında, beni ve parlamenter arkadaşlarımı, Parlamentoyu bağlayacak hiçbir husus bulunmamaktadır.

Hepinize saygılarımı sunuyorum. (AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar)

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Ben tutumunuzla ilgili söz istiyorum.

BAŞKAN – Vereceğim size Sırrı Bey.

Gündem dışı…

Vereceğim size.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Hayır, ben, efendim, tutumunuzla ilgili… Bakın, ben burada kime ne yaptığınızı çok iyi biliyorum, bütün Parlamento da biliyor. Bu Parlamentodan özür dilemeniz gerekir, bizden özür dilemeniz gerekir, bize milyonlarca oy vermiş vatandaşlardan özür dilemeniz gerekir. Öyle geçiştirmekle olmaz. Grupta oturup birbirinizi alkışlamakla… Vallahi sizi sanki Kurtuluş Savaşı`nda bir kahraman gibi karşılıyorlardı; çok ayıp. Bunlar size de Parlamentoya da hiçbirimize yakışmıyor. Tutumunuzla ilgili söz istiyorum.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Sayın Başkanım…

BAŞKAN – Buyurun, buyurun.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Sayın Başkanım, şimdi, Mecliste şu an itibarıyla, açılış itibarıyla sadece bir açıklama yapmış bulunmaktasınız, herhangi bir tutum söz konusu değildir şu an gündeme gelen işlem açısından.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Ben söz istiyorum, 60…

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Bir saniye… Müsaade edin.

Şimdi, bu, açıklamasını yaptığınız husus son derece sarihtir, açıktır, Parlamentoya yönelik bir açıklamadır, muhatabı da bellidir ve bütün parlamenterlerdir. Bununla alakalı olarak, eğer sözlü olarak anlaşılmadıysa tutanaklarda bu yaptığınız açıklamanın ne olduğu gayet iyi bir şekilde anlaşılacaktır. Biz, daha ilk günden itibaren Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkan Vekili olarak yapmış olduğumuz açıklamalarda, bu meselenin ne olduğunu çok net bir şekilde izah ettik, bir de üzerinde bir daha yorum veya duraksamaya yer vermeyecek kadar meselenin belli olduğunu ifade ettik.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Buyurun.

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Bunun üzerine, bu meselenin daha fazla gündeme getirilmesinde, daha fazla deşilmesinde ve daha fazla farklı şekilde değerlendirilmesinde bir fayda mülahaza etmiyoruz. Sizlerin yapmış olduğunuz şu anki konuşma gayet nettir, biz de Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak bunu ifade etmişizdir. Bunun üstüne “İlla bu şöyle olmuştur.” şeklinde bir yorum yapmanın fayda getirmeyeceğini tekrar ifade etmek istiyorum.

BAŞKAN – Peki.

Gündem dışı ilk söz…

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Ben de söz istiyorum.

BAŞKAN – …Kahramanmaraş hakkında söz isteyen Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora`ya aittir.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Bakın, burada bedenimden yol geçer, bize hakaret kabul etmeyiz.

BAŞKAN – Buyurun Sayın Karakoç Dora. (MHP sıralarından alkışlar)

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Hakareti kabul etmeyiz. Bakın, açık söylüyorum, bize söylediklerinizi binle size iade ederiz. Bize böyle davranmayın.

Sizin aradığınız Grup Başkan Vekilini, geceleyin 3 kez, 5 kez aradınız.

BAŞKAN – Yalan söylüyorsun!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Sen yalan söylüyorsun! Yalancısın sen!

BAŞKAN – Yalan söylüyor! Aradım mı ben sizi? Aradım mı Oluç Bey, aradım mı?

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Sen gammazcısın! Sana bin kez iade ediyorum!

BAŞKAN – Geç yerine! Geç yerine hadi!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Geç yerine sen! Sen kimsin!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Sen yalan söylüyorsun!

BAŞKAN – Bırak!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Yalan söylüyorsun! Yalancısın sen! (MHP sıralarından “Otur lan yerine, şerefsize bak ya!” sesi)

VEYSAL TİPİOĞLU (Kocaeli) – Otur yerine, otur!

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Sayın Başkanım, kürsüde konuşmacı var!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Sen Grup Başkan Vekilini kaç kez aradın, edepsiz adam!

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Sayın Başkanım, kürsüde konuşmacı var!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Bana mı geliyorsunuz! Gelin, öldürün! Gelin, öldürün! Gücünüz yetiyorsa öldürün!

MUHAMMED LEVENT BÜLBÜL (Sakarya) – Ne öldürmesi ya! Yapmayın böyle ya, ne öldürmesi!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Hepiniz bir bütün olarak, ayıp be! Yakışır mı sana!

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Bize oradan “Şerefsizler!” diyorlar ya! Bize her gün küfrediyorsunuz ya, her gün ya!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Ölümden korkmam! Ölümden korkmam!

MUSA KÜÇÜK (Gümüşhane) – Kime bağırıyorsun! Bağırma!

ÇİÇEK OTLU (İstanbul) – Biz bağırıyoruz en azından, sizin gibi küfretmiyoruz!

BAŞKAN – Buyurun, buyurun, siz devam edin.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Buyurun, devam edin siz konuşmaya.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – …Kahramanmaraşlı hemşehrilerim ve kıymetli vatandaşlarımız…

BAŞKAN – Devam edin Sayın Karakoç, devam edin.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – …cumhuriyetimizin 100`üncü yılında deprem felaketini en şiddetli şekilde merkez üssü olarak yaşamış Kahramanmaraş`ımız hakkında gündem dışı söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle Gazi Meclisimizi ve Genel Kurulu saygıyla selamlıyor, 6 Şubatta hayatını kaybeden vatandaşlarımızı özlem ve rahmetle anıyorum.

Değerli milletvekilleri, bugün itibarıyla merkez üssü Kahramanmaraş olarak gerçekleşen asrın felaketinin üzerinden tam iki yüz seksen sekiz gün geçti.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Bu grubun söyleyecek bir sözü yoksa burada görev yapmayacaksınız!

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Bir bebeğin dünyaya geliş yolculuğuna denk gelen bu süreç bizler için hiç de kolay değildi.

MUHARREM VARLI (Adana) – Siz devam edin, devam edin!

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Yok böyle bir şey! Ben seçmenime, ben halkıma laf söylettirmem! Beni öldürürsünüz!

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Acılarımız dün gibi taze, kaybettiklerimiz ise kalbimizde birer bıçak yarası.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Bir de bizi yalancılıkla itham ediyorlar. Salya sümük akıtıp…

VEYSAL TİPİOĞLU (Kocaeli) – Boş konuşma!

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Bir zamanlar nice anılar biriktirdiğimiz capcanlı sokaklardan geriye şimdi bomboş düzlükler kaldı. Bizler sadece ailelerimizi ya da evlerimizi değil düğün ve bayram alışverişleri için koşuşturduğumuz çarşıları, çocukluğumuzun geçtiği sokakları, gelecek hayalleri kurduğumuz okulları, kısacası geçmişe dair bütün hikâyemizi ve anılarımızı da kaybettik.

(HEDEP ve MHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümeleri)

BAŞKAN – Devam edin siz.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Şimdi hepsi zihnimizde birer silüetten ibaret.

(HEDEP ve MHP sıraları arasında karşılıklı laf atmalar)

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Sayın Başkan, Kahramanmaraş`ın maalesef bu şekilde heba edilmesi hiç şık olmuyor.

BAŞKAN – Devam edin, devam edin.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Burada Kahramanmaraş`ı, depremleri, acılarımızı ve kayıplarımızı konuşuyoruz.

(HEDEP ve MHP sıraları arasında karşılıklı laf atmalar)

BAŞKAN – Zuhal Hoca, devam et sen.

ZUHAL KARAKOÇ DORA (Devamla) – Bir yandan bu duyguları yaşarken bir yandan da çocuklarımıza bu dehşeti unutturma, onlara yeniden güzel bir şehir inşa etme, onlarla birlikte yeni anılar biriktirme heyecanımızı da muhafaza etmeye çalışıyoruz.

SIRRI SAKİK (Ağrı) – Genel Kuruldan özür dileyecekler… Bizi kimse aşağılayamaz, bizi aşağılayamaz, ölümden öte yol yok!



NE YAŞANMIŞTI?

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Genel Kurul`un 27 Ekim 2023 tarihli oturumunda Sakık`ın konuşmasının ardından “Pez..ler” demişti. Mikrofonun kapalı olduğunu sanan Adan`a tepki gelmişti. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA