4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

UMUT AKDOĞAN: “ANKARA`DA 8 TANE ADLİYEMİZ VAR. HER TARAF ADLİYE. ZAMAN KAYBI, MALİ KAYIP, HAK KAYIPLARI YAŞANIYOR”


CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adalet Bakanlığı`nın bütçesine ilişkin görüşmelerde; “Ankara`da 8 tane adliyemiz var, bu çok trajik bir durum. Aile, Çocuk, Ticaret Mahkemesi ile Sıhhiye Adliyesi arası 10 kilometre; İş Mahkemeleri ile Sıhhiye arası 7,2; İcralar ile Sıhhiye arası 11; Bölge İdare ile Sıhhiye arası 11; Bölge Adliye ile Sıhhiye arası 11 kilometre; Fikri Sinai Haklar ile Sıhhiye arası 4,4 kilometre. Gördüğünüz gibi, Ankara`da adliye, adliye, adliye, her taraf adliye. Bu iki harita büyük bir zorluğu gösteriyor hem avukatlar açısından hem de adalet arayanlar açısından. Zaman kaybı, mali kayıp ve hak kayıpları yaşanıyor” dedi.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 14:02   Okunma : 365

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, Adalet Bakanlığı`nın bütçesine ilişkin görüşmelerde; “Ankara`da 8 tane adliyemiz var, bu çok trajik bir durum. Aile, Çocuk, Ticaret Mahkemesi ile Sıhhiye Adliyesi arası 10 kilometre; İş Mahkemeleri ile Sıhhiye arası 7,2; İcralar ile Sıhhiye arası 11; Bölge İdare ile Sıhhiye arası 11; Bölge Adliye ile Sıhhiye arası 11 kilometre; Fikri Sinai Haklar ile Sıhhiye arası 4,4 kilometre. Gördüğünüz gibi, Ankara`da adliye, adliye, adliye, her taraf adliye. Bu iki harita büyük bir zorluğu gösteriyor hem avukatlar açısından hem de adalet arayanlar açısından. Zaman kaybı, mali kayıp ve hak kayıpları yaşanıyor” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan dün Adalet Bakanlığı`nın bütçe kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda konuştu. Akdoğan, şunları söyledi:

“2023 Yılı Yatırım Programı`nda Ankara`yla ilgili 662.610 metrekarelik bir adliye yapacağınızı söylediniz. Burada bizi kuşkuya düşüren şu oldu Sayın Bakan: 2017 yılında Adalet Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir protokol imzaladı. Mevcut Sıhhiye Adliyesi dediğimiz adliyenin arkasına bir adliye yapılacaktı bu protokol çerçevesinde. Daha sonra projenin çizildiği ve Cumhurbaşkanının bunu çok büyük bulduğu, neye göre büyük, bilemiyorum ama veya mali yetersizlikler nedeniyle yapılamayacağı söylendi, sene 2017`ydi.

Daha sonra, 2019 senesinde şimdiki Grup Başkanvekiliniz ‘Ankara`ya yeni adliye sarayı` diye... Yeni adalet sarayı yatırım projesi protokolü imza töreni, 30 Ekim 2019 tarihinde ‘Ankara devlet kavramının ağırlığına yakışan bir adliye kampüsüne kavuşmuş olacak` dendi; 2017, 2019, sene oldu 2023.

Sayın Bakan, Ankara`da 8 tane adliyemiz var, bakın, 8 ayrı yerde adliyemiz var ve bu çok trajik bir durum. Aile, Çocuk, Ticaret Mahkemesi ile Sıhhiye Adliyesi arası 10 kilometre; İş Mahkemeleri ile Sıhhiye arası 7,2; İcralar ile Sıhhiye arası 11; Bölge İdare ile Sıhhiye arası 11; Bölge Adliye ile Sıhhiye arası 11 kilometre; Fikri Sinai Haklar ile Sıhhiye arası 4,4 kilometre. Gördüğünüz gibi, Ankara`da adliye, adliye, adliye, her taraf adliye.

Şimdi, bu iki harita büyük bir zorluğu gösteriyor hem avukatlar açısından hem de adalet arayanlar açısından. Zaman kaybı, mali kayıp ve hak kayıpları yaşanıyor. Bakın, tüketici mahkemeleri Dışkapı`daydı Sayın Bakan, Dışkapı`dan Söğütözü`ne taşındı, bu taşınma nedeniyle onlarca, yüzlerce kişi hak kaybı yaşadı, kimse de dönüp bunlara bakmadı.

Diğer bir mesele, adliye yapamıyoruz, yapamıyorsunuz daha doğrusu. Yüksek bedelle kiralamalar yapıyorsunuz, çok yüksek bedellerle, fahiş bedellerle kiralama yapıyorsunuz ve bu binalar adliye olmaya, yargı hizmeti vermeye uygun değil. Sayın Bakanım, Türkiye`de hukuk sisteminin bin bir sorunu var ama şu sorun olabilir mi 2023`ün Türkiye`sinde: Avukatın veya adliyede işini görecek kişinin otopark hizmeti bile karşılanamaz hâlde. Ara kararlarda kişinin eline kâğıt verilmiyor. Ne kadar büyük bir ayıp ve ne kadar büyük bir utançtır ki bazı avukatlar kalemlere kâğıt götürüp hediye ediyorlar.

Diğer bir mesele asansör meselesi. Bakın, Sayın Bakanım, bu fotoğraf bugün sabah çekildi İcralarda; kuyruk, kuyruk, kuyruk, her taraf kuyruk. Bir adliyeye gittiğinizde işinizin olduğu mahkeme salonuna çıkmanız dakikalarca sürüyor. Bir gün sabah birlikte gidelim, buralardaki rezilliği görün. 10 kat, 12 kat, 14 kat; avukatlar bazen yürüyerek çıkmak zorunda kalıyor; bunlar büyük mağduriyetler. Ankara`da olduğumuz için Türkiye`deki yaklaşık 200 bin avukat bunun mağduru.

Bakın, burası yeni adliyeyi yapmayı planladığınız yer, eski MİT kampüsü. Ben bu mahallenin çocuğuyum, bu mahallede doğdum, büyüdüm, burayı çok iyi de bilirim. Sayın Bakanım, Yenimahalle Gayret Mahallesi`nde burası. Bakın, Sayın Bakanım, buranın çevresinde ne var biliyor musunuz? Etlik Şehir Hastanesi var, Karşıyaka Mezarlığı var, Ostim var, İvedik var, Gimat var, hal var, Demetevler var, Yahyalar var, Şentepe var, Serhat var. Bakın, buranın yerini 12.438`in yerini yanlış tercih ettiniz. Burada altyapı yok, burada ulaşım yok, burası felç olacak. Ayrıca buranın hemen yanı başında ‘Demetevler` diye bir yer var, sizin alanınız değil, Demetevler er ya da geç kentsel dönüşüme girmek zorunda, bu bölge Demetevler`in kentsel dönüşümdeki tek rezerv alanı. Sayın Bakan, size ne bilgi veriliyor bilmiyorum, dediğim gibi ben bu mahallenin çocuğuyum.

Bir gün sizinle birlikte buraya gidebiliriz, sizi buraya da davet ediyorum. Gelin, bir sabah veya bir akşam üstü buraya gidelim, bir sefer gidelim, siz buraya adliye yapılamayacağını hemen anlarsınız Sayın Bakanım çünkü burada müthiş bir yoğunluk var. Etlik Şehir Hastanesi, büyük AVM`ler, Büyükşehir Belediyesi, Ankapark; hepsi burada, yeni bir alan bulmak zorundasınız.

Projesini yapıyorsunuz, ihaleye çıkıyorsunuz, bunu lütfen bir yarışmayla yapın. Bakın, içinde bulunduğumuz bina dahi buna bir örnek. Parlamentoya ziyarete gelenlere bu taş binayı göğsümüzü gere gere gezdiriyoruz, yeni yapılan halkla ilişkiler binasına kimseyi götürmüyoruz bile. Öyle bir bina yapacaksanız bu olmaz. Onun için, Ankara Barosu, Türkiye Barolar Birliği, Yenimahalle Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, hatta bölgenin milletvekilleriyle ortak bir aklı oluşturabilirsiniz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA