27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BAŞKAN SOYER`E `VAHDETTİN`DEN SONRA `ÇAN` SORUŞTURMASI... SOYER: "BİRİLERİ ANLAŞILAN BELLİ DÜĞMELERE HEPSİNE BİRDEN BASMAK İSTEMİŞLER"


İzmir`in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, Nutuk`tan alıntı yaptığı konuşması nedeniyle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin`i eleştirdiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında şimdi de “çan” soruşturması açıldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Soyer, “Birileri anlaşılan belli düğmelere hepsine birden basmak istemişler. 14,5 yıl önce Seferihisar Belediyesi`nde göreve başladığımda yeni bir belediye binası vardı ben o belediye binasında hiç görev yapmadım. Öyle bir çanı hiç görmedim, öyle bir çanı Yunan Konsolosluğu`na hediye etmedim” dedi.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 21:17   Okunma : 402

KERİM UĞUR

İzmir`in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, Nutuk`tan alıntı yaptığı konuşması nedeniyle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin`i eleştirdiği gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında şimdi de “çan” soruşturması açıldı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Soyer, “Birileri anlaşılan belli düğmelere hepsine birden basmak istemişler. 14,5 yıl önce Seferihisar Belediyesi`nde göreve başladığımda yeni bir belediye binası vardı ben o belediye binasında hiç görev yapmadım. Öyle bir çanı hiç görmedim, öyle bir çanı Yunan Konsolosluğu`na hediye etmedim” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye (İzBB) Başkanı Tunç Soyer hakkında; İzmir`in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmasının ardından bir soruşturma da Seferihisar Belediye Başkanı iken ilçede bulunan Tarihi Rum Kilisesi`ne ait çanın makamlara bildirilmeden Yunan Konsolosluğu`na verildiği iddiasıyla açıldı.

"ÇOK ÜZGÜN VE KIRGINIM"

Başkan Soyer, İzmir`in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan soruşturma ile ilgili bir kez de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı 5`inci oturumunda konuştu. Soyer, meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Kişisel olarak üzülmemek mümkün değil. Çünkü o coşkuyu milyonların üzerinde büyük kutlamayı hep beraber yaşadık. Türkiye`ye dalga dalga yayılan bir umut oldu. Arkasından böyle bir soruşturmanın açılması çok üzücü. Ama ben inanıyorum bütün İzmir, bütün Türkiye bu tabloyu görüp değerlendirecektir. Ve bu diliyorum ki bir cezayla sonuçlanmayacaktır. Buna tüm kalbimle inanmak istiyorum. Çünkü tarih boyunca benzer girişimler hep olmuştur ama hak yerini bulur diye düşünüyorum. O nedenle çok üzgün ve kırgın olduğumu bir kere daha söyleyerek bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum”

"HİÇ HABERİM OLMAYAN HİÇ BİLMEDİĞİM BİR KONUDA MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ SORUŞTURMA BAŞLATMIŞ"

Soyer, hakkında ikinci bir soruşturma daha açıldığını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün başka bir soruşturma daha geldi. Doğrusu biraz tebessüm ettirdi bana ama sizlerle de paylaşmak isterim. Birileri anlaşılan belli düğmelere hepsine birden basmak istemişler. Gelen bilgilendirmede `Seferihisar`da belediye başkanlığı yaptığınız dönemde eski belediye binasında itfaiye birimince alarm çanı olarak kullanılan Tarihi Rum Kilisesi`ne ait çanın, başkanlık makamı önünde sergilendiği tarihi eser niteliğinde olduğu iddia edilen bu çanın yetkili makamlara bildirilmeden ve tarafınızca Yunan Konsolosluğu`na verildiği iddia edilmektedir` deniliyor ve benden bilgi belge isteniyor. 14,5 yıl önce Seferihisar Belediyesi`nde göreve başladığımda yeni bir belediye binası vardı ben o belediye binasında hiç görev yapmadım. Öyle bir çanı hiç görmedim, öyle bir çanı Yunan Konsolosluğu`na hediye etmedim. Hiç haberim olmayan, hiç bilmediğim bir konuda mülkiye müfettişleri soruşturma başlatmış. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buna cevap vereceğim, gerçekten insan üzülüyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişliği gibi saygın bir kurum sadece nereden çıktığı belli olmayan bu tür dedikodular üzerinden soruşturma başlatıyor ki hakikaten üzülünecek bir tablo. Diliyorum ki Atamızla ilgili de böyle bir sorgulama böyle bir hesaplaşma asla yapılmayacaktır ve bu başlamadan bitecektir. Bunu da en kalbi içten dileklerimle diliyorum”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA