28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MEHMET EMİN EKMEN: "DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ACABA CAMİ CEMAATİNİN BU HUTBELERİ DİNLEDİKTEN SONRA NASIL BİR HİSSİYATLA CAMİDEN AYRILDIĞINA DAİR BİR ÇALIŞMA YAPMAKTA MIDIR?"


DEVA Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde;  "Maalesef, son birkaç yılda hutbelerin siyasi mesaj verdiğine dair çok ciddi şikâyetler alıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı acaba cami cemaatinin bu hutbeleri dinledikten sonra nasıl bir hissiyatla camiden ayrıldığına dair bir çalışma yapmakta mıdır? Bu çalışmaların neticesini hutbelerin içeriğine yansıtmakta mıdır" dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2023 Cumartesi 17:45   Okunma : 292

DEVA Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde;  "Maalesef, son birkaç yılda hutbelerin siyasi mesaj verdiğine dair çok ciddi şikâyetler alıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı acaba cami cemaatinin bu hutbeleri dinledikten sonra nasıl bir hissiyatla camiden ayrıldığına dair bir çalışma yapmakta mıdır? Bu çalışmaların neticesini hutbelerin içeriğine yansıtmakta mıdır" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, dün Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının bütçeleriyle 2024 yılı Gelir Bütçesi, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2022 yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi`nin maddeleri görüşüldü. Görüşmelerde söz alan  DEVA Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, şunları kaydetti:

"BÜTÇENİN GEÇMİŞTE EN AZ İKİ KERE EK BÜTÇEYLE DÜZELTİLDİĞİ, AFAKİ RAKAMLARLA GEÇİŞTİRİLMİŞ OLDUĞU VE TEKNİK ANLAMDA SAMİMİYET İLKESİNE AYKIRI BİR ŞEKİLDE DÜZENLENDİĞİ ELEŞTİRİLERE NE DERSİNİZ ACABA?"

"Muhalefetin söz hakkı elde edebilmek için kullandığı araştırma önergeleri otomatiğe bağlı bir şekilde reddediliyor. Hâlbuki, çok önemli konular da gündeme geliyor. Bu araştırma önergelerinin bir kısmının kabulü belki yasamadaki total milletvekili potansiyeli ile -muhalefet ve iktidar farkı gözetmeksizin- yürütme arasında bir bağ kurulmasını sağlayabilir. Bu dönemde kabul edilen tek araştırma komisyonu balıkçılıkla ilgili bir araştırma komisyonu oldu. Lütfen, listeye şöyle bir bakınız, eminim ki bugüne kadar reddedilen 50`ye yakın araştırma komisyonu kurulması önergesinin en az 10`unda sizin de `Evet, bu konuya bir eğilmemiz gerekir` diyeceğinizi düşünüyorum ben. Bu otomatik red yerine acaba seçilerek de olsa hem yasama ile yürütme arasındaki bağ hem de toplumun belli sorunlarının gündeme alınması noktasında bir çalışma yürütülemez mi? Bunları size söylüyorum çünkü bu politikalara karar veren, aynı zamanda AK Partı`nin Genel Başkanı olan Sayın Cumhurbaşkanına bir şekilde seslenme imkânımız yok, sizin buradaki mesajları Sayın Cumhurbaşkanına ileteceğinizden de endişem yok. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, bütçenin geçmişte en az iki kere ek bütçeyle düzeltildiği, afaki rakamlarla geçiştirilmiş olduğu ve teknik anlamda samimiyet ilkesine aykırı bir şekilde düzenlendiği ve bunun da öngörülebilirlik açısından zorluklar yaratıp, itibar zedelenmesi yarattığı hususundaki teknik eleştirilere ne dersiniz acaba?

"KDV ARTIŞI GETİRİRKEN KURUMLARIMIZIN HANGİ KALEMLERDE NASIL TASARRUFTA BULUNDUĞUNU ÖĞRENMEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Bir başka konu, 2021 ve 2023 yıllarında yayınlanmış tasarruf genelgeleri var. Genelgeler yayınlanıyor, çok iyi ama biz hâlâ valileri A8`e binerken görüyoruz, biz hâlâ bürokraside büyük bir israf görüyoruz. Bu genelgelerin takibi hususunda Meclisi bilgilendirmeniz mümkün mü? 2023 genelgesi daha tutuyor ama 2021 hakkında elimizde hangi çıktılar var? Hangi kurum hangi kalemden nasıl tasarrufta bulunmuş? Biz temizlik malzemelerine dair KDV artışı getirirken kurumlarımızın hangi kalemlerde nasıl tasarrufta bulunduğunu öğrenmeye ihtiyacımız var.

"SİZDEN İSTİRHAMIM, BU YILIN BÜTÇESİNİ DAĞITIRKEN SON 22 YILDA MERSİN`İ, İZMİR VE ANTALYA GİBİ İKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE KIYASLAYARAK HAK ETTİĞİ BÜTÇEYİ AYIRMANIZDIR"

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, son iki konuya değineceğim: Burada, heyetinizde Diyanet İşleri Başkanlı`ğından kıymetli temsilciler var. Ben de dinimiz diyeceğim yani din demek de yeterli olabilir ama inandığım dinin gündelik siyasi tartışmaların üzerinde yürütülmesi lazım. Maalesef, son birkaç yılda hutbelerin siyasi mesaj verdiğine dair çok ciddi şikâyetler alıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı acaba cami cemaatinin bu hutbeleri dinledikten sonra nasıl bir hissiyatla camiden ayrıldığına dair bir çalışma yapmakta mıdır? Bu çalışmaların neticesini hutbelerin içeriğine yansıtmakta mıdır? Ben 48 yaşındayım, herhâlde otuz beş yıldır camilere gidiyorum, her hafta bir yere yardım toplanıyor, iddia ediyorum bu otuz sekiz yılda iki kere makbuz gördüm. Niçin oraya bir makbuz sistemi oturtulmaz? Parayı toplayan nereye topladığını bilir, veren nereye verdiğini bilir. İstanbul Fatih Camisi`nde yirmi iki yıl düzenli olarak bu yardım paralarına el konulduğu gerekçesiyle savcılık soruşturması var. Son olarak, Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Mersin ilinin milletvekiliyim, sizden istirhamım, bu yılın bütçesini dağıtırken son 22 yılda Mersin`i, İzmir ve Antalya gibi iki büyükşehir belediyemizle kıyaslayarak hak ettiği bütçeyi ayırmanızdır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA