28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP`NİN KADINA YÖNELİK HER TÜRLÜ ŞİDDETİN ARAŞTIRILMASINA İLİŞKİN ÖNERGESİ AKP VE MHP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA TBMM GENEL KURULU`NDA REDDEDİLDİ


CHP`nin, kadına yönelik her türlü şiddetin araştırılmasına ilişkin önergesi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu`nda reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, "Kadına şiddette yüzde 32 ile OECD ülkeleri arasında ilk sıradayız. Ülkemizde her 10 kadından 4`ü erkek şiddeti görüyor. Bu insanlık dışı ağır tablo karşısında ne yapıyorsunuz? Kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için büyük bir umut olan ve bu Meclis`te onayladığımız İstanbul Sözleşmesi`nden bir gecede çıkıyorsunuz. Kadını yok sayan diliniz, kadını yok sayan politikalarınız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2023 Salı 20:20   Okunma : 488

CHP`nin, kadına yönelik her türlü şiddetin araştırılmasına ilişkin önergesi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu`nda reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, "Kadına şiddette yüzde 32 ile OECD ülkeleri arasında ilk sıradayız. Ülkemizde her 10 kadından 4`ü erkek şiddeti görüyor. Bu insanlık dışı ağır tablo karşısında ne yapıyorsunuz? Kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için büyük bir umut olan ve bu Meclis`te onayladığımız İstanbul Sözleşmesi`nden bir gecede çıkıyorsunuz. Kadını yok sayan diliniz, kadını yok sayan politikalarınız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

CHP`nin kadına yönelik her türlü şiddetin araştırılmasına ilişkin TBMM`ye verdiği önergenin gündemin önüne alınarak bugün TBMM Genel Kurulu`nda görüşülme önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önerinin gerekçesini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, "Cehaletin, geri kalmışlığın, yoksulluğun, bağnazlığın resmini görmek ister misiniz" diyerek 2023 yılında yetersiz önlemler nedeniyle yaşamını yitiren kadınların listesini Genel Kurul`a gösterdi. Ersever, şunları söyledi:

"2023`ÜN İLK 10 AYINDA 253 KADIN KATLEDİLDİ, 194 KADININ İSE ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ"

"2023 yılının ilk 10 ayında 253 kadın katledildi, 194 kadının ise ölümü şüpheli. 2022 yılında katledilen 334 kadının 154`ü evli olduğu erkek tarafından öldürüldü. Daha vahimi öldürülen 23 kadının koruma kararı vardı. Koruyamadınız. Kadına şiddette yüzde 32 ile OECD ülkeleri arasında ilk sıradayız. Ülkemizde her 10 kadından 4`ü erkek şiddeti görüyor. Bu insanlık dışı ağır tablo karşısında ne yapıyorsunuz? Kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için büyük bir umut olan ve bu Meclis`te onayladığımız İstanbul Sözleşmesi`nden bir gecede çıkıyorsunuz. Kadını yok sayan diliniz, kadını yok sayan politikalarınız hız kesmeden devam ediyor.

AKP`nin 20 yıllık iktidarında kadın karşıtı politikalarınız bu dönemde yeni ortaklarınızla birlikte daha da çağ dışı bir boyuta evrildi. Yalnız yaşıyan kadınların sahiplenilmesini isteyen yeni ortağınız bununla da yetinmeyip 6284 sayılı kanunda yer alan, kadının beyanını esas alan düzenlemenini suistimal doğurduğunu söylemişti. Sizde bu talebin altyapısını oluşturmak için ilk adımı attınız. 3 gün önce yayınlanan Cumhurbaşkanlığının kadına yönelik şiddetle mücadele genelgesinde; kadına karşı şiddetle mücadele de beyan değil, kanıta dayalı bir çalışma yapacağı mesajını verdiniz. Ucu açık bu mesajın sonunun nereye varacağı konusunda endişeliyiz. Şiddet gören kadının beyanı yetmiyor mu? Kanıt için öldürülmesi mi gerekiyor?"

"ÖLÜMLERİN ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE AÇIKLANMASI YERİNE ÜSTÜNÜN ÖRTÜLDÜĞÜNE DAİR ŞÜPHE DUYULUYOR"

Sadece bu yılın ilk 10 ayında 253 kadın cinayetiyle birlikte 194 şüpheli ölümden bahsedildiğini hatırlatan Saadet Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, "Ölümlerin şeffaf bir şekilde açıklanması yerine üstünün örtüldüğüne dair şüphe duyulduğu için kamuoyu tatmin olmadı o yara açık kaldı" dedi.

"MAĞDURU BİLE KORUMAKTAN ACİZKEN KADINLARIN FAYDALANAMADIĞI HAKLAR BİLE ÇOK GÖRÜLÜYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, "Aileye sahip çıkarak kadın haklarını da koruyoruz" sözlerini hatırlatan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir de "Sadece bu cümle bile kadına karşı şiddetle mücadele de yanlış bir yol izlendiğini anlatmakta yeterli. Cumhurbaşkanı bu cümleleri kurmadan bir gün evvel İstanbul`da bir anne dört çocuğunun gözlerinin önünde başından vurularak öldürüldü. Geçtiğimiz ay 19 kadın evlenme, boşanma ya da ilişkiyi reddettiği gerekçesiyle erkekler tarafından katledildi. Değil suçu önlemek mağduru bile korumaktan acizken kadınların faydalanamadığı haklar bile çok görülüyor" diye konuştu.

"MESELE SADECE SUÇ VE CEZAYA ODAKLI OLARAK ÇÖZÜLEMEZ"

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ise şunları kaydetti:

"253 kadın cinayeti 194 şüpheli ölüm, bunların sadece sayı olmadığını söylememiz lazım. Bunlar yaşam hakları ve hayalleri sonlandırılmış kadınlar. Çözüm üretilebilir bir konu. Bütünlüklü, samimi ve gerçek bir mücadele gerektiriyor. Mesele sadece suç ve cezaya odaklı olarak çözülemez. Var olan yasaların uygulanmasıyla ilgili denetim mekanizmaları çalışmıyor. Uygulatmadığınız yasalar söz konusuyken yeni yasa yapmayın. Hala katiller ve tecavüzcüler haksız tahrik indirimi ve iyi hal indirimiyle neredeyse hiç ceza almadan çıkıyorlar. Ciddi anlamda bir zihniyet değişimine ihtiyaç var."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA