29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP`Lİ UMUT AKDOĞAN: "`TÜRKİYE YÜZYILI`, BİRİLERİNİ DOLANDIRMAYA GİDERKEN DOLANDIRILDIKTAN SONRA KOŞUP GİDİP SARAYA SIĞINANLARIN YÜZYILI MIDIR?"


CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, ünlü futbolcuların dolandırıldığı iddiasıyla açılan "yüksek karlı gizli fon" davasıyla ilgili, "Bunun üstünü `Faiz değil; bu, kâr payı` falan diyerek kapatamazlar, kimse kapatamaz, biz buna müsaade etmeyiz. Faiz dediğin yüzde 10 olur, 15 olur, 20 olur, 25 olur; yüzde 300 faiz olur mu? `Türkiye Yüzyılı` kara para aklayanların yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` imardan büyük, devasa rant sağlayanların; kentini parsel parsel FETÖ`cülere satanların yüzyılı mıdır? Bir koyup üç almakta beis görmeyen, vergi kaçırmayı marifet zanneden; vergi kaçırdıktan sonra, bire üç almayı kafaya koyduktan sonra, birilerini dolandırmaya giderken dolandırıldıktan sonra koşup gidip saraya sığınanların yüzyılı mıdır" dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 01:26   Okunma : 390

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, ünlü futbolcuların dolandırıldığı iddiasıyla açılan "yüksek karlı gizli fon" davasıyla ilgili, "Bunun üstünü `Faiz değil; bu, kâr payı` falan diyerek kapatamazlar, kimse kapatamaz, biz buna müsaade etmeyiz. Faiz dediğin yüzde 10 olur, 15 olur, 20 olur, 25 olur; yüzde 300 faiz olur mu? `Türkiye Yüzyılı` kara para aklayanların yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` imardan büyük, devasa rant sağlayanların; kentini parsel parsel FETÖ`cülere satanların yüzyılı mıdır? Bir koyup üç almakta beis görmeyen, vergi kaçırmayı marifet zanneden; vergi kaçırdıktan sonra, bire üç almayı kafaya koyduktan sonra, birilerini dolandırmaya giderken dolandırıldıktan sonra koşup gidip saraya sığınanların yüzyılı mıdır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, aralarında bazı ünlü futbolcuların da bulunduğu 18 kişinin "yüksek karlı gizli fon" vaadiyle özel bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi Müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırıldığı iddiasıyla açılan davaya ilişkin Meclis Genel Kurulu`nda açıklamalarda bulundu. Akdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye, günlerdir çalkalanıyor. Türkiye`nin gündeminde büyük bir olay var ama iktidar partisinden bu konuyla ilgili çıt çıkmıyor. Nedir bu olay? Fatih Terim fonu, Anadolu Ajansı`nın deyimiyle `Yüksek kârlı fon davası.` Anadolu Ajansı böyle bir isim uygun görmüş.

"TÜRKİYE ÇALKALANIYOR AMA BU İŞİN GÖZLERİNDEN BİR TANESİ SİZ DEĞİLSİNİZ"

Bu, büyük bir skandal, siz bunun farkına varamamış olamazsınız ama bu konuya sessiz kalmanız, gerçekten bu skandalı görmezden gelmeniz tarihin karanlık sayfalarına geçer, bunu bilesiniz. Bunun içinde futbolcular da var, iş insanları da var, yatırımcılar da var, hatta sizin belediye meclisi üyeniz bile var, herkes bu işin içinde ve para öyle böyle bir para değil, 43 milyon dolardan bahsediliyor. 43 milyon doları bugünkü kurla çarptığınız zaman 1,2 milyar lira yapıyor. Bu işin içinde tefecilik var, bu işin içinde vergi kaçakçılığı var, yalan beyan var, tehdit var, şantaj var, darp var; Türkiye çalkalanıyor ama bu işin gözlerinden bir tanesi siz değilsiniz; bakmıyorsunuz, görmüyorsunuz, bu işten kaçınıyorsunuz, bu işten sakınıyorsunuz. Koskoca bir memleketi devasa bir kumarhane hâline getirmişsiniz ama farkında değilsiniz; farkında değilseniz bir problem, farkındaysanız ve konuşmuyorsanız ayrı bir problem.

"FATİH TERİM İSMİNİN BU ŞEKİLDE LEKELENDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSA NİÇİN DAVACI OLMUYOR?"

İsmi en çok geçen kim? Adını da veriyor, Fatih Terim. Ne sanık olarak, ne tanık olarak, ne müşteki olarak Fatih Terim`in adı herhangi bir yerde herhangi bir şekilde geçmiyor. Şimdi birkaç sorum var. Bir; Fatih Terim isminin bu şekilde lekelendiğini düşünüyorsa niçin davacı olmuyor? Olmuyor. İki; `Seçil benim kızım gibidir` lafını kullanıyor mu kullanmıyor mu? Üç; 20 milyon dolar kazandığı iddiası var, bununla ilgili beş kuruş vergi ödedi mi ödemedi mi? Fatih Terim helal yollarla, yasal yollarla, doğru yollarla bir ayda yüzde 300 faiz alınmayacağını biliyor mu bilmiyor mu?

"MASAK NE İŞ YAPIYOR MERAK EDİYORUZ"

Bunun üstünü `Faiz değil, bu, kâr payı` falan diyerek kapatamazlar, kimse kapatamaz, biz buna müsaade etmeyiz. Faiz dediğin yüzde 10 olur, 15 olur, 20 olur, 25 olur; yüzde 300 faiz olur mu? Olmaz. Messi dünyaca ünlü bir futbolcu, vergi kaçırdığı gerekçesiyle Arjantin`de ailesiyle birlikte yargılandı, sonra ceza aldı, bu ceza paraya çevrildi ve adamı mahkemelerde süründürdüler. Bizim aslan parçaları da saraya gidiyor, saraya; yargılanmak margılanmak, vergi kaçakçılığı yok; saraya gidiyorlar, yardım istiyorlar. Bu ayıp Türkiye`nin değil sizin ayıbınızdır.

“NAS HALA ORTADA DEĞİL Mİ?”

Nas hâlâ ortada değil mi, Cumhurbaşkanı ortada değil mi, bu arkadaşların sözde sevgisi ortada değil mi? Ortada olan çıkarlarınız. Herkes sisteme verdiği paradan bahsediyor, aldığı paradan bahseden yok. Bugün Sayın Bahçeli söyledi, tepkisini gösterdi, belki `Komisyon kuralım` dersek MHP `evet` der, vallahi siz `hayır` dersiniz. Gelin, bu komisyon kurma önerisini siz getirin, biz `evet` diyelim, Türkiye Büyük Millet Meclisi bunu araştırsın. Neden? Merak ediyoruz, bir bankanın bir şubesinde bu olay çıktı, belki başka şubesinde de var, belki başka bankalarda da var dolayısıyla bunu araştırmak bizlerin görevi. MASAK ne iş yapıyor merak ediyoruz, BDDK ne iş yapıyor merak ediyoruz, bunların hepsi bizim merakımız.

"`TÜRKİYE YÜZYILI` HARAMZADELERİN, KARA PARA AKLAYANLARIN YÜZYILI MIDIR?"

`Türkiye Yüzyılı`ndan kastınız bu mudur, en çok da bunu merak ediyoruz. `Türkiye Yüzyılı` saadet zincirlerinin yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` çiftlik bankların yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` tosuncukların yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` haramzadelerin yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` kara para aklayanların yüzyılı mıdır? `Türkiye Yüzyılı` imardan büyük, devasa rant sağlayanların; kentini parsel parsel FETÖ`cülere satanların yüzyılı mıdır? Bir koyup üç almakta beis görmeyen, vergi kaçırmayı marifet zanneden; vergi kaçırdıktan sonra, bire üç almayı kafaya koyduktan sonra, birilerini dolandırmaya giderken dolandırıldıktan sonra koşup gidip saraya sığınanların yüzyılı mıdır?

Bu konu bu Meclis`in çatısı altında konuşulmalıdır, bu konu sizin de duyarlılık alanınıza girmelidir. Fatih Terim`den başlamak üzere, bu konuya bulaşmış banka çalışanına kadar kim varsa - kimi diyor 18, kimi diyor 25 kişi- mutlaka yargılanmalıdır ve bununla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi`nin söyleyecek samimi bir çift sözü olmalıdır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA