29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

GAZETECİ-YAZAR ZAFER ARAPKİRLİ`NİN "6 YAŞINDAKİ ÇOCUK EVLENEBİLİR" DİYEN NUREDDİN YILDIZ`A HAKARET ETTİĞİ GEREKÇESİYLE YARGILANDIĞI DAVADA CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ


Gazeteci-yazar, televizyon programcısı Zafer Arapkirli`nin, 2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı`ndan Nureddin Yıldız`a hakaret ettiği iddiasıyla yeniden yargılandığı davada, mahkeme, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Arapkirli duruşma sonrasında, "Gözlerini pedofili hırsı bürümüş birtakım ahlaksızlara birtakım şerefsizlere hadlerini bildirmezsek daha çok cesaret alacaklardır" dedi. 

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 13:17   Okunma : 302

GAYE ŞEYMA CAN

Gazeteci-yazar, televizyon programcısı Zafer Arapkirli`nin, 2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı`ndan Nureddin Yıldız`a hakaret ettiği iddiasıyla yeniden yargılandığı davada, mahkeme, ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Arapkirli duruşma sonrasında, "Gözlerini pedofili hırsı bürümüş birtakım ahlaksızlara birtakım şerefsizlere hadlerini bildirmezsek daha çok cesaret alacaklardır" dedi. 

Gazeteci Zafer Arapkirli`nin, 2018 yılında başlayan ve “6 yaşında kız çocukları evlendirilebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı`ndan yazar Nurettin Yıldız`a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılmış davanın beraatle sonuçlanmasına rağmen istinaftan dönmesi üzerine İstanbul Adalet Sarayı`nda yeniden yargılanmasına İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi`nde devam edildi. 

SAVCI, HAKARET SUÇUNUN HAKSIZ BİR FİİLE TEPKİ OLARAK İŞLENDİĞİNDEN CEZA VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA KARAR VERİLMESİNİ TALEP ETTİ

Duruşmaya Zafer Arapkirli ve avukatları katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlendiğinin anlaşıldığından sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti. 

Sanık Zafer Arapkirli mütalaaya karşı savunmasında, "Ben bunun bir hakaret davası olduğunu kabul etmiyorum. Burada toplumun dezavantajlı kesimi olan kadınlar ve kız çocuklarını savunmak için bulunuyorum. Katılan ile aramda herhangi bir husumet olmayıp tanışıklığım dahi yoktur. Tamamen kamuoyuna yansıyan haberler nedeniyle b,r gazeteci olarak suça konu edilen tweetleri attım bunu da inkar etmedim. Tweetlerimin arkasındayım hiçbir kız çocuğunun reşit olmadan evlendirilmemelidir. Bunu da her ne olursa olsun savunmaktayım. Beraatımı talep ederim" dedi.  

"PEDOFİLİYİ MEŞRULAŞTIRMAK İSTEYEN HERKESE KARŞI VATANDAŞLIK GÖREVİMİ YERİNE GETİRDİM"

Arapkirli son sözlerinde ise "Pedofiliyi meşrulaştırmak isteyen herkese karşı vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Mahkemenin vereceği karara saygılıyım" ifadelerini kullandı. 

Mahkeme, sanık Zafer Arapkirli hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. 

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Zafer Arapkirli, "O küçücük bireyleri, savunmasız bireyleri savunmazsak orada sesimiz çıkmazsa çocuk düşmanlarına gözlerini pedofili hırsı bürümüş birtakım ahlaksızlara, birtakım şerefsizlere hadlerini bildirmezsek daha çok cesaret alacaklardır" diyerek şunları söyledi: 

"ALNIM AK BAŞIM DİK: 2018`de yine böyle bir kış günü, bu davanın ilk duruşmasına katılmak üzere bu binadan başım dik, kendinden emin olarak, vicdanım rahat olarak girdim. Bugün de değerli vekillerimin olağanüstü çabaları sayesinde buradan yine başımız dik ve beraat kararıyla çıktık. Bundan dolayı çok mutluyum. Ama esas mutluluğum toplumun dezavantajlı bireyleri ve onlar içinde de en fazla korumaya muhtaç olduğu ve bizim korumamız gerektiği kız çocuklarının haklarını burada yüksek sesle bir kez daha savunduğum için mutluyum.

GÖZLERİNİ PEDOFİLİ HIRSI BÜRÜMÜŞ AHLAKSIZLARA HADLERİNİ BİLDİRMEZSEK CESARET ALIRLAR: İçeride de duruşma yargıcının yüzüne de açıkça söylediğimiz gibi burada kendimizi suçlu değil, tam tersine, suçlayan, eski tabirle mülteyi olarak görerek sanık sandalyesinde savunmamı yaptım. Çünkü biz o küçücük bireyleri savunmasız bireyleri savunmazsak orada sesimiz çıkmazsa çocuk düşmanlarına gözlerini pedofili hırsı bürümüş bir takım ahlaksızlara birtakım şerefsizlere hadlerini bildirmezsek daha çok cesaret alacaklardır.

BİR H.K.G. DAVASI YAŞANDI BU ÜLKEDE: Bu ülkede hepimiz şu tarikat, cemaat kirliliğini yaşıyoruz, görüyoruz. Bir H.K.G. olayı yaşandı bu ülkede. Onların tekrarlanmaması için, kız çocuklarımızın önce oyun, sonra okul, 18yaşına geldikten sonra evliliği düşünebilecekleri bir Türkiye`nin hayata geçmesi hepimizin arzusu. Yani bu ülkede laikliğin gerçek anlamıyla hayata geçmesi hepimizin arzusu. Bunları savundum. Bir vatandaş olarak sorumlu bir vatandaş, bir aydın olarak ama hepsinden önemlisi de bu toplumun tercümanı durumundaki bu toplumun tek tek bütün bireyleri adına söz söyleme hakkını kendimizde gören bir basın mensubu olarak bunu yaptım, görevimi yaptığıma inanıyorum. Buradan bugün eğer beraat kararı değil, yüz yıl hapis, yüz milyon lira para cezası, hatta idam geçerli olsaydı, idam cezasıyla çıksaydım aynı şeyleri dar ağacına kadar söylemeye devam edecektim. Bunu yaptığım için gururluyum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA