27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

Toroslar’da Yumuktepe Müzesi


Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, insanlıktarihinin en önemli miraslarından olan Yumuktepe’yi turizme kazandıracak müze projesini paylaştı. Tarımın ilk kullanıldığı yerlerden biri olan, insanlık tarihinde çok büyük soruların cevaplarının gizli olduğu Yumuktepe, Atsız Afşın Yılmaz’la birlikte Müze’ye dönüşecek.

 

Tarih : 10 Mart 2019 Pazar 02:24   Okunma : 1252

31 Mart yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte şehrin genelinde adayları projeleri konuşuluyor.Toroslar’da ise, vatandaşın gündeminde turizm atağı var. Anadolu’nun en eski yerleşim birimlerinden olan Yumuktepe Höyüğü; Cumhur İttifakı ile, 9 bin yıl sonra eski görkemine kavuşmayı bekliyor. Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, kültürel mirasların korunması, kentin tarihi dokusunun canlandırılması ve turizmin kalkındırılması adına kolları sıvayacağını bildirdi.

Yumuktepe Müzesi ile Toroslar’da Turizm Hamlesi

Göreve başladığındahayata geçireceği projeleri vatandaşlarla istişare eden Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, insanlıktarihinin en önemli miraslarından olan Yumuktepe’yi turizme kazandıracak müze projesini paylaştı. Tarımın ilk kullanıldığı yerlerden biri olan, insanlık tarihinde çok büyük soruların cevaplarının gizli olduğu Yumuktepe, Atsız Afşın Yılmaz’la birlikte Müze’ye dönüşecek. Tarihi miraslarımızı koruma ve şehrin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak adına Yumuktepe Müzesi’ni kuracaklarını ifade eden Cumhur İttifakı MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Atsız Afşın Yılmaz, “Toroslar’da çok büyük değerlere sahibiz, bunlardan biri de Yumuktepe Höyüğü. Bu höyük yeryüzünde gelmiş geçmiş en eski tarımın yapıldığı ender yerleşim yerlerinden bir tanesi. Fakat biz buranın değerini yeterince bilemiyoruz. Bu höyük doğru şekilde tanıtılır ve burada insanların ziyaret edebilecekleri alanlar oluşturulursa, Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinden tarih meraklılarını şehrimize çekebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“Özdeğerlerimizi En İyi Şekilde Kullanacağız”

Toroslar’da turizmin gelişmesi ve ilçenin daha fazla yatırım çekebilmesi için özdeğerlerimizien iyi şekilde kullanacaklarını belirten Başkan Adayı Yılmaz, turizm için iki büyük değerimiz var, biri yüce Toros Dağları diğeri ise 9 bin yıldır üzerinde yaşamın hiç bitmediği Yumuktepe. Bu değerlerimizi kullanacak, insanları Toroslar’a çekecek projeler hayata geçireceğiz. “ şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mhp, yerel seçimler, toroslar belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA