27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

"AVUKATA KARŞI ŞİDDET İÇİN ACİLEN ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMALIDIR"


Mersin Barosu’nun kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Mersin Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Törende basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, kutsal görevi ifa eden avukatlara yönelik şiddetin her geçen gün daha da artmasını üzüntüsü ve endişesi içerisinde olduğunu söyleyerek, “Avukata şiddetin önüne geçilmesi için ülke yöneticilerinin acilen harekete geçmesini ve önleyici tedbirleri almasını istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2023 Cuma 11:31   Okunma : 346

Mersin Barosu’nun kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle Mersin Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenlendi. Törende basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, kutsal görevi ifa eden avukatlara yönelik şiddetin her geçen gün daha da artmasını üzüntüsü ve endişesi içerisinde olduğunu söyleyerek, “Avukata şiddetin önüne geçilmesi için ülke yöneticilerinin acilen harekete geçmesini ve önleyici tedbirleri almasını istiyoruz” dedi.

CHP önceki dönem Mersin Milletvekili Av. Alpay Antmen, Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri ve avukatların katılımıyla Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen törende Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Yüksel, Mersin Barosu’nun tarihçesi hakkında bilgiler vererek, “Bugün Mersin Barosu’nun kuruluşunun 99. yıl dönümünü nedeniyle bir arada olmamızın gururunu yaşıyoruz. 99 yıllık varlığımızı siz değerli meslektaşlarımızla birlikte başardık. Bu gurur hepimizin. 1 Aralık 1924 tarihinde kurulan Mersin Barosu’nda, merkezde 16, Tarsus’ta 3, Silifke’de 1 olmak üzere toplam 20 kayıtlı avukat bulunuyordu. Mersin Barosu kurulduğu günden bugüne büyüyerek, şu anda baromuza kayıtlı aktif görev yapan 3381 avukatımız ve 368 stajyer avukatımız ile Türkiye’nin 8. büyük barosu olmuştur. Mersin Barosu fiziki mekânı, donanımı ve eğitimlerimizle her geçen gün büyümüş, topluma ve meslektaşlarımıza sunduğu hizmetlerle, verdiği hak ve hukuk mücadelesi ile Türkiye’de örnek ve öncü bir baro olmuştur. Mersin Barosu yönetimi olarak, görevimizi hukuk ve adalet mücadelesinden ödün vermeden sürdürmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ ADIMLAR DA ATILMIŞTIR

Avukatın, adil yargılanma hakkının, adaletin ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasında, kişi hak ve özgürlüklerin korunmasında en büyük güvence olduğunu belirten Yüksel, “Bu kutsal görevi ifa eden avukatlar maalesef, her geçen gün daha da büyüyen mesleki sorunlarla karşılaşmaktadır. Mücadelelerimiz neticesinde mesleki sorunlarımızın çözümünde önemli adımlar da atılmıştır.  Türkiye Barolar Birliği, Mersin Barosu ve diğer barolarımızın dayanışması ve çabaları neticesinde, CMK ücretleri ve avukatlık asgari ücret tarifesinde bir kısım iyileştirmeler yapılmıştır.

SAVUNMA MESLEĞİNİ YOK SAYAN SORUNLARIMIZ VAR

Savunma mesleğini yok sayan sorunları paylaşan Yüksel, “Birçok meslektaşımız, mesleki faaliyetleri nedeniyle soruşturma ve kovuşturmaya maruz kalmakta, ya da tutuklu olarak yargılanmaktadırlar.  Meslektaşlarımıza yönelik fiili ve sözlü saldırıların her geçen artmasının derin üzüntüsü ve endişesi içerisindeyiz. Avukatlara yönelik saldırılarda, saldırganların çoğunlukla tutuksuz yargılanması, hak ettikleri şekilde cezalandırılmamaları nedeniyle; avukatı uyuşmazlığın tarafı gören zihniyetin, yeni saldırılarına sebep olmaktadır. Avukata şiddetin önüne geçilmesi için ülke yöneticilerinin acilen harekete geçmesini ve önleyici tedbirleri almasını istiyoruz. Bilinmelidir ki, avukata yapılan her saldırı esasen halkın adil yargılanma hakkına yöneliktir.  Ülkemizde hukuk fakültesi sayısının her geçen gün artması sebebiyle hukuk fakültelerinde eğitim kalitesinin düşmesi, avukatlık mesleğinin faaliyet alanının daraltılması gibi sorunlar, avukatlık mesleğini ekonomik olarak geriye götürmektedir. Kaliteli eğitim vermeyen hukuk fakültelerinin kapatılmasını, hukuk mesleklerine giriş sınavının 2024 yılı sonunda taviz verilmeden uygulanmasını talep ediyoruz.

 SORUNLARIMIZIN AŞILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyük ve güçlü bir aile olan Mersin Barosu’nun her bir ferdiyle, yönetim kurulumuzla, tüm kurullarda görev alan meslektaşlarımızla ve diğer barolarımızla birlikte, mesleğimizin hak ettiği yere kavuşması ve sorunlarımızın aşılması için çalışıyoruz. Mersin Barosunun kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutlar, baromuzun başarılarına katkı veren geçmiş dönem tüm baro başkanlarımıza, yönetim kuruluna, diğer kurullarda görev alan ve başarılarımıza destek veren tüm meslektaşlarımıza ve yönetim kurulumuz adına teşekkür eder, aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmetle anar, saygılarımızı sunarım” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA