29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: ODUN VE KÖMÜR ALMAK LÜKS HALİNE GELDİ. İKİ KATTAN FAZLA ARTAN FİYATLAR NEDENİYLE DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ YETERİ KADAR ISINAMIYOR, KIŞI BATTANİYE ALTINDA GEÇİRMEK ZORUNDA KALIYOR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "Kömür fiyatları geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı. Özellikle doğal gaza erişimin olmadığı nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30`luk bölümü artan odun ve kömür fiyatları nedeniyle nasıl ısınacağını kara kara düşünüyor. Son bir yıl içerisinde odun ve kömür almak adeta lüks haline geldi. İki kattan fazla artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımız temel bir ihtiyaç olmasına karşın yeteri kadar ısınamıyor, kışı battaniye altında geçirmek zorunda kalıyor" dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2023 Cuma 10:58   Okunma : 310

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, "Kömür fiyatları geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı. Özellikle doğal gaza erişimin olmadığı nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30`luk bölümü artan odun ve kömür fiyatları nedeniyle nasıl ısınacağını kara kara düşünüyor. Son bir yıl içerisinde odun ve kömür almak adeta lüks haline geldi. İki kattan fazla artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımız temel bir ihtiyaç olmasına karşın yeteri kadar ısınamıyor, kışı battaniye altında geçirmek zorunda kalıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, havaların soğumasıyla birlikte yüksek doğal gaz ve kömür fiyatları nedeniyle vatandaşların zor durumda kaldığına dikkat çekti. Bulut yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

"SON BİR YILDA ODUN VE KÖMÜR ALMAK LÜKS HÂLİNE GELDİ"

"Kömür fiyatları geçtiğimiz yıla göre iki katına çıktı. Özellikle doğal gaza erişimin olmadığı nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30`luk bölümü artan odun ve kömür fiyatları nedeniyle nasıl ısınacağını kara kara düşünüyor. İki kattan fazla artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımız temel bir ihtiyaç olmasına karşın yeteri kadar ısınamıyor, kışı battaniye altında geçirmek zorunda kalıyor.

Türkiye`de nüfusumuzun yaklaşık yüzde 30`unun doğal gaza erişimi bulunmuyor. Havaların soğumasıyla birlikte başta kırsal bölgeler olmak üzere doğal gaza erişimin olmadığı yerleşim yerlerinde vatandaşlar ısınma ihtiyacını gidermek için en çok kömür ve odun kullanıyor.

Yerli ve ithal kömür fiyatları geçtiğimiz yıl kış öncesi ton başına ortalama 2 bin 500 lira ile 4 bin lira arasındayken; bu yıl kış öncesi türüne göre kömürün ton fiyatı 7 bin 250 lira ile 9 bin lira arasına çıktı. Başka bir deyişle kömüre yapılan zam oranı yüzde 125`i buldu. Yine kırsal kesimlerde ısınmada en çok kullanılan odunun ton fiyatı da geçtiğimiz yıl kış öncesi 2 bin 500 lira ile 3 bin 750 lira arasında değişirken; bugün odunun ton fiyatı 7 bin lira ile 9 bin lira arasına yükselmiş durumda. Oduna yapılan zam oranı da yüzde 140`u buldu. Son bir yıl içerisinde odun ve kömür almak adeta lüks haline geldi.

"BORÇLARINI ÖDEMEKTE DAHİ ZORLANAN MİLYONLARCA VATANDAŞIMIZ KARA KIŞA İCRALIK GİRİYOR"

Asgari ücrete yapılacak zam ceplere girene kadar aralık ve ocak aylarında artacak ısınma giderleri asgari ücretli milyonlarca vatandaşın da bütçesini zorlayacak. Kış aylarında başta gıda olmak üzere iğneden ipliğe her ürüne zam yağmuru beklenirken; kentlerde asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızı ısınmada kullanacağı doğal gaz faturaları adeta yakacak. Borçlarını ödemekte dahi zorlanan milyonlarca vatandaşımız, kara kışa icralık giriyor. İcra dairelerinde bulunan dosya sayısı 21 milyon 754 bin oldu. Vatandaşların faizleri ve icra masrafları hariç 85 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. Asgari ücret günden güne pul olup erirken, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 15 bin 684 liraya yükseldi. Vatandaş oduna, kömüre mi para verecek, kirasını, faturalarını ödeyip, mutfak masraflarını mı karşılayacak? Asgari ücrete zam yapılsa dahi zam emekçinin cebine şubat ayında girecek. 2 ay sürede vatandaş enflasyon karşısında ezilecek."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA