28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

KIBRIS`TA AİLELER, İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN ÖĞRENCİLER İÇİN “ADALETE IŞIK TUT” YÜRÜYÜŞÜ YAPTI: “DEPREM SUÇLULARININ CEZASI ANCAK OLASI KASTLA VERİLEBİLİR”


Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman`da 6 Şubat depreminde yıkılan İSİAS Otel`de yaşamını yitiren 35 KKTC`li öğrenci için “Adalete ışık tut” yürüyüşü yaptı. Dernek üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Tüm suçluların olası kast ile yargılanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti adaletine sesleniyoruz; suçluları olası kastla yargılayın ve cezalarını bu kapsamda verin. Bizler var gücümüzle adalet için savaşacak, bilirkişi raporlarının da söylediği, herkesin bildiği gerçeği gösterecek, bu ahlaksız zihniyetlere hukukun üstünlüğünü ispatlayacağız. Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir” denildi.

 

Tarih : 1 Aralık 2023 Cuma 12:18   Okunma : 413

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman`da 6 Şubat depreminde yıkılan İSİAS Otel`de yaşamını yitiren 35 KKTC`li öğrenci için “Adalete ışık tut” yürüyüşü yaptı. Dernek üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Tüm suçluların olası kast ile yargılanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti adaletine sesleniyoruz; suçluları olası kastla yargılayın ve cezalarını bu kapsamda verin. Bizler var gücümüzle adalet için savaşacak, bilirkişi raporlarının da söylediği, herkesin bildiği gerçeği gösterecek, bu ahlaksız zihniyetlere hukukun üstünlüğünü ispatlayacağız. Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir” denildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Adıyaman`da yıkılan İSİAS Oteli`nde KKTC`li 35 öğrenci hayatını kaybetmişti. Aileler, Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği`ni kurdu ve ölen çocuklarını unutturmamak, adalet mücadelesi vermek için harekete geçmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KKTC temaslarında derneği de ziyaret etmişti.

Aileler dün KKTC`de kayıpları için bir kez daha bir araya geldi. Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, depremde kaybettikleri yakınlarının ölümünde ‘olası kast` olduğunu belirterek “Adalete ışık tut” yürüyüşü yaptı. Ellerinde meşalelerle yürüyen aileler “İSİAS ortak davamızdır” sloganları attı. Yürüyüşe KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da destek verdi.

Yürüyüşün sonunda dernek üyelerinin yaptığı ortak açıklamada şunlar kaydedildi:

CAN PARÇALARIMIZIN HAKKINI ARAMAK VE ADALET ADINA MESLEK İCRA EDENLERE SESİMİZİ DUYURMAK ADINA YOLLARDAYIZ”

“6 Şubat tarihinden bu yana aldığımız her nefeste, her kalp atışımızda büyük bir hasretle andığımız şampiyon meleklerimiz adına bu akşam adalete ışık tutmak için yollardayız. Kısacık hayatlarında şenliklerle, kutlamalarla, spor karşılaşmaları ile bu şehrin sokaklarına neşe saçan can parçalarımızın hakkını aramak ve adalet adına meslek icra edenlere sesimizi duyurmak adına yollardayız.

ARDINDAN GÜNLERCE BİZİMLE BİRLİKTE ADALET ADALET YİNE ADALET DEDİNİZ”

Bu gece burada hep birlikte adalete ışık tutuyoruz. Çünkü suç belli cezası da belli.6 Şubat`tan beridir aylardır şampiyonlarımızın adaleti için hep birlikte mücadele ediyoruz. İlk günler bizlerle ağladınız, isyan ettiniz, şampiyonlarımız için bizimle birlikte yas tuttunuz. Ardından günlerce bizimle birlikte adalet adalet yine adalet dediniz. Aylarca her türlü etkinlikte şampiyonlarımızın adlarını yaşatmak için uğraştınız.

DEPREM SUÇLULARININ CEZASI ANCAK OLASI KASTLA VERİLEBİLİR”

Şimdi gün geldi. Adalet için mücadele esas şimdi başlıyor. Tüm suçluların olası kast ile yargılanması gerekiyor, Türkiye Cumhuriyeti adaletine sesleniyoruz suçluları olası kastla yargılayın ve cezalarını bu kapsamda verin. Bizler var gücümüzle adalet için savaşacak, bilirkişi raporlarının da söylediği, herkesin bildiği gerçeği gösterecek, bu ahlaksız zihniyetlere hukukun üstünlüğünü ispatlayacağız. Deprem suçlularının cezası ancak olası kastla verilebilir. Şunu net olarak tüm kamuoyunun bilmesini istiyoruz, gerekirse adalet yerini bulana dek dünyanın her yerinde son nefesimize kadar bu mücadele devam edecektir. Her anımızda bizleri sevgiyle kucaklayan herkese teşekkür ederiz. Biz birlikte güçlüyüz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA